ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης»: Για την μονιμοποίηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής
Ο ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης» για τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών στην Α’ διεύθυνση Αθήνας

Χάρη στον «ανυποχώρητο αγώνα» και στην επιμονή τους, μονιμοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ΕΑΕ, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Αριστοτέλης».

Όπως αναφέρουν, πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2022-23, είχαν επισημάνει προς τον διευθυντή εκπαίδευσης την υποχρέωση της διοίκησης να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ που διορίσθηκαν στις 18/8/2020, γιατί συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία «δόκιμης» υπηρεσίας των εκπαιδευτικών. 

«Η επιμονή μας να εφαρμοστεί άμεσα το αυτονόητο και αυτό που επιβάλει η νομοθεσία οφειλόταν στην εκτίμησή μας ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πιθανόν να χρησιμοποιήσει την εκκρεμότητα της μονιμοποίησης ως αιωρούμενη απειλή απέναντι στους συναδέλφους/ισσες», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Θέμα: Από 23/9 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών στην Α’ διεύθυνση Αθήνας και έχουν αναρτηθεί στη διαύγεια

Ο Σύλλογός μας έγκαιρα, πριν ακόμα από την έναρξη του σχολικού έτους 2022-23 και σε όλες τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε τον Σεπτέμβριο, είχε επισημάνει προς τον διευθυντή εκπαίδευσης την υποχρέωση της διοίκησης να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ που διορίσθηκαν στις 18/8/2020 γιατί συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διετία «δόκιμης» υπηρεσίας των εκπαιδευτικών. 

Η επιμονή μας να εφαρμοστεί άμεσα το αυτονόητο και αυτό που επιβάλει η νομοθεσία οφειλόταν στην εκτίμησή μας ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ πιθανόν να χρησιμοποιήσει την εκκρεμότητα της μονιμοποίησης ως αιωρούμενη απειλή απέναντι στους συναδέλφους/ισσες. 

Η Α’ Διεύθυνση με απόφαση της στις 23/9 και ανάρτησή της στη διαύγεια προχώρησε στη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ του 2020.

Με ανυποχώρητο αγώνα 
προστατεύουμε τις κατακτήσεις μας, 
διεκδικούμε σταθερή μόνιμη  εργασία και δικαιώματα

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δσ
ΠΑΣΥΔ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διδακτόρων Δημοσίου ολοκλήρωσε τις αρχαιρεσίες του με ποσοστό συμμετοχής 85,3%, θέτοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση του ρόλου...
ΠΑΣΥΔ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής
Αχιλλέας Μπέος
Νέο παραλήρημα Μπέου: Ζητά «μπουλντόζες» για να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων από το Σύνταγμα
Σάλος από τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου: «Να πάνε στα Τέμπη να κλάψουν οι συγγενείς»
Νέο παραλήρημα Μπέου: Ζητά «μπουλντόζες» για να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων από το Σύνταγμα