Λογαριασμός της ΔΕΗ
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Δράσεις σωματείων έξω από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας στις 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα - Αντιδράσεις με φόντο την «εκτόξευση» των τιμών

Δράσεις έξω από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας προγραμματίζουν για τις 2 Νοεμβρίου εργατικά σωματεία, με φόντο την «εκτόξευση» των τιμών στους λογαριασμούς ρεύματος.

«Ρεύμα φθηνό για τον λαό, δεν θα ξεπαγιάζουν οι πολλοί για να ζεσταίνονται τα κέρδη των λίγων», τονίζουν μεταξύ άλλων τα εργατικά σωματεία της Αττικής που καλούν στις κινητοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στους εξής παρόχους: 

  • ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα)
  • "Protergia" (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο) 
  • NRG (Λεωφόρος Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι)
  • "Watt & Volt" (Λεωφόρος Κηφισίας 217Α, Μαρούσι)
  • "Volterra" (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι) 
  • "Elpedison" ( Φραγκοκκλησιάς 6, Μαρούσι)
  • Φυσικό Αέριο Αττικής (Λεωφόρος Κηφισίας 108, Αθήνα) 
  • "Ήρων" (Λεωφόρος Κηφισίας 124, Αθήνα)

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καλούμε μαζικά τους συναδέλφους, όλους τους εργαζόμενους, να διαδηλώσουμε ξανά έξω από τα γραφεία των επιχειρηματικών ομίλων που είναι πάροχοι της ηλεκτρικής ενέργειας γιατί οι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της Ενέργειας που μετατρέπουν το ρεύμα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και τη βενζίνη σε πανάκριβα είδη πολυτελείας έχουν "τινάξει στον αέρα" τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν στο πορτοφόλι τους δέκα ημέρες αφού πληρωθούν και βρίσκουν μόνο την ταυτότητα.

Κινητοποιούμαστε γιατί όπως έχουμε κάνει ξεκάθαρο, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει οικογένεια που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής που θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος που θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Γιατί ξέρουμε ότι η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης είναι η δύναμή μας.

Κινητοποιούμαστε γιατί δεν ανεχόμαστε να ακούμε από τους νυν και πρώην κυβερνητικούς την "ίδια κασέτα", ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Δεν μας λένε όμως για ποιον! Πόσο δύσκολος θα είναι ο χειμώνας για τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους που η κερδοφορία τους σπάει τα κοντέρ καταγράφοντας ρεκόρ κερδών Α' εξαμήνου;

Ο όμιλος "Motor Oil" κατέγραψε για το α' εξάμηνο του 2022 685 εκατ. ευρώ κέρδη. Στα 367 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου για τα ΕΛΠΕ, για τη ΔΕΗ τα κέρδη διαμορφώνονται σε 429,3 εκατ. την ίδια περίοδο, ενώ κέρδη που υπολογίζονται σε 40 εκατ. ευρώ αναμένει ο όμιλος "ΑΒΑΞ" από την πώληση του χαρτοφυλακίου της "Volterra" στη "ΔΕΗ Ανανεώσιμες".

Οι αυξήσεις στην Ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Δεν μας βρήκε κανένα κακό ξαφνικά, ούτε ευθύνεται η υποτιθέμενη ανεπάρκεια της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που "απελευθέρωσαν" την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μείγμα της χώρας μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Που συνέβαλαν στη δημιουργία του χρηματιστηρίου Ενέργειας, στην αντικατάσταση "συμβατικών" μορφών Ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Μέχρι και τον πόλεμό τους στην Ουκρανία πληρώνουμε μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ας αφήσουν τα παραμύθια για δήθεν "ευρωπαϊκή λύση". Με τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα συμφώνησαν. Η Οδηγία δέσμευσης της "Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας" φέρνει ραγδαίες αυξήσεις στη φορολογία των ορυκτών καυσίμων. Στο φυσικό αέριο προβλέπει αύξηση της φορολογίας κατά 350% για το 2023 και 500% έως το 2033, για τη φορολογία του ηλεκτρισμού φέρνει "αυτόματη τιμαριθμική αύξηση".

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους. Αν το κάνουμε, θα πληρώνουμε μια ζωή τον λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η κατοικία, η Ενέργεια, το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα.

Διεκδικούμε:

Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας και του εμπορίου ρύπων που εκπορεύονται από την ΕΕ.

Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.

Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.

Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Βαδίζοντας στην "τελική ευθεία" προς τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία έχουν ήδη πάρει στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσής της για να δυναμώσει η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς μας, για συλλογικές συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ "ΠΑΡΩΝ" ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στους εξής παρόχους: 

ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα)

"Protergia" (Μαρίνου Αντύπα 11, Νέο Ηράκλειο) 

NRG (Λεωφόρος Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι)

"Watt & Volt" (Λεωφόρος Κηφισίας 217Α, Μαρούσι)

"Volterra" (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι) 

"Elpedison" ( Φραγκοκκλησιάς 6, Μαρούσι)

Φυσικό Αέριο Αττικής (Λεωφόρος Κηφισίας 108, Αθήνα) 

"Ήρων" (Λεωφόρος Κηφισίας 124, Αθήνα)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας

Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Αττικής 

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής Ν. Αττικής

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής 

Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής 

Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού & Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά & Νήσων

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστήμιο αιγαιου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Καθηγητές και εργαζόμενοι εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων
Παν.Αιγαίου: Απάντηση στα προβλήματα του δημόσιου Πανεπιστημίου ΔΕΝ είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν αναβαθμίστηκαν τα δημόσια σχολεία,...
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Καθηγητές και εργαζόμενοι εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων