Thumbnail
Παρεμβάσεις ΔΕ: Πρόταση προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ για κήρυξη απεργίας και παλλαϊκό ξεσηκωμό

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  Δ.Ε.

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ  ΟΛΜΕ

ΓΙΑ  ΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

̶            ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΥΠΟΔΟΥΛΩΤΙΚΟΥ  ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

̶            ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ - ΔΝΤ

"Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες".

[από το 3ο Μνημόνιο]

Η ψήφιση των νέων -εξοντωτικών για τους εργαζόμενους και όλο το λαό- μέτρων του υποδουλωτικού 3ου Μνημονίου, όπως και του αντιλαϊκότερου κρατικού προϋπολογισμού των μεταπολεμικών χρόνων, είναι προ των πυλών.

Δεν πρόκειται απλώς για κάποιες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πρόκειται για την ολοκληρωτική μετατροπή της χώρας σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη και των εργαζομένων της σε σκλάβους του 21ου αιώνα, με αμοιβές των 200-300 ευρώ, χωρίς σύνταξη-ασφάλιση-υγεία-παιδεία, με ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου και των κρατικών υποδομών, χωρίς καν πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα!

Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας ζήτημα, που δεν χωράει καμιά αναβολή, η κήρυξη του κλάδου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να προκηρυχθεί σήμερα από το ΔΣ της ΟΛΜΕ η  ψηφισμένη από τη Γενική Συνέλευση Προέδρων 48ωρη απεργία [για 5 ή 6-7/11], να γίνει κάλεσμα προς τις τριτοβάθμιες οργανώσεις για πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις και καθημερινές διαδηλώσεις-καταλήψεις-μπλόκα κλπ, να οργανωθούν συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις και εντός του Σαββατοκύριακου  [3-4/11 και 10-11/11], να πραγματοποιηθούν καταλήψεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων, κλπ, ώστε σε συνεργασία και με άλλες αγωνιζόμενες Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να προκληθεί ένα γενικευμένο μπλακ-άουτ, στην κατεύθυνση του παλλαϊκού-πανεργατικού ξεσηκωμού και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.

Αυτά  τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, και μπορούμε να τα σταματήσουμε. Όσοι τώρα δεν κινηθούν στην κατεύθυνση του παλλαϊκού ξεσηκωμού, δεν στρατευθούν και δεν εμπνεύσουν τους εκπαιδευτικούς, θα είναι συνυπεύθυνοι της κυβερνητικής και ευρωενωσιακής αθλιότητας, που εξαθλιώνει εργαζόμενους και νεολαία, διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση-υγεία και κάθε δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Όσοι το χάλκεον χέρι 
βαρύ του φόβου αισθάνονται, 
ζυγόν δουλείας ας έχωσι• 
θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.

31/10/2012

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο  ΔΣ της ΟΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi
Ρέθυμνο: Συγκινητική υπεράσπιση διωκόμενης εκπαιδευτικού από τους γονείς
Ασπίδα στη δίωξη που της ασκείται οι γονείς των μαθητών με ένα κείμενο που στέλνει πολλαπλά μηνύματα στους διώκτες και σε όλη την κοινωνία.
Ρέθυμνο: Συγκινητική υπεράσπιση διωκόμενης εκπαιδευτικού από τους γονείς
σκύλος
Αυτά είναι τα φυτά που δεν πρέπει να έχεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου – Κίνδυνος για τη ζωή του σκύλου σου
Επικίνδυνα φυτά για σκύλους – Αναλυτικός κατάλογος
Αυτά είναι τα φυτά που δεν πρέπει να έχεις στο μπαλκόνι ή τον κήπο σου – Κίνδυνος για τη ζωή του σκύλου σου