Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Στις 7-8 Δεκεμβρίου2015, παράλληλα με τις εκδηλώσεις  για την Κλιματική Αλλαγή στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών (COP21), πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, Διεθνές Σεμινάριο   με τίτλο GettingClimate-ready: ASPnetschools’ responsetoclimatechange”.

Στο σεμινάριο πήραν μέρος Εθνικοί Συντονιστές, εκπαιδευτικοί και μαθητές του Προγράμματος των Συνεργαζομένων Σχολείων με την UNESCO (ASPnet-UNESCO) από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Λίβανο, την Ιαπωνία, τη Ναμίμπια, την Ινδονησία και τη  Σενεγάλη. Οι παραπάνω χώρες επελέγησαν από την UNESCOχάρις στην ιδιαίτερα ενεργό συμμετοχή τους στο δίκτυο.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη κατευθύνσεων για την ενσωμάτωση της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και της δράσης για το κλίμα στα σχολικά προγράμματα, μέσω μιας προσέγγισης που αφορά ολόκληρο το  σχολείο (wholeschoolapproach).

Πιο συγκεκριμένα, από την Ελλάδα συμμετείχαν η Συντονίστρια του Προγράμματος και πέντε εκπαιδευτικοί από τα σχολεία:  2ο Λύκειο Γέρακα, 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, Ράλλειο Λύκειο Θηλέων Πειραιά, Γυμνάσιο Κολλεγίου Ψυχικού, Γυμνάσιο Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τα εν λόγω σχολεία παρουσίασαν  ως βέλτιστες  πρακτικές προγράμματα που έχουν εκπονήσει για την ανάδειξη του θέματος της Κλιματικής Αλλαγής, ως προς  την μείωση και προσαρμογή του φαινομένου.

 Το Πρόγραμμα ASPnet περιλαμβάνει πάνω από 10.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε 181 χώρες. Για την Ελλάδα το δίκτυο συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fakelaki
Νέα καταγγελία για τον διευθυντή καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου: Ζήτησε από ασθενή 3.500 ευρώ
Μία ασθενής κατήγγειλε ότι ήδη από το 2019 ο συγκεκριμένος γιατρός της είχε ζητήσει το ποσό των 3.500 ευρώ για να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση
Νέα καταγγελία για τον διευθυντή καρδιοχειρουργικής του Ιπποκράτειου: Ζήτησε από ασθενή 3.500 ευρώ
ζαχαρακη χανια
Σοφία Ζαχαράκη: Στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Χανίων η υπουργός Παιδείας
Η Σοφία Ζαχαράκη εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην κηδεία του αείμνηστου Νίκου Παπαδάκη, γενικού διευθυντή του ιδρύματος Ελευθέριος Βενιζέλος
Σοφία Ζαχαράκη: Στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Χανίων η υπουργός Παιδείας
εσπερ
Καταγγελίες για αυθαίρετη έξωση σχολείου στην Άμφισσα - Κίνδυνος να μη χτυπήσει το "κουδούνι" του Εσπερινού Γυμνασίου
Η ενέργεια αυτή, που αποδίδεται σε αυθαίρετες και άδικες πρακτικές του δήμου, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του...
Καταγγελίες για αυθαίρετη έξωση σχολείου στην Άμφισσα - Κίνδυνος να μη χτυπήσει το "κουδούνι" του Εσπερινού Γυμνασίου