Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη στις 14:00 όπου οι διωκόμενοι απεργοί θα καταθέσουν τις ενστάσεις τους στα κοπής έγγραφα Κόπτση – Κεραμέως καλεί ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Τη στήριξή του στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση δηλώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτκών ΠΕ Αμαρουσίου, καλώντας στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη στις 14:00,.

Συγκεκριμένα, οι διωκόμενοι απεργοί θα καταθέσουν τις ενστάσεις τους στα κοπής έγγραφα Κόπτση – Κεραμέως.

«Επιχειρούν να στραγγαλίσουν κάθε ίχνος παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας που έχει απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση και να ακυρώσουν τις κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας», σημειώνει το σωματείο σε σχετική του ανακοίνωση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Tα κατάπτυστα έγγραφα που υπογράφει ο Γ. Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης και οι «αποφάσεις» του για πάγωμα της υπηρεσιακής και της μισθολογικής εξέλιξης των συναδέλφων Δ/ντων που μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων τους συμμετέχουν στην Απεργία - Αποχή που κήρυξαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τους, είναι προϊόν του πανικού Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας από την συνεχιζόμενη και με κάθε τρόπο μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Επιχειρούν να στραγγαλίσουν κάθε ίχνος παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας που έχει απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση και να ακυρώσουν τις κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας.

Αποτελεί εκτροπή αυτή η εξέλιξη, που δεν θα περάσει! Το αναφαίρετο δικαίωμα για συμμετοχή των εργαζομένων σε νόμιμες απεργιακές κινητοποιήσεις, που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και δεν έχουν προσβληθεί, δεν θα αφήσουμε να γίνει ένα κουρελόχαρτο σκοτεινών εποχών και καθεστώτων σαν και αυτό που υπογράφει ο Κόπτσης. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε κάθε συνάδελφο κάθε σχολική μονάδα κάθε εκπαιδευτικού σωματείο που απειλείται.

Λέμε καθαρά: Καμιά κύρωση, καμιά ποινή, κάτω τα χέρια σας από τους Δντές/Δντριες Προϊσταμένες/-ους, σε όσες και όσους αγωνίζονται ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, στηρίζει και συμμετέχει σε όλες τις κινηματικές δράσεις για τη στήριξη, την κάλυψη και την αλληλεγγύη προς τους συναδέλφους και τα εκπαιδευτικά σωματεία που στοχοποιούνται και διώκονται.

Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και καλούμε στην κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, την Πέμπτη 3 – 3 – 2022 στις 14:00, όπου οι απεργοί/διωκόμενοι-ες θα καταθέσουν τις ενστάσεις τους στα χουντικής κοπής έγγραφα Κόπτση – Κεραμέως.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση απέναντι στην αντιδημοκρατική εκτροπή του Υπουργείου και σε ανυποχώρητη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4