eidikiagwgi
Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Ηρακλείου καλεί κάθε γονέα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε με την διάγνωση του παιδιού του, είτε με την ειδική αγωγή σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, είτε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με την ειδική αγωγή, να επικοινωνήσει

Σοβαρό πρόβλημα με την ειδική αγωγή αλλά και γενικότερα με την διάγνωση και συνταγογράφηση θεραπειών μαθησιακών και άλλων διαταραχών παιδιών και εφήβων, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και του Υπουργείου Υγείας και της ΔΥΠΕ, έχει δημιουργηθεί εφέτος στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Ηρακλείου καλεί κάθε γονέα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε με την διάγνωση του παιδιού του, είτε με την ειδική αγωγή σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, είτε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με την ειδική αγωγή, να επικοινωνήσει επώνυμα μαζί μας από σήμερα 19/10 έως 26/10 είτε τηλεφωνικά, είτε με e-mail. 

«Στόχος είναι να υπάρξει μια όσον το δυνατόν καλύτερη εικόνα της κατάστασης ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις κινήσεις μας το επόμενο άμεσο διάστημα», τονίζουν οι γονείς.

Ολη η ανακοίνωση των γονέων Ηρακλείου

Φέτος στο Δ. Ηρακλείου- αλλά και σε όλη την ανατολική Κρήτη -έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα με την ειδική αγωγή αλλά και γενικότερα με την διάγνωση και συνταγογράφηση θεραπειών μαθησιακών και άλλων διαταραχών παιδιών και εφήβων, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και των Επιτροπών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και του Υπουργείου Υγείας και της ΔΥΠΕ.

Από το καλοκαίρι έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα λόγω υποστελέχωσης και στις δυο δημόσιες δομές που κάνουν διαγνώσεις και συνταγογραφούν θεραπείες ψυχοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ειδικής αγωγής: το Κοινοτικού Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου (Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) καθώς και την Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ. Στέλνουν μάλιστα και μηνύματα στους γονείς ότι οι γνωματεύσεις τους θα καθυστερήσουν και να δείξουν.. κατανόηση!

Ταυτόχρονα, πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει και το Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), που καλείται να εξετάσει και να δώσει γνωματεύσεις για εκατοντάδες παιδιά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σχολείο με την κατάλληλη βοήθεια.

Αλλά ακόμη και σε αυτά τα παιδιά που με χίλια βάσανα οι γονείς τους και το σχολεία κατάφεραν να πάρουν γνωμάτευση για παράλληλη στήριξη, σχολικό νοσηλευτή ή άλλο βοηθητικό προσωπικό, σε μεγάλο ποσοστό μένουν ακάλυπτα. Υπάρχουν ακόμη πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων: πολλά παιδιά με γνωματεύσεις παράλληλης στήριξης συνωστίζονται σε τμήματα με 1 (!) εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής. Δεν δημιουργούνται νέα τμήματα ένταξης αλλά οι γονείς θα πρέπει να κάνουν μεταγραφές και να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο σχολείο. Δεν έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε σχολικούς νοσηλευτές με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν ακάλυπτα. Ενώ η κυβέρνηση που όχι μόνο δεν αυξάνει τις μόνιμες προσλήψεις για να καλυφθούν γνωστά σε αυτήν κενά, δεν έχει καλύψει ούτε με αναπληρωτές τα κενά αυτά. Αντίθετα βγάζει και νέες «παιδαγωγικές» θεωρίες – καλύτερα αλχημείες – ειδικά τη φετινή χρονιά, με προφορική εντολή του Υπουργείου Παιδείας, να τοποθετούνται μέχρι 2 εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης ανά σχολείο.

Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα και στην «πόρτα» που τρώμε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί από το κράτος, δεν είμαστε μόνοι!! Δεν θα κάτσουμε να κοιτάμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται σαν κόστος που πρέπει να περικοπεί. Ούτε να μας σπρώχνουν στη ατομική «εύκολη» λύση του να πληρώνουν οι ίδιοι οι γονείς – όσοι μπορούν και έχουν φυσικά- το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.

Μπορούμε και θα φέρουμε τα πάνω – κάτω.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Ηρακλείου καλεί κάθε γονέα που αντιμετωπίζει προβλήματα, είτε με την διάγνωση του παιδιού του, είτε με την ειδική αγωγή σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, είτε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με την ειδική αγωγή, να επικοινωνήσει επώνυμα μαζί μας από σήμερα 19/10 έως 26/10 είτε τηλεφωνικά, είτε με e-mail. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

Τηλέφωνο 6934879506 , email: enosigoneonirak@gmail.com

Στόχος είναι να υπάρξει μια όσον το δυνατόν καλύτερη εικόνα της κατάστασης ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις κινήσεις μας το επόμενο άμεσο διάστημα.

Κανένα παιδί και κανένας γονέας μόνος του!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες