Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + ΚΑ122 με τίτλο ‘’Χτίζοντας το μέλλον, με κριτικά σκεπτόμενους παγκόσμιους πολίτες’’ , το 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου επισκέφθηκε την πόλη Oviedo της Ισπανίας και συγκεκριμένα το σχολείο C.P. PARQUE INFANTIL. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2025 και ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου 2025.
Η ανακοίνωση του Σχολείου
Επίσκεψη του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο Οβιέδο της Ισπανίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus KA122 ‘’Χτίζοντας το μέλλον, με κριτικά σκεπτόμενους παγκόσμιους πολίτες’’
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + ΚΑ122 με τίτλο ‘’Χτίζοντας το μέλλον, με κριτικά σκεπτόμενους παγκόσμιους πολίτες’’ , επισκεφτήκαμε την πόλη Oviedo της Ισπανίας και συγκεκριμένα το σχολείο C.P. PARQUE INFANTIL. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2025 και ολοκληρώθηκε στις 4 Απριλίου 2025.
Η διαμονή μας στο Oviedo ξεκίνησε με την υποδοχή μας από την δασκάλα Αγγλικών του σχολείου , Angela Cofino , η οποία μας παρέλαβε από το αεροδρόμιο. Αμέσως αισθανθήκαμε την καλή διάθεση και την φιλοξενία!!

Επισκεφθήκαμε το σχολείο όπου οι Ισπανοί συνάδελφοι μάς υποδέχτηκαν με θέρμη. Με τους εκπαιδευτικούς συζητήσαμε τη σημασία της κριτικής σκέψης στην εκπαίδευση. Έγιναν συζητήσεις σε μικρές ομάδες σχετικά με τις προκλήσεις στην προώθηση της κριτικής σκέψης ενώ παράλληλα παράλληλα παρακολουθήσαμε μαθήματα σε τμήματα, εξερευνώντας τα εργαλεία Web 2.0 και έγινε εισαγωγή σε διάφορα εργαλεία (Story Jumper, Padlet, Εφαρμογές Μάθησης).
Η εβδομάδα που διανύαμε ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο και ειδικά στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Η συνάδελφος Angela Cofino μάς είχε προτείνει να συμμετέχουμε κι εμείς με μια δράση που θα είχε να κάνει με το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα μάς πρότεινε να φέρουμε ένα γράμμα το οποίο θα προερχόταν από την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Δεχτήκαμε με πολλή χαρά αυτή την πρόταση γιατί με αυτό τον τρόπο θα αλληλοεπιδρούσαμε με τους μαθητές και τους δασκάλους στη μαθησιακή διαδικασία.
Επίσης, προσφέραμε στα παιδιά χειροποίητους σελιδοδείκτες που τους είχαν φιλοτεχνήσει οι μαθητές του δικού μας σχολείο ως ένα δώρο φιλίας!
Ο κ. Διευθυντής μας πρότεινε να συμμετέχουμε σε μια μίνι εκδρομή- πεζοπορία στον γειτονικό λόφο προκειμένου να επισκεφτούμε τον Ναό SANTA MARIA DE NARANCO - μνημείο της πόλης.Μαζί μας ήρθαν και οι μαθητές της 6 ης τάξης. Η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία και εξόρμηση στη φύση. Το τοπίο ήταν μαγευτικό. Όταν φτάσαμε στον Ναό, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και απολαύσαμε την αστουριανή εξοχή!
Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο, κληθήκαμε να μοιράσουμε σε όλες τις τάξεις το γράμμα από την Αλεξάνδρεια το οποίο είχε ανατυπωθεί και να αποχαιρετήσουμε τα παιδιά στα ελληνικά!!!Ήταν μια πολύ τρυφερή και συναισθηματική στιγμή!!Επίσης οι μαθητές της 4 ης τάξης ετοίμασαν κι αυτοί σελιδοδείκτες για τους δικούς μας μαθητές !!
Αποχαιρετήσαμε τους εκπαιδευτικούς και τους ευχαριστήσαμε για την άψογη συνεργασία και την φιλοξενία!!!!!
Ο Διευθυντής του Σχολείου
ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ