εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
«Ο αγώνας για την αύξηση των μισθών μας, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, για να μην εφαρμοστεί το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα «Χατζηδάκη», για να γίνει αποκλειστικά ζωντανό και δημοκρατικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ, περνάει μέσα από τη συσπείρωση»

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις ΔΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.

Σε ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με τις εξελίξεις στην ΟΛΜΕ, οι Παρεμβάσεις αναφέρουν ότι «η Διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ αφού ροκάνισε ολόκληρο το Φλεβάρη και το Μάρτη, αφοπλίζοντας τον κλάδο και βάζοντάς τον στην γωνία ως θεατή των αντιδραστικών εξελίξεων, επέλεξε τελικά να προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις παραμονές του… Πάσχα!»

Κατηγορούν μάλιστα τις «δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ ότι αποφάσισαν να θέσουν την δική τους «ατζέντα» στις Γενικές Συνελεύσεις αγνοώντας προκλητικά το κοινό αίτημα των δεκάδων ΕΛΜΕ, που επικαλούνται το καταστατικό, καθώς και την θεματολογία που αυτές προτείνουν» και υπογραμμίζουν ότι «Θέλουν να υποσκάψουν ακόμα περισσότερο τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την απεργία – αποχή που έχουν ήδη κηρύξει πολλές ΕΛΜΕ και την προσπάθεια να αποκτήσει και πάλι πανελλαδικά χαρακτηριστικά, να κηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων».

Όλη η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων

Συνάδελφοι,

Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας μήνας και να συσσωρευτούν αιτήματα δεκάδων ΕΛΜΕ ήδη από τα μέσα του Φλεβάρη, ώστε να αποφασίσει τελικά να κηρύξει Γενικές Συνελεύσεις και Συνέλευση Προέδρων για τις 2 Απριλίου. Τι κι αν η φτώχεια και η ακρίβεια καλπάζουν, λεηλατώντας τους μισθούς μας, τι κι αν ο πόλεμος στην Ουκρανία απλώνει βαριά τη σκιά του σε όλους τους λαούς; Τι και αν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα εφαρμόζονται μαζί με το απαραίτητο συμπλήρωμά τους την τρομοκρατία απέναντι σε εκπαιδευτικούς, όπως στους 114 συναδέλφους διευθυντές/ντριες που δεν εφάρμοσαν την αυταξιολόγηση. Η Διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ αφού ροκάνισε ολόκληρο το Φλεβάρη και το Μάρτη, αφοπλίζοντας τον κλάδο και βάζοντάς τον στην γωνία ως θεατή των αντιδραστικών εξελίξεων, επέλεξε τελικά να προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις παραμονές του… Πάσχα!

Και σαν να μην έφτανε το ροκάνισμα του χρόνου, που αντικειμενικά ανοίγει δρόμο στην κυβέρνηση, οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ αποφάσισαν να θέσουν την δική τους «ατζέντα» στις Γενικές Συνελεύσεις αγνοώντας προκλητικά το κοινό αίτημα των δεκάδων ΕΛΜΕ, που επικαλούνται το καταστατικό, καθώς και την θεματολογία που αυτές προτείνουν. Με διγλωσσία δηλώνουν από την μία ότι οι ΕΛΜΕ έχουν το δικαίωμα να θέσουν στη Γ.Σ των Προέδρων όποιο θέμα θέλουν, αλλά από την άλλη δεν δέχονται αυτή η θεματολογία να είναι ενιαία για όλες τις ΕΛΜΕ και αντικείμενο συζήτησης όλων των Γ.Σ. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν στην επικείμενη Γ.Σ των προέδρων να έρθουν ΕΛΜΕ που να λένε ότι δεν έχουμε συζητήσει το θέμα π.χ της Απεργίας –Αποχής οπότε δεν νομιμοποιούμαστε να ψηφίσουμε. Θέλουν να υποσκάψουν ακόμα περισσότερο τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την απεργία – αποχή που έχουν ήδη κηρύξει πολλές ΕΛΜΕ και την προσπάθεια να αποκτήσει και πάλι πανελλαδικά χαρακτηριστικά, να κηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων.

Κατά τα άλλα η ΔΑΚΕ αφού ξύπνησε από το λήθαργο τόσων ετών, αφού μέχρι τώρα χλεύαζε όσες δυνάμεις απαιτούσαν την αύξηση των μισθών, την αποκατάσταση των απωλειών, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, θυμήθηκε τώρα «τα μισθολογικά ζητήματα», προτείνοντας μάλιστα και μια κλαδική απεργία για μετά το ΠΑΣΧΑ, και μετά προφανώς όλοι στα σπίτια μας!!! Αξίζει να σημειώσουμε πως 10 χρόνια τώρα που η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, κατέκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ απολογούμενη για την πολιτική της ΝΔ επαναλάμβανε μονότονα το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Τώρα λοιπόν που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, που η ακρίβεια και η φτώχεια σφίγγει σαν θηλειά τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και όλο το λαό, η ΔΑΚΕ με την γραμμή της και τις υποτιθέμενες αγωνιστικές και απεργιακές της προτάσεις θυμίζει περισσότερο τις διαδηλώσεις κατσαρόλας! Με τις «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» που «θα προτείνει» η ΔΑΚΕ και με τις οποίες φλερτάρουν οι ΣΥΝΕΚ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας κάποιας «εισήγησης» της ΟΛΜΕ, θέλουν στην πραγματικότητα να εκτονώσουν την πίεση, την οργή και την αγανάκτηση του κλάδου απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Κατά τα λοιπά για μια ακόμα φορά η Διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ ανέβαλε τη συζήτηση για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, αφήνοντας ευθέως αιχμές για τον τρόπο υλοποίησής του, των αρχαιρεσιών στις ΕΛΜΕ για την ανάδειξη αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις επιταγές του αντισυνδικαλιστικού ν. «Χατζηδάκη».

Συνάδελφοι,

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις ΔΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ο αγώνας για την αύξηση των μισθών μας, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, για να μην εφαρμοστεί το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα «Χατζηδάκη», για να γίνει αποκλειστικά ζωντανό και δημοκρατικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ, περνάει μέσα από τη συσπείρωση και το δυνάμωμα των ΕΛΜΕ και των Γενικών Συνελεύσεων! Στις 6 Απρίλη συμμετέχουμε μαζικά – καθολικά στην γενική πανεργατική απεργία και στις διαδηλώσεις.

 

15 Μάρτη 2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ntountouka
Ειδική αγωγή: Νέο κάλεσμα στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο ΥΠΑΙΘ αύριο
Εκπαιδευτικά σωματεία, ενώσεις γονέων και συλλογικότητες αναπήρων καλούν στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει...
Ειδική αγωγή: Νέο κάλεσμα στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο ΥΠΑΙΘ αύριο
συλλήψεις Πολυτεχνειούπολη
Πολυτεχνειούπολη: Με κακουργήματα αντιμέτωποι οι 23 από τους 32 συλληφθέντες
Σωρεία κατηγοριών απήγγειλε ο Εισαγγελέας στους 23 από τους 32 συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη - Κατηγορούνται και για κακουργήματα
Πολυτεχνειούπολη: Με κακουργήματα αντιμέτωποι οι 23 από τους 32 συλληφθέντες
rapid test eody
Καταγγελία: Έκοψαν την πρόσβαση του Θ. Λύτρα σε στοιχεία του ΕΟΔΥ μετά τη μελέτη
Μόλις εννέα ημέρες αφότου ο Θεόδωρος Λύτρας έστειλε το Β' μέρος της μελέτης του για την πανδημία και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ στους αρμόδιους φορείς,...
Καταγγελία: Έκοψαν την πρόσβαση του Θ. Λύτρα σε στοιχεία του ΕΟΔΥ μετά τη μελέτη
nord stream έκρηξη
Nord Stream: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εκρήξεις
Την Παρασκευή, έπειτα από αίτημα της Ρωσίας, η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
Nord Stream: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εκρήξεις