ΚΕΔΑΣΥ
«Μία ακόμη επιτυχία της ΠΟΣΥΠ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την τη χορήγηση υπερωριών και στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ

Δεκτό έγινε από το υπουργείο Παιδείας το αίτημα της ΠΟΣΥΠ για τη χορήγηση υπερωριών και στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Μαρτίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας, ζήτησε να συμπεριληφθούν ρητά στην απόφαση των υπερωριών του έτους 2026 οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΚΕΔΑΣΥ.

Ο Υπηρεσιακός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ενημέρωσε σήμερα την Ομοσπονδία ότι το αίτημα γίνεται δεκτό και συμπεριέλαβε στην απόφαση χορήγησης αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης των διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ καθώς και τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς των ΚΕΔΑΣΥ για άσκηση διοικητικού έργου, για το έτος 2026.

Μάλιστα, η απόφαση υπεγράφη χθες και έχει ήδη σταλείστο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Επόμενος στόχος, όπως τονίζει η ΠΟΣΥΠ, είναι η χορήγηση υπερωριών και στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΣΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΥΠ

Χορήγηση υπερωριών και στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ.

Μία ακόμη επιτυχία της ΠΟΣΥΠ και των Σωματείων της.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 09-03-2026 με έγγραφο της ΠΟΣΥΠ σας είχαμε ενημερώσει ότι ζητήσαμε να συμπεριληφθούν ρητά στην απόφαση των υπερωριών του έτους 2026 οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΚΕΔΑΣΥ ώστε να εκκινήσει η διαδικασία χορήγησης υπερωριών και να λήξει μία κατάφορη αδικία για τους συναδέλφους μας.

Σήμερα σας ενημερώνουμε ότι ο Υπηρεσιακός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ έκανε  δεκτό το αίτημα της ΠΟΣΥΠ και συμπεριέλαβε στην απόφαση χορήγησης αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης των διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΚΕΔΑΣΥ και τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς των ΚΕΔΑΣΥ για άσκηση διοικητικού έργου, για το έτος 2026.

Η ανωτέρω απόφαση για την αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης των διοικητικών υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών μας, για το έτος 2026 υπογράφηκε χθες και έχει σταλεί ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την έναρξη χορήγησης υπερωριών στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΣΑΕΚ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ΠΟΣΥΠ ως ο θεσμικός εκπρόσωπος του κλάδου μας, μαζί με τα Σωματεία της, υπερασπίζεται τα δίκαια και εύλογα συμφέροντα και αιτήματα του κλάδου μας, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, με γνώση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα. 

Για το Δ.Σ.               

Ο Πρόεδρος                                                                                             Η   Γ. Γραμματέας
Φωτιάδης Σάββας                                                                                    Μεσολογγίτου Γεωργία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος
ΣΥΡΙΖΑ: «Θεσμικό παράδοξο» στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών στα μειονοτικά σχολεία Θράκης
Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες για απευθείας διορισμούς αξιολογητών – «Εργαλείο χειραγώγησης η διαδικασία»
ΣΥΡΙΖΑ: «Θεσμικό παράδοξο» στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών στα μειονοτικά σχολεία Θράκης
Υπουργείο Παιδείας
Λογοτεχνία στα σχολεία: Το νέο πλαίσιο για την ανάγνωση αυτοτελών έργων το 2025-2026
Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης – Κατευθύνσεις και προτάσεις από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο και την Ειδική...
Λογοτεχνία στα σχολεία: Το νέο πλαίσιο για την ανάγνωση αυτοτελών έργων το 2025-2026
μαθητές
Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας: Δωρεάν σε μαθητές Γυμνασίου - Ηλεκτρονικά οι εξετάσεις
Τι προβλέπει η νέα διάταξη του υπουργείου Παιδείας για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας από μαθητές της Γ' Γυμνασίου
Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας: Δωρεάν σε μαθητές Γυμνασίου - Ηλεκτρονικά οι εξετάσεις