εκπαιδευτικοί πορεία 2021 ενάντια στην αξιολόγηση ΟΛΜΕ
«Ο αγώνας για την αύξηση των μισθών μας, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, για να μην εφαρμοστεί το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα «Χατζηδάκη», για να γίνει αποκλειστικά ζωντανό και δημοκρατικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ, περνάει μέσα από τη συσπείρωση»

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις ΔΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ.

Σε ανακοίνωση της παράταξης σχετικά με τις εξελίξεις στην ΟΛΜΕ, οι Παρεμβάσεις αναφέρουν ότι «η Διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ αφού ροκάνισε ολόκληρο το Φλεβάρη και το Μάρτη, αφοπλίζοντας τον κλάδο και βάζοντάς τον στην γωνία ως θεατή των αντιδραστικών εξελίξεων, επέλεξε τελικά να προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις παραμονές του… Πάσχα!»

Κατηγορούν μάλιστα τις «δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ ότι αποφάσισαν να θέσουν την δική τους «ατζέντα» στις Γενικές Συνελεύσεις αγνοώντας προκλητικά το κοινό αίτημα των δεκάδων ΕΛΜΕ, που επικαλούνται το καταστατικό, καθώς και την θεματολογία που αυτές προτείνουν» και υπογραμμίζουν ότι «Θέλουν να υποσκάψουν ακόμα περισσότερο τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την απεργία – αποχή που έχουν ήδη κηρύξει πολλές ΕΛΜΕ και την προσπάθεια να αποκτήσει και πάλι πανελλαδικά χαρακτηριστικά, να κηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων».

Όλη η ανακοίνωση των Παρεμβάσεων

Συνάδελφοι,

Χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας μήνας και να συσσωρευτούν αιτήματα δεκάδων ΕΛΜΕ ήδη από τα μέσα του Φλεβάρη, ώστε να αποφασίσει τελικά να κηρύξει Γενικές Συνελεύσεις και Συνέλευση Προέδρων για τις 2 Απριλίου. Τι κι αν η φτώχεια και η ακρίβεια καλπάζουν, λεηλατώντας τους μισθούς μας, τι κι αν ο πόλεμος στην Ουκρανία απλώνει βαριά τη σκιά του σε όλους τους λαούς; Τι και αν τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα εφαρμόζονται μαζί με το απαραίτητο συμπλήρωμά τους την τρομοκρατία απέναντι σε εκπαιδευτικούς, όπως στους 114 συναδέλφους διευθυντές/ντριες που δεν εφάρμοσαν την αυταξιολόγηση. Η Διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ αφού ροκάνισε ολόκληρο το Φλεβάρη και το Μάρτη, αφοπλίζοντας τον κλάδο και βάζοντάς τον στην γωνία ως θεατή των αντιδραστικών εξελίξεων, επέλεξε τελικά να προχωρήσει σε Γενικές Συνελεύσεις παραμονές του… Πάσχα!

Και σαν να μην έφτανε το ροκάνισμα του χρόνου, που αντικειμενικά ανοίγει δρόμο στην κυβέρνηση, οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ αποφάσισαν να θέσουν την δική τους «ατζέντα» στις Γενικές Συνελεύσεις αγνοώντας προκλητικά το κοινό αίτημα των δεκάδων ΕΛΜΕ, που επικαλούνται το καταστατικό, καθώς και την θεματολογία που αυτές προτείνουν. Με διγλωσσία δηλώνουν από την μία ότι οι ΕΛΜΕ έχουν το δικαίωμα να θέσουν στη Γ.Σ των Προέδρων όποιο θέμα θέλουν, αλλά από την άλλη δεν δέχονται αυτή η θεματολογία να είναι ενιαία για όλες τις ΕΛΜΕ και αντικείμενο συζήτησης όλων των Γ.Σ. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν στην επικείμενη Γ.Σ των προέδρων να έρθουν ΕΛΜΕ που να λένε ότι δεν έχουμε συζητήσει το θέμα π.χ της Απεργίας –Αποχής οπότε δεν νομιμοποιούμαστε να ψηφίσουμε. Θέλουν να υποσκάψουν ακόμα περισσότερο τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, την απεργία – αποχή που έχουν ήδη κηρύξει πολλές ΕΛΜΕ και την προσπάθεια να αποκτήσει και πάλι πανελλαδικά χαρακτηριστικά, να κηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων.

Κατά τα άλλα η ΔΑΚΕ αφού ξύπνησε από το λήθαργο τόσων ετών, αφού μέχρι τώρα χλεύαζε όσες δυνάμεις απαιτούσαν την αύξηση των μισθών, την αποκατάσταση των απωλειών, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, θυμήθηκε τώρα «τα μισθολογικά ζητήματα», προτείνοντας μάλιστα και μια κλαδική απεργία για μετά το ΠΑΣΧΑ, και μετά προφανώς όλοι στα σπίτια μας!!! Αξίζει να σημειώσουμε πως 10 χρόνια τώρα που η μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, κατέκοψε τους μισθούς και τις συντάξεις, η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ απολογούμενη για την πολιτική της ΝΔ επαναλάμβανε μονότονα το «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος». Τώρα λοιπόν που έφτασε ο κόμπος στο χτένι, που η ακρίβεια και η φτώχεια σφίγγει σαν θηλειά τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και όλο το λαό, η ΔΑΚΕ με την γραμμή της και τις υποτιθέμενες αγωνιστικές και απεργιακές της προτάσεις θυμίζει περισσότερο τις διαδηλώσεις κατσαρόλας! Με τις «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» που «θα προτείνει» η ΔΑΚΕ και με τις οποίες φλερτάρουν οι ΣΥΝΕΚ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας κάποιας «εισήγησης» της ΟΛΜΕ, θέλουν στην πραγματικότητα να εκτονώσουν την πίεση, την οργή και την αγανάκτηση του κλάδου απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

Κατά τα λοιπά για μια ακόμα φορά η Διορισμένη Διοίκηση της ΟΛΜΕ ανέβαλε τη συζήτηση για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου, αφήνοντας ευθέως αιχμές για τον τρόπο υλοποίησής του, των αρχαιρεσιών στις ΕΛΜΕ για την ανάδειξη αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις επιταγές του αντισυνδικαλιστικού ν. «Χατζηδάκη».

Συνάδελφοι,

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις ΔΕ καλούν όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ο αγώνας για την αύξηση των μισθών μας, ενάντια στη φτώχεια και την ακρίβεια, για να μην εφαρμοστεί το αντισυνδικαλιστικό έκτρωμα «Χατζηδάκη», για να γίνει αποκλειστικά ζωντανό και δημοκρατικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ, περνάει μέσα από τη συσπείρωση και το δυνάμωμα των ΕΛΜΕ και των Γενικών Συνελεύσεων! Στις 6 Απρίλη συμμετέχουμε μαζικά – καθολικά στην γενική πανεργατική απεργία και στις διαδηλώσεις.

 

15 Μάρτη 2022

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις

Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kakokairia-xionia
Επιμένει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Τίποτα δεν τελείωσε, ήρθε η ώρα της Αττικής» λέει ο Μανουσάκης
Χιόνια στην Αττική έως την Πέμπτη - «Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!» προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μανουσάκης σημειώνοντας...
Επιμένει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα: «Τίποτα δεν τελείωσε, ήρθε η ώρα της Αττικής» λέει ο Μανουσάκης
εγκυμοσύνη
Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες
Τη δήλωση πρέπει να υποβάλλουν όλες οι δικαιούχοι με ημερομηνίες έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας από τις 26.05.2022 έως και τις...
Άνοιξε η πλατφόρμα για την επέκταση της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από 6 σε 9 μήνες
kleista-sxoleia-deutera-28-2.jpg
Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα στις 8/2
Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα
Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα στις 8/2