Alexandros Michailidis / SOOC
«Να μην κοπεί το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε κανένα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής, στις ΣΥΔ, στα οικοτροφεία, στις οικογένειες των ΑμεΑ» λένε οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή 

Σε κινητοποιήσεις συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), στις 30 Νοεμβρίου και στις 3 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, επίσης στις 11:00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους που βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες, να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού στις δομές, να ληφθούν μέτρα προστασίας, να γίνουν δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση των δομών, να μην κοπεί το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε καμία δομή και οικογένεια ΑΜΕΑ κ.α.

Το κάλεσμα σε κινητοποιήσεις

Αναλυτικά, το κάλεσμα της ΠΟΜΕΕΑ:

30 Νοέμβρη – Παράσταση Διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας   στο Υπουργείο Εργασίας

3 Δεκέμβρη – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ – Ημέρα διεκδίκησης κι αγώνα

Παίρνοντας δύναμη από τη μεγάλη επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη και τα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουμε μαχητικά διεκδικώντας:

 • Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.
 • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους χώρους που οι συνάδελφοί μας βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες (Ερμής, Σικιαρίδειο κ.α.)
 • Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού κάθε ειδικότητας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για την ασφαλή λειτουργία των δομών.
 • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια εργαζόμενων και εξυπηρετούμενων.
 • Προγράμματα εκπαίδευσης για τους εξυπηρετούμενους με επιστημονικά σύγχρονες προδιαγραφές.
 • Δωρεάν εκπαιδεύσεις, παροχή εποπτείας και υποστήριξης σε όλο το προσωπικό των δομών.
 • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών των δομών.
 • Να επιστρέψουν όλοι οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί μας! Κανείς δεν περισσεύει!
 • Να μην κοπεί το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε κανένα ΝΠΙΔ ειδικής αγωγής, στις ΣΥΔ, στα οικοτροφεία, στις οικογένειες των ΑμεΑ. 
 • Φτηνό ρεύμα για όλους μας – Γενναία μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
 • Δημόσιες, δωρεάν δομές και υπηρεσίες για την κάλυψη όλων των αναγκών των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον ευαίσθητο χώρο της αναπηρίας.
 • Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, ιδιαίτερα των απροστάτευτων, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.

Καμία ανοχή  – καμία αναμονή – μαζική οργάνωση κι αγώνας

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Μόνο η δική μας αγωνιστική δράση, η ανάπτυξη της αλληλεγγύης, η οργάνωσή μας ενάντια στη στρατηγική κυβερνήσεων, ΕΕ που θέλουν την ειδική αγωγή ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα με τους εργαζόμενους λάστιχο χωρίς εργασιακά δικαιώματα και τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους πελάτες μπορούν να δώσουν θετική έκβαση για τις διεκδικήσεις και τη ζωή μας! 

Συμμετέχουμε μαζικά στους αγωνιστικούς σταθμούς που έχουμε μπροστά μας!

Βάζουμε φρένο στις ατομικές συμβάσεις πολλαπλών ταχυτήτων. Δεν αφήνουμε  να συνεχίζεται η απληρωσιά για μήνες, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα μαύρα και το μπλοκάκι! Τα μαύρα και το μπλοκάκι αφήνουν τις συναδέλφισσες μας χωρίς κανένα δικαίωμα στην ασθένεια και στη μητρότητα, ενώ για όλους μπλοκάρουν την κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη.

Βάζουμε φρένο στο καθεστώς της δουλειάς με βάρδιες back to back για 2 και τρεις μέρες σε ΣΥΔ και οικοτροφεία σε επικίνδυνες συνθήκες για εργαζόμενους και φιλοξενούμενους.

Βάζουμε φρένο στην πολιτική που μετατρέπει τους πάσης φύσεως ιδιώτες,  ΜΚΟ και φιλανθρωπικές  οργανώσεις ως αποκλειστικά αρμόδιους  για τους κρίσιμους τομείς της πρόνοιας,  της ειδικής αγωγής, της προστασία του παιδιού και του παιδιού με αναπηρία, απαξιώνοντας παράλληλα τους δημόσιους φορείς που θα έπρεπε με σύγχρονους όρους και υποδομές να έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Συγκαλυμμένα ιδιωτικούς φορείς που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την προβολή τους, κάνουν μπίζνες, καμουφλάρουν την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, δίνουν χώρο για  την εμφάνιση εγκληματικών στοιχείων και νοσηρών καταστάσεων κακοποιώντας για ακόμα μια φορά τα είδη κακοποιημένα παιδιά.

Ορθώνουμε τείχος προστασίας για μας, τις οικογένειές μας αλλά και τα παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους από την  ακρίβεια, την κρίση και τον πόλεμο. Υπερασπιζόμαστε και προβάλλουμε τα δικαιώματα όλων μας, εργαζομένων στους κρίσιμους τομείς της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής και ΑμεΑ στη δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή και αποκατάσταση και όχι στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση τους όπως προβλέπουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την υγεία, το εθνικό σχέδιο για την αναπηρία και μια σειρά άλλα νομοθετήματα. Παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που μας αφήνει να ξεπαγιάζουμε για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» που δίνουν απεργιακή μάχη για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στο χώρο, την επαναφορά δώρων κι επιδομάτων, την ανάσχεση των πολλαπλών ταχυτήτων συμβάσεων και τη συνολικότερη χειροτέρευση των όρων εργασίας.

30 Νοέμβρη στις 11:00 π.μ. συμμετέχουμε στην Παράσταση Διαμαρτυρίας   της Ομοσπονδίας στο Υπουργείο Εργασίας

3 Δεκέμβρη στις 11:00 π.μ.  συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μαζί με το αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα.

Ένας για όλους και όλοι για έναν!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ektakto
Δίκη Φιλιππίδη: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού η πρόταση της εισαγγελέα
Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε ποινική κάθειρξη 6 ετών για κάθε πράξη για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλλιπίδη
Δίκη Φιλιππίδη: Έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε μία από τις απόπειρες βιασμού η πρόταση της εισαγγελέα
σεισμός Τουρκία
ΕΕ: Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ σε Τουρκία και Συρία
Επιπλέον, οι ανθρωπιστικοί εταίροι της ΕΕ στη Συρία, ΜΚΟ και υπηρεσίες του ΟΗΕ, υποστηρίζουν τις πληγείσες ιατρικές εγκαταστάσεις με ιατρικά κιτ,...
ΕΕ: Επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ σε Τουρκία και Συρία
φιλιππίδης
Δίκη Φιλιππίδη: Κανένα ελαφρυντικό προτείνει η εισαγγελέας
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μην αναγνωρίσουν οι δικαστές ούτε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ούτε του σύννομου βίου που...
Δίκη Φιλιππίδη: Κανένα ελαφρυντικό προτείνει η εισαγγελέας