«Το νομοσχέδιο αυτό ευνοεί τη διαπλοκή και συνολικά πλήττει, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς μετρήσεις, τον πιο αξιόλογο θεσμό της ελληνικής κοινωνίας», υπογραμμίζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Κινητοποιήσεις με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους απέναντι στο νέο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ που «αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατική λειτουργία και το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου» σχεδιάζει ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επιπλέον το νέο νομοσχέδιο, όπως σημειώνουν οι διδάσκοντες, δημιουργεί «ένα Πανεπιστήμιο που περιορίζει σημαντικά την ακαδημαϊκότητα, στοχεύει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του, ένα πανεπιστήμιο αυταρχικό, ιεραρχικό, υπερσυγκεντρωτικό και εν τέλει αναποτελεσματικό».

Η ανακοίνωση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

«Την Κυριακή 29/5 τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ που αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία λήγει στις 12/06.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συναισθανόμενος το επείγον της κατάστασης, κάλεσε χθες Πέμπτη 02/06/2022 τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν διεξοδικά για την αρχιτεκτονική του πολυσέλιδου νομοσχεδίου. Καλεσμένοι ήταν και εκπρόσωποι των συλλόγων ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και των Διοικητικών υπαλλήλων.

Η Γενική Συνέλευση του ΕΣΔ ΠΘ ομόφωνα κατέληξε στο ότι το νομοσχέδιο στο σύνολό του αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατική λειτουργία και το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, ενώ επιπλέον υπονομεύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του. Ένα Πανεπιστήμιο που περιορίζει σημαντικά την ακαδημαϊκότητα, στοχεύει στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των λειτουργιών του, ένα πανεπιστήμιο αυταρχικό, ιεραρχικό, υπερσυγκεντρωτικό και εν τέλει αναποτελεσματικό. Το νομοσχέδιο αυτό ευνοεί τη διαπλοκή και συνολικά πλήττει, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς μετρήσεις, τον πιο αξιόλογο θεσμό της ελληνικής κοινωνίας.

Η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων καλεί τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να τοποθετηθεί έμπρακτα αρνητικά απέναντι στο σχέδιο νόμου με συγκεκριμένες ενέργειες που να διευκολύνουν  τις δράσεις και κινητοποιήσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Επιπλέον αποφασίζει:

– Την σύμπραξη με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους απέναντι στο εχθρικό αυτό νομοσχέδιο και για τους αυτούς.
– Την ανάληψη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο.
– Την συμμετοχή του Συλλόγου σε κινητοποιήσεις που θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συλλόγους της χώρας και την ΠΟΣΔΕΠ».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

freideriki
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
Σοβαρή καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) Δημήτρη Κουφοβασίλη για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοί...
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
ΛΕΜΟΝΙΑ-2
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια
Πώς τα αποθηκεύουμε συνήθως; Μόλις τα αγοράσουμε από το μανάβικο ή το σουπερμάρκετ, τα φυλάσσουμε απευθείας μέσα στο ψυγείο μας. Αυτό είναι μέγα...
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια