eidikiagwgi
Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Ηρακλείου καλεί κάθε γονέα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε με την διάγνωση του παιδιού του, είτε με την ειδική αγωγή σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, είτε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με την ειδική αγωγή, να επικοινωνήσει

Σοβαρό πρόβλημα με την ειδική αγωγή αλλά και γενικότερα με την διάγνωση και συνταγογράφηση θεραπειών μαθησιακών και άλλων διαταραχών παιδιών και εφήβων, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και του Υπουργείου Υγείας και της ΔΥΠΕ, έχει δημιουργηθεί εφέτος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Ηρακλείου καλεί κάθε γονέα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε με την διάγνωση του παιδιού του, είτε με την ειδική αγωγή σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, είτε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με την ειδική αγωγή, να επικοινωνήσει επώνυμα μαζί μας από σήμερα 19/10 έως 26/10 είτε τηλεφωνικά, είτε με e-mail. 

«Στόχος είναι να υπάρξει μια όσον το δυνατόν καλύτερη εικόνα της κατάστασης ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις κινήσεις μας το επόμενο άμεσο διάστημα», τονίζουν οι γονείς.

Ολη η ανακοίνωση των γονέων Ηρακλείου

Φέτος στο Δ. Ηρακλείου- αλλά και σε όλη την ανατολική Κρήτη -έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ειδική αγωγή αλλά και γενικότερα με την διάγνωση και συνταγογράφηση θεραπειών μαθησιακών και άλλων διαταραχών παιδιών και εφήβων, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και του Υπουργείου Υγείας και της ΔΥΠΕ.

Από το καλοκαίρι έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα λόγω υποστελέχωσης και στις δυο δημόσιες δομές που κάνουν διαγνώσεις και συνταγογραφούν θεραπείες ψυχοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ειδικής αγωγής: το Κοινοτικού Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου (Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) καθώς και την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Στέλνουν μάλιστα και μηνύματα στους γονείς ότι οι γνωματεύσεις τους θα καθυστερήσουν και να δείξουν.. κατανόηση!

Ταυτόχρονα, πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), που καλείται να εξετάσει και να δώσει γνωματεύσεις για εκατοντάδες παιδιά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σχολείο με την κατάλληλη βοήθεια.

Αλλά ακόμη και σε αυτά τα παιδιά που με χίλια βάσανα οι γονείς τους και το σχολεία κατάφεραν να πάρουν γνωμάτευση για παράλληλη στήριξη, σχολικό νοσηλευτή ή άλλο βοηθητικό προσωπικό, σε μεγάλο ποσοστό μένουν ακάλυπτα. Υπάρχουν ακόμη πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων: πολλά παιδιά με γνωματεύσεις παράλληλης στήριξης συνωστίζονται σε τμήματα με 1 (!) εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής. Δεν δημιουργούνται νέα τμήματα ένταξης αλλά οι γονείς θα πρέπει να κάνουν μεταγραφές και να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο. Δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε σχολικούς νοσηλευτές με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν ακάλυπτα. Ενώ η κυβέρνηση που όχι μόνο δεν αυξάνει τις μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν γνωστά σε αυτήν κενά, δεν έχει καλύψει ούτε με αναπληρωτές τα κενά αυτά. Αντίθετα βγάζει και νέες «παιδαγωγικές» θεωρίες – καλύτερα αλχημείες – ειδικά τη φετινή χρονιά, με προφορική εντολή του Υπουργείου Παιδείας, να τοποθετούνται μέχρι 2 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης ανά σχολείο.

Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα και στην «πόρτα» που τρώμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί από το κράτος, δεν είμαστε μόνοι!! Δεν θα κάτσουμε να κοιτάμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται σαν κόστος που πρέπει να περικοπεί. Ούτε να μας σπρώχνουν στη ατομική «εύκολη» λύση του να πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς – όσοι μπορούν και έχουν φυσικά- το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Μπορούμε και θα φέρουμε τα πάνω – κάτω.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Ηρακλείου καλεί κάθε γονέα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε με την διάγνωση του παιδιού του, είτε με την ειδική αγωγή σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, είτε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με την ειδική αγωγή, να επικοινωνήσει επώνυμα μαζί μας από σήμερα 19/10 έως 26/10 είτε τηλεφωνικά, είτε με e-mail. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

Τηλέφωνο 6934879506 , email: enosigoneonirak@gmail.com

Στόχος είναι να υπάρξει μια όσον το δυνατόν καλύτερη εικόνα της κατάστασης ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις κινήσεις μας το επόμενο άμεσο διάστημα.

Κανένα παιδί και κανένας γονέας μόνος του!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γκλέτσος
Απόστολος Γκλέτσος για τη δήλωση με το «ψάρι»: «Στην Ελλάδα θα είμαστε πάντα μια κομπλεξική επαρχία»
«Ακόμη είμαστε το χωριό, το κομπλεξικό, που κρυβόμαστε πίσω από την κουρτίνα και τραβάμε τα παραθυρόφυλλα»
Απόστολος Γκλέτσος για τη δήλωση με το «ψάρι»: «Στην Ελλάδα θα είμαστε πάντα μια κομπλεξική επαρχία»
sxolikes-katharistries.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
«Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εισήγηση της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης για την απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών και να επαναπροσληφθούν όλες»
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
biden.jpg
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
«Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν – Εντείνεται η πίεση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν