Εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη και το Σάββατο
Alexandros Michailidis / SOOC
«Να μην κοπεί το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε κανένα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής, στις ΣΥΔ, στα οικοτροφεία, στις οικογένειες των ΑμεΑ» λένε οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή 

Σε κινητοποιήσεις συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), στις 30 Νοεμβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, επίσης στις 11:00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού στις δομές, να ληφθούν μέτρα προστασίας, να γίνουν δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση των δομών, να μην κοπεί το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε καμία δομή και οικογένεια ΑΜΕΑ κ.α.

Το κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

Αναλυτικά, το κάλεσμα της ΠΟΜΕΕΑ:

30 Νοέμβρη – Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας   στο Υπουργείο Εργασίας

3 Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ – Ημέρα διεκδίκησης κι αγώνα

Παίρνοντας δύναμη από τη μεγάλη επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη και τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουμε μαχητικά διεκδικώντας:

 • Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.
 • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους χώρους που οι συνάδελφοί μας βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες (Ερμής, Σικιαρίδειο κ.α.)
 • Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού κάθε ειδικότητας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για την ασφαλή λειτουργία των δομών.
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και εξυπηρετούμενων.
 • Προγράμματα εκπαίδευσης για τους εξυπηρετούμενους με επιστημονικά σύγχρονες προδιαγραφές.
 • Δωρεάν εκπαιδεύσεις, παροχή εποπτείας και υποστήριξης σε όλο το προσωπικό των δομών.
 • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών των δομών.
 • Να επιστρέψουν όλοι οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί μας! Κανείς δεν περισσεύει!
 • Να μην κοπεί το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε κανένα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής, στις ΣΥΔ, στα οικοτροφεία, στις οικογένειες των ΑμεΑ. 
 • Φτηνό ρεύμα για όλους μας – Γενναία μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
 • Δημόσιες, δωρεάν δομές και υπηρεσίες για την κάλυψη όλων των αναγκών των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της αναπηρίας.
 • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.

Καμία ανοχή  – καμία αναμονή – μαζική οργάνωση κι αγώνας

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας ενάντια στη στρατηγική κυβερνήσεων, ΕΕ που θέλουν την ειδική αγωγή ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα με τους εργαζόμενους λάστιχο χωρίς εργασιακά δικαιώματα και τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους πελάτες μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις και τη ζωή μας! 

Συμμετέχουμε μαζικά στους αγωνιστικούς σταθμούς που έχουμε μπροστά μας!

Βάζουμε φρένο στις ατομικές συμβάσεις πολλαπλών ταχυτήτων. Δεν αφήνουμε  να συνεχίζεται η απληρωσιά για μήνες, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα μαύρα και το μπλοκάκι! Τα μαύρα και το μπλοκάκι αφήνουν τις συναδέλφισσες μας χωρίς κανένα δικαίωμα στην ασθένεια και στη μητρότητα, ενώ για όλους μπλοκάρουν την κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη.

Βάζουμε φρένο στο καθεστώς της δουλειάς με βάρδιες back to back για 2 και τρεις μέρες σε ΣΥΔ και οικοτροφεία σε επικίνδυνες συνθήκες για εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

Βάζουμε φρένο στην πολιτική που μετατρέπει τους πάσης φύσεως ιδιώτες,  ΜΚΟ και φιλανθρωπικές  οργανώσεις ως αποκλειστικά αρμόδιους  για τους κρίσιμους τομείς της πρόνοιας,  της ειδικής αγωγής, της προστασία του παιδιού και του παιδιού με αναπηρία, απαξιώνοντας παράλληλα τους δημόσιους φορείς που θα έπρεπε με σύγχρονους όρους και υποδομές να έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Συγκαλυμμένα ιδιωτικούς φορείς που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την προβολή τους, κάνουν μπίζνες, καμουφλάρουν την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, δίνουν χώρο για  την εμφάνιση εγκληματικών στοιχείων και νοσηρών καταστάσεων κακοποιώντας για ακόμα μια φορά τα είδη κακοποιημένα παιδιά.

Ορθώνουμε τείχος προστασίας για μας, τις οικογένειές μας αλλά και τα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους από την  ακρίβεια, την κρίση και τον πόλεμο. Υπερασπιζόμαστε και προβάλλουμε τα δικαιώματα όλων μας, εργαζομένων στους κρίσιμους τομείς της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής και ΑμεΑ στη δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή και αποκατάσταση και όχι στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση τους όπως προβλέπουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την υγεία, το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία και μια σειρά άλλα νομοθετήματα. Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που μας αφήνει να ξεπαγιάζουμε για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» που δίνουν απεργιακή μάχη για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στο χώρο, την επαναφορά δώρων κι επιδομάτων, την ανάσχεση των πολλαπλών ταχυτήτων συμβάσεων και τη συνολικότερη χειροτέρευση των όρων εργασίας.

30 Νοέμβρη στις 11:00 π.μ. συμμετέχουμε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας   της Ομοσπονδίας στο Υπουργείο Εργασίας

3 Δεκέμβρη στις 11:00 π.μ.  συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μαζί με το αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικα βιβλια.jpg
Σχολεία: Ποια βιβλία και σε ποιες τάξεις θα αντικατασταθούν το νέο σχολικό έτος
Ποιες αντικαταστάσεις βιβλίων θα γίνουν τη νέα σχολική χρονιά σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο
Σχολεία: Ποια βιβλία και σε ποιες τάξεις θα αντικατασταθούν το νέο σχολικό έτος
ypoyrgeio paideias
Το ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Κολλεγίων Βρετανικών Πανεπιστημίων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της  Κυβέρνησης (ΦΕΚ 56/16-4-2024)  το Προεδρικό Διάταγμα για τα επαγγελματικά δικαιώματα...

Το ΠΔ για τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Κολλεγίων Βρετανικών Πανεπιστημίων
καθηγητης γενέθλια
Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που διαβάζουμε από σχολεία και μαθητές, έχουν να κάνουν με βία, ξύλο, επεισόδια και bullying. Αυτή...

Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων