ntoyntoyka
Alexandros Michailidis / SOOC
Κινητοποιήσεις σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας από σωματεία εργαζομένων και εκπαιδευτικών - Κάλεσμα αύριο, Τρίτη, έξω από τα γραφεία της Protergia

Κινητοποιήσεις σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιούν σωματεία εργαζομένων και εκπαιδευτικών με αφορμή την ακρίβεια στο ρεύμα.

Αύριο, Τρίτη, στις 18:00 ο ΣΕΠΕ «Σεφέρης» παίρνει μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Protergia (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο).

Αναλυτικά το κάλεσμα του ΣΕΠΕ «Σεφέρης»:

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΑΓΙΑΖΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ

Την Τετάρτη 2 Νοέμβρη στις 6 μμ ο Σύλλογος μας Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ παίρνει μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας στην Protergia (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους, να διαδηλώσουμε ξανά έξω από τα γραφεία της Protergia  την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου,  γιατί οι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της Ενέργειας που μετατρέπουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τη βενζίνη σε πανάκριβα είδη πολυτελείας έχουν «τινάξει στον αέρα» τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Οι υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, βρίσκουν όλους τους εργαζόμενους με άδειο πορτοφόλι τις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα αφού πληρωθούν.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οικογένεια που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής μας που θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος που θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Δεν ανεχόμαστε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς το ίδιο τροπάριο ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και πρέπει να προσαρμοστούμε.

Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ταυτότητα και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή  υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που “απελευθέρωσαν” την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση, που συνέβαλλαν στη δημιουργία του χρηματιστηρίου Ενέργειας, στην αντικατάσταση “συμβατικών” μορφών Ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι ο διαβόητος ανταγωνισμός και η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας λειτουργεί προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, με θύματα εμάς και τις οικογένειες μας που στερούμαστε από αλλού για να έχουμε ρεύμα στο σπίτι μας στην 3η δεκαετία του 21ου αιώνα!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους, γιατί  θα πληρώνουμε μια ζωή  εμείς τον λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η κατοικία, η Ενέργεια, το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα.

Διεκδικούμε:

•    Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
•    Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
•    Κατάργηση του χρηματιστηρίου της ενέργειας και του εμπορίου ρύπων που εκπορεύονται από την Ε.Ε.
•    Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
•    Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
•    Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να απευθυνθεί στο σωματείο  σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  2 ΝΟΕΜΒΡΗ  στην Protergia (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, να δυναμώσει η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς μας, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό.

Κανένας παγωμένος! Κανένας πεινασμένος! Κανένας μόνος του!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα