Εκπαιδευτικοί: «Μειώθηκαν οι μισθοί, καταργήθηκαν επιδόματα και οι συντάξεις εξανεμίζονται»
«Είδαμε να παγώνει για χρόνια η μισθολογική μας εξέλιξη και ταυτόχρονα να αυξάνεται η έμμεση και η άμεση φορολογία» λένε οι εκπαιδευτικοί

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων και μείωση του ωραρίου και του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 ζητά η αριστερή Συμπαράταξη Καθηγητών.

«Πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια από τότε που πάγωσαν οι μισθοί μας και στη συνέχεια άρχισαν οι μειώσεις, οι καταργήσεις των επιδομάτων καθώς επίσης και η κατάργηση του λεγόμενου 13ου και 14ου μισθού. Σε απλά μαθηματικά αυτό μεταφράστηκε σε μείωση του μισθού κατά 40% με 50% και το αρνητικό αποτέλεσμα επιδεινώνεται αν αφαιρέσουμε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς επίσης και το επίδομα αδείας» λένε οι καθηγητές.

«Είδαμε τις συντάξεις των συναδέλφων να εξανεμίζονται με αντίστοιχες μειώσεις με αυτές των μισθών ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν όρια ηλικίας και απαιτούμενα χρόνια για συνταξιοδότηση. Είδαμε να πετσοκόβεται το εφάπαξ για να σωθούν οι τράπεζες» επισημαίνουν

«Είδαμε να παγώνει για χρόνια η μισθολογική μας εξέλιξη και ταυτόχρονα να αυξάνεται η έμμεση και η άμεση φορολογία με την κατάργηση μιας σειράς από φοροαπαλλαγές. Αντίθετα στους έχοντες οι φοροελαφρύνσεις αυξήθηκαν» προσθέτουν.

Τέλος, αναφέρουν ότι «σαν να μην έφταναν αυτά βλέπουμε φέτος την ακρίβεια να απλώνεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τις ζωές μας και να φτωχοποιεί ακόμη περισσότερες ομάδες συναδέλφων».

Η ανακοίνωση των καθηγητών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αριστερής Συμπαράταξης Καθηγητών:

Αυξήσεις μισθών και συντάξεων

Μείωση ωραρίου και του ορίουσυνταξιοδότησης στα 60.

Πέρασαν σχεδόν 15 χρόνια από τότε που πάγωσαν οι μισθοί μας και στη συνέχεια άρχισαν οι μειώσεις, οι καταργήσεις των επιδομάτων καθώς επίσης και η κατάργηση του λεγόμενου 13ου και 14ου μισθού.

Σε απλά μαθηματικά αυτό μεταφράστηκε σε μείωση του μισθού κατά 40% με 50% και το αρνητικό αποτέλεσμα επιδεινώνεται αν αφαιρέσουμε τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς επίσης και το επίδομα αδείας.

Είδαμε επίσης να αυξάνεται το εργασιακό μας ωράριο ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο εργασιακός φόρτος με εξωδιδακτικές εργασίες που περιλαμβάνουν από γραμματειακή υποστήριξη μέχρι νομική ερμηνεία εγκυκλίων και υπουργικών αποφάσεων.

Είδαμε τις συντάξεις των συναδέλφων να εξανεμίζονται με αντίστοιχες μειώσεις με αυτές των μισθών ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν όρια ηλικίας και απαιτούμενα χρόνια για συνταξιοδότηση.

Είδαμε να πετσοκόβεται το εφάπαξ για να σωθούν οι τράπεζες.

Είδαμε να παγώνει για χρόνια η μισθολογική μας εξέλιξη και ταυτόχρονα να αυξάνεται η έμμεση και η άμεση φορολογία με την κατάργηση μιας σειράς από φοροαπαλλαγές. Αντίθετα στους έχοντες οι φοροελαφρύνσεις αυξήθηκαν.

Σαν να μην έφταναν αυτά βλέπουμε φέτος την ακρίβεια να απλώνεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τις ζωές μας και να φτωχοποιεί ακόμη περισσότερες ομάδες συναδέλφων. Ρεύμα, αέριο καύσιμα γίνονται είδος πολυτελείας, η επίσκεψη στο κατάστημα τροφίμων μετατρέπεται σε άσκηση «εγκράτειας», ιατρικές επισκέψεις και επισκευές αναβάλλονται αφού το 15νθήμερο εξανεμίζεται από την πρώτη εβδομάδα. 2 μισθοί μας φέτος, καταναλώθηκαν από τις ανατιμήσεις!

Την ίδια στιγμή βλέπουμε τα διάφορα λαμόγιαγκόλντενμπόις να αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως, ενώ ο κόσμος αρχίζει να πεινάει.

Ως εδώ. Υπομονή τέλος! Θέλουμε πίσω όλα όσα μας άρπαξαν.

Δεν θέλουμε απλώς όσα δικαιούμαστε, αλλά όσα μας αξίζουν.

Θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς με πρόσβαση στην παιδεία και την υγεία και όλα τα κοινωνικά αγαθά, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

Θέλουμε βελτίωση της ποιότητας ζωής και πρόσβαση στον πολιτισμό, τις διακοπές και την ξεκούραση χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

Θέλουμε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας και την οικονομική δυνατότητα να τον αξιοποιούμε δημιουργικά.

Απαιτούμε

Αύξηση των μισθών τουλάχιστον κατά 50%

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Σταδιακή επιστροφή των μισθολογικών κλιμακίων και απωλειών όλου του προηγούμενου χρονικού διαστήματος για όλους, σε βάθος τριετίας

Επιστροφή των απωλειών στις συντάξεις κα το εφάπαξ για τους συνταξιούχους συναδέλφους που υπέστησαν μειώσεις.

Αυξήσεις των συντάξεων σε αντίστοιχα ποσοστά με τις αυξήσεις των μισθών.

Μείωση του ωραρίου στα προ κρίσης επίπεδα.

Προσλήψεις μόνιμου γραμματειακού και βοηθητικού προσωπικού (γραμματείς-προσωπικό καθαριότητας, νοσηλευτές, φύλακες) σε όλα τα σχολεία.

Ενσωμάτωση όλων των κομμένων εξωδιδακτικών επιδομάτων στο μισθό

Δεν ζητάμε πολλά - Τα θέλουμε όλα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα