πανελλήνιες πανελλαδικές
«Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εκφράζει θερμά συγχαρητήρια και ειλικρινείς ευχές σε όλους τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών Σχολείων που έλαβαν σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων»

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων 2022 δίνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν: «Απευθυνόμαστε στους μαθητές μας, σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στον αγώνα σας. Η μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων είναι ο προάγγελος των προκλήσεων που έχετε να αντιμετωπίσετε είτε μέσα στα αμφιθέατρα, είτε στον εργασιακό στίβο. Η αγωνιστική στάση και η απαίτηση για δικαίωση των προσδοκιών κάθε νέου είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις συλλογικές διεκδικήσεις της γενιάς σας. Η προσπάθεια που κάνατε στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει τώρα να πάρει συλλογικά χαρακτηριστικά. Οι χιλιάδες νέοι που σχεδιάζουν το μέλλον τους συναντιόνται σε κοινούς αγώνες για τη ζωή που κάθε νέος μπορεί και αξίζει να έχει σήμερα».

Η ανακοίνωση της ΑΣΕ:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εκφράζει θερμά συγχαρητήρια και ειλικρινείς ευχές σε όλους τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών Σχολείων που έλαβαν σήμερα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Χιλιάδες μαθητές δοκίμασαν τις δυνάμεις τους μετά από μία μακρόχρονη πορεία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Από τα πρώτα μαθητικά χρόνια, οι εκπαιδευτικοί μοιραζόμαστε στις σχολικές αίθουσες τις προσπάθειες, τις προσδοκίες και τα όνειρα των μαθητών μας, και μαζί με τις οικογένειες τους συμπάσχουμε στην αγωνία που βιώνουν αυτές τις μέρες, καθώς όλη η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται.

Ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης, για τη διαμόρφωση καλύτερων όρων εργασίας και ζωής για τους νέους ανθρώπους αποτελεί το πεδίο της κοινής δράσης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια με τα οποία οι μαθητές μας έρχονται αντιμέτωποι είναι κοινός μας αντίπαλος.

Η εκπαιδευτική πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα, οδηγεί όλο και περισσότερους μαθητές εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας με πρόσθετα έξοδα για φροντιστήρια και υποστήριξη, διαμορφώνει ένα αγχωτικό και αντιδραστικό περιβάλλον για τους νέους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό, οι νέες αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια ως συνέπεια της έλλειψης σοβαρών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην εκπαίδευση είναι μόνο ορισμένα από τα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει η σχολική κοινότητα το διάστημα αυτό.

Με αυτά τα δεδομένα, οι μαθητές μας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατέβαλαν υπερπροσπάθεια και τώρα δικαιούνται, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Απευθυνόμαστε στους μαθητές μας, σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στον αγώνα σας. Η μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων είναι ο προάγγελος των προκλήσεων που έχετε να αντιμετωπίσετε είτε μέσα στα αμφιθέατρα, είτε στον εργασιακό στίβο. Η αγωνιστική στάση και η απαίτηση για δικαίωση των προσδοκιών κάθε νέου είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις συλλογικές διεκδικήσεις της γενιάς σας. Η προσπάθεια που κάνατε στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει τώρα να πάρει συλλογικά χαρακτηριστικά. Οι χιλιάδες νέοι που σχεδιάζουν το μέλλον τους συναντιόνται σε κοινούς αγώνες για τη ζωή που κάθε νέος μπορεί και αξίζει να έχει σήμερα.

Απευθυνόμαστε στους γονείς των μαθητών μας, δικαιούστε με τη σειρά σας, συγχαρητήρια. Αναγνωρίζουμε την αξία του έργου σας και της προσφοράς σας. Χάρις την προσπάθεια και τις θυσίες όλης της οικογένειας, οι μαθητές μας στάθηκαν άξιοι να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων. Η στήριξη είναι διαρκής, και θα έχει συνέχεια σε όλη την πορεία της ζωής.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους, σήμερα, μοιραζόμαστε με τους μαθητές μας, όλα τα συναισθήματα που δημιουργούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Βιώνουμε τη δικαίωση και την επιβράβευση στα γελαστά πρόσωπα των μαθητών μας, που νιώθουν να ανοίγεται μπροστά τους ο ορίζοντας της ανώτατης εκπαίδευσης.

Βιώνουμε ταυτόχρονα την αδικία στα βουρκωμένα μάτια των μαθητών μας που προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν. Νιώθουμε τη θλίψη και την αγωνία για το μέλλον. Ως δάσκαλοι, σας οφείλουμε το τελευταίο μας «κήρυγμα», σταθείτε δυνατοί, αγωνιστές, μην επιτρέψετε σε κανένα εμπόδιο και καμία δυσκολία να ανατρέψει τα σχέδια σας, συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρα σας με πάθος και επιμονή.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες στους στόχους και τις προκλήσεις της ζωής που σας περιμένει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

clothes-rouxa
Μυρίζει το καλάθι με τα άπλυτα σου; Χρησιμοποίησε ένα αντικείμενο που έχουν οι δάσκαλοι
Πρόσθεσε αυτό το αντικείμενο που έχουν οι δάσκαλοι στο καλάθι με τα άπλυτά σου για να μην μυρίζουν τα ρούχα σου
Μυρίζει το καλάθι με τα άπλυτα σου; Χρησιμοποίησε ένα αντικείμενο που έχουν οι δάσκαλοι