Άνοιγμα σχολείων: Σχολεία της Μαγνησίας επισκέφτηκε η Ζέττα Μακρή
Η υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε σχολεία της Μαγνησίας

Σχολεία της Μαγνησίας επισκέφτηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κ. Μακρή, αρχικά, παρέστη στον αγιασμό του Ελληνογαλλικού δημοτικού σχολείου Βόλου, μια αγαπημένη συνήθεια χρόνων, καθώς και η ίδια υπήρξε μαθήτρια εκεί.

Ακολούθως, παραβρέθηκε στον επίσημο αγιασμό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο Δημοτικό σχολείο Άλλης Μεριάς παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Πολύζου.

Ενώ στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταχτέα, παρακολούθησε τον επίσημο αγιασμό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Προμηθέας στη Νέα Ιωνία Βόλου ήταν ο προτελευταίος σταθμός της υφυπουργού Παιδείας σε μια διαδρομή ανάμεσα σε χαμογελαστά μάτια, φωτεινά βλέμματα, χαρούμενες παιδικές φωνές μαθητριών και μαθητών όλων των ηλικιών.

Τους επίσημους αγιασμούς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, που μίλησε με πατρική αγάπη στους μαθητές και αληθινή εκτίμηση στους εκπαιδευτικούς, αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα.

Η κ. Μακρή ολοκλήρωσε τις επισκέψεις της σε σχολεία του Ν. Μαγνησίας με την παρουσία της στα σχολεία ( Δημοτικό - Γυμνάσιο) Κασσαβέτειων Φυλακών Βόλου στο Αϊδίνι.

Η υφυπουργός Παιδείας βρέθηκε κοντά σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Μαγνησίας, συνομίλησε με δασκάλους, καθηγητές, μαθητές, γονείς και διαπίστωσε με ικανοποίηση την ασφαλή επιστροφή στο σχολικό περιβάλλον.

Η κ. Μακρή δήλωσε:

«Η χαρά σήμερα είναι μεγάλη για όλους μας! Η πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινά με αισιοδοξία και όρεξη, με χαμόγελα και πειράγματα, με όνειρα και ανυπομονησία! Ποιον δάσκαλο θα έχουμε; σε ποιο τμήμα θα είμαι; με ποιον θα καθίσω στο θρανίο; Ερωτήσεις που κάνουν οι μαθητές κάθε χρόνο, όπως τις κάναμε και μεις, όπως τις έκαναν τα παιδιά μας, όπως θα τις κάνουν κάθε χρόνο μαθήτριες και μαθητές, που θα συναντιούνται στα προαύλια των σχολείων.

Μοιραζόμαστε τη χαρά των παιδιών μας, που επιστρέφουν στο σχολικό περιβάλλον, που συναντούν τους φίλους τους και τους εκπαιδευτικούς τους, που μπαίνουν στις τάξεις, που παίζουν στον προαύλιο χώρο.

Μοιραζόμαστε τη χαρά των εκπαιδευτικών που σμίγουν με τους μαθητές τους, με τους συναδέλφους τους και ξεκινούν τη σχολική χρονιά με σχέδια και προσδοκίες για τα παιδιά, την επίτευξη των μαθησιακών στόχων, τις νέες θεματικές, την παιδαγωγική και εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Μοιραζόμαστε τη χαρά και τη συγκίνηση των οικογενειών, που βλέπουν τα παιδιά και τους έφηβους ευτυχισμένους μαζί με τους συμμαθητές τους, μέσα στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο τους. 

Αυτή τη χαρά που είχε λείψει, αυτή τη χαρά που είχε στοιχίσει, αυτή τη χαρά που είναι πολύτιμη και δύσκολα αναπληρώνεται.

Πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς και προχωράμε με ασφάλεια στην κανονικότητα της διά ζώσης λειτουργίας των σχολικών δομών.

Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων με φυσική παρουσία. Γι’ αυτό εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, προστατεύουμε και προστατευόμαστε!».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ