Ειδική Αγωγή: Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της ΠΟΜΕΕΑ με σύμβουλο της Δ. Μιχαηλίδου
Συνάντηση ΠΟΜΕΕΑ με σύμβουλο της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, - Συζητήθηκε σειρά ζητημάτων για την Ειδική Αγωγή - Αναλυτική ενημέρωση

Συνάντηση με τον Γιάννη Κονταρίνη, σύμβουλο της υφυπουργού ΕργασίαςΔόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποίησε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η συνάντηση έλαβε χώρα στις 15 Φεβρουαρίου. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η ΠΟΜΕΕΑ, «μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ το αίτημά μας για συνάντηση με την υφυπουργό "διευθετήθηκε"».

Το ΔΣ της ΠΟΜΕΕΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Κονταρίνη, σύμβουλο της κας Μιχαηλίδου (αφού η ίδια δεν εμφανίστηκε ποτέ) και του έθεσε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Από μεριάς του ο κ. Κονταρίνης δεν πήρε θέση ούτε δεσμεύτηκε για την επίλυση των ζητημάτων που του θέσαμε. Μίλησε γενικόλογα για «χρόνιες παθογένειες που δεν αλλάζουν εύκολα» και ότι «γι’ αυτό μας κάλεσαν, για να μάθουν τις απόψεις μας και να μας ακούσουν». Έκανε σα να μην ήξερε για την κατάσταση του κλάδου. Μάλιστα έφθασε να πει πως ίσως να στέλναμε «σε λάθος μέηλ τις καταγγελίες και τα υπομνήματά μας». 

- Για την κατάσταση που επικρατεί στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα, την απαξίωση της λειτουργίας του με την τραγική έλλειψη προσωπικού (μόλις 21 άτομα, ενώ δεν υπάρχουν μια σειρά καίριες ειδικότητες για τη λειτουργία του κέντρου: νοσηλευτής/τρια, εργοθεραπευτής/τρια, γυμναστής/τρια κλπ) με αποτέλεσμα «να υποστηρίζει» (;;;) με όρους φύλαξης (καθώς υλικά και μέσα δεν υπάρχουν) περί τους 45 νέους με νοητική υστέρηση ενώ η δυναμικότητά του είναι για πάνω από 100, για την απαράδεκτη συμπεριφορά της Προέδρου απέναντι στο προσωπικό και την πρόσφατη απόλυση συναδέλφου που εργαζόταν 30 χρόνια στο χώρο και σε 2 χρόνια έβγαινε σε σύνταξη ανέφερε πως θα επικοινωνήσει με την Πρόεδρο για να διερευνήσει τις καταγγελίες μας και πως του κάνει εντύπωση το όλο ζήτημα γιατί η κα Μιχαηλίδου γνωρίζει προσωπικά την Πρόεδρο και δεν είχε πέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή της. 

- Για την ανάγκη άμεσης αύξησης της χρηματοδότησης των ΝΠΙΔ από τον κρατικό προϋπολογισμό που δεν έχει επανέλθει ποτέ στα προ της προηγούμενης 10ετούς κρίσης επίπεδα παρά τις αυξημένες ανάγκες των κέντρων λόγω πανδημίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν είπε ούτε κουβέντα. Όπως επίσης ούτε για την επαναφορά των δώρων που κόπηκαν σε εργαζόμενους κάποιων ΝΠΙΔ. Στην επιμονή μας στο ζήτημα καθώς είναι ελάχιστες οι δομές φιλανθρωπικού τύπου (ΝΠΙΔ) για την υποστήριξη των ενηλίκων με αναπηρία και υπάρχει ανάγκη όχι μόνο στήριξής τους αλλά και δημιουργίας δημόσιων δομών για αυτή την πληθυσμιακή ομάδα καθώς και ενίσχυση των ελάχιστων υποστελεχωμένων και απαξιωμένων δημόσιων δομών για παιδιά και εφήβους υποστήριξε πως «το δημόσιο δεν είναι η μόνη λύση» ενώ μόλις πριν λίγο είχε παραδεχτεί πως δεν μπορούν οι κρατικοί μηχανισμοί να ελέγχουν τους ιδιώτες… Αποτέλεσμα; Να λειτουργούν κέντρα ειδικής αγωγής χωρίς καν άδεια λειτουργίας και προγράμματα για ΑμεΑ χωρίς προδιαγραφές, με εργαζόμενους σε αλλότρια καθήκοντα, χωρίς εποπτεία και διεπιστημονικές ομάδες, καμένους από τις ώρες εργασίας και την εντατικοποίηση. Γόνιμο έδαφος δηλαδή για εμφάνιση απαράδεκτων φαινομένων όπως το πρόσφατο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς από φυσικοθεραπευτή προς παιδί με αναπηρία. 

- Για την ανάγκη για συχνότερους ελέγχους από τον ΕΟΔΥ και την παντελή έλλειψη μέτρων και ελέγχων ιδιαίτερα στους αμιγώς ιδιωτικούς χώρους, γενικότερα τη λήψη μέτρων υγιεινής σε καιρό πανδημίας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας μας «πως ο ΕΟΔΥ κάνει ότι μπορεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και πως θεωρεί υπερβολικό να έρχεται κλιμάκιο για εβδομαδιαίο έλεγχο» σε χώρους που υποστηρίζουν ανθρώπους με αναπηρία ενώ δεν έχουν παρθεί άλλα καίρια μέτρα όπως ο αναγκαίος αποσυγχρωτισμός και η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού. 

- Για τις συνθήκες εργασίας στα αμιγώς ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής (εργαζόμενοι με μπλοκάκι, χωρίς ωράριο, προβλεπόμενες άδειες, προστασία μητρότητας κλπ) αλλά και την παντελή έλλειψη προδιαγραφών λειτουργίας των χώρων αυτών (ακατάλληλες υποδομές, εξοπλισμός, ελλιπής στελέχωση, αλλότρια καθήκοντα κλπ.) πήγε να πετάξει το μπαλάκι στις περιφέρειες ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν μπορούν οι κρατικοί μηχανισμοί να ελέγξουν τους ιδιώτες. Δεν απάντησε βέβαια ούτε στο ερώτημα μας για τους ελλιπείς ελέγχους και από τον ΣΕΠΕ (φάνηκε, δε, να μην γνωρίζει ότι ΣΕΠΕ είναι η επιθεώρηση εργασίας….). Στην επιμονή μας για τα ζητήματα της προστασίας της μητρότητας, αφού συζητήθηκε το γεγονός πως στον κλάδο πλειοψηφούν οι γυναίκες, και βέβαια το μπλοκάκι δεν καλύπτει τέτοιες «πολυτέλειες» έκανε και πάλι πως δεν ήξερε και δεν γνώριζε… Υποστήριξε δε, πως το μπλοκάκι δίνει την ελευθερία να δουλέψει κανείς και σε περισσότερα του ενός κέντρα… Άρα μπορούμε να συμπεράνουμε πως αν μια εργαζόμενη του κλάδου δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να βγάλει το μεροκάματο, με αυτό μπορεί να φροντίσει για την ανάγκη προστασίας της μητρότητας ατομικά, να καλύψει τη δίμηνη καλοκαιρινή, αναγκαία μεν, απλήρωτη δε, άδεια, κλπ και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας με την ακρίβεια να καλπάζει!!!

Αναμένει δε να του στείλουμε εκ νέου υπόμνημα με τα αιτήματά μας. Φανταζόμαστε πως θα πάει κι αυτό στον κάδο ανακύκλωσης του μέηλ του υπουργείου όπως άλλωστε και τα προηγούμενα που όλως περιέργως δεν έφθασαν ποτέ στο μέηλ τους και γι’ αυτό δεν γνώριζαν οι αρμόδιοι για την κατάσταση της ιδιωτικής ειδικής αγωγής…ούτε κάν για το Σικιαρίδειο στο οποίο η κα Μιχαηλίδου παρελαύνει από τότε που ανέλαβε η γνώριμή της Πρόεδρος. 

Φαίνεται πως στην περίπτωσή μας το κράτος δεν έχει συνέχεια…. μια και κάθε νέα κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει με το «δεν είδα και δεν άκουσα»… Τα ίδια με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τα ίδια με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ …. 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! 

ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto-molivia-xromata-ekpaideusi.jpg
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
“Υπάρχει πρόθεση, γίνονται προσπάθειες, εξαρτώνται από άλλους φορείς και παράγοντες, δεν ξέρουμε πόσες, δεν ξέρουμε πότε”. Διάχυτη η αίσθηση πως “…...
Μετά τις 20 Ιουνίου ανακοινώνονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών
ekklisia_thessaloniki.jpg
Απίστευτο βίντεο: Ιερέας δάγκωσε γυναίκα κατά τη Θεία Μετάληψη
«Ο ιερέας προσπάθησε να της βάλει με το ζόρι την όστια στο στόμα, εκείνη έκανε πίσω λέγοντας "όχι, μην το κάνετε αυτό" και προσπάθησε να το πάρει με...
Απίστευτο βίντεο: Ιερέας δάγκωσε γυναίκα κατά τη Θεία Μετάληψη