Μαζική απόρριψη αναρρωτικών αδειών εκπαιδευτικών!
Συνεχίζεται να μην εγκρίνονται αναρρωτικές άδειες, αλλά και η Β/θμια Υγειονομική επιτροπή απορρίπτει ενστάσεις των εκπαιδευτικών.

Αναιτιολόγητες και αδικαιολόγητες απορρίψεις των αιτήσεων των αναρρωτικών αδειών των εκπαιδευτικών παρότι έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τρεις Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας των τριών Συλλόγων ΠΕ για το γεγονός τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής δεν έδωσαν καμιά απάντηση:

α) γιατί ενώ απορρίπτουν αιτήσεις αδειών δεν αναφέρουν συγκεκριμένα ποια δικαιολογητικά λείπουν(;),

β) πώς γίνεται ενώ μέχρι πριν πέντε μήνες δεν απορρίπτονταν οι άδειες, τώρα να απορρίπτονται σωρηδόν(;),

γ) γιατί  δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία από τον ν. 3528/2007 άρθρο 165 παρ.4  για την ενημέρωση των αρνητικών αποφάσεων που πρέπει να κοινοποιούνται απευθείας και στον ενδιαφερόμενο;  

Οι συγκεκριμένες απορριπτικές αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών είναι επιστημονικά αβάσιμες  και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται αντίκειται και στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. 

Οι αποφάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής. Είναι γνωστές οι δηλώσεις τόσο της Υπουργού Παιδείας όσο και του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας ότι «για τα χιλιάδες κενά και ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας ευθύνονται οι άδειες των εκπαιδευτικών όπως μητρότητας, ασθενειών…».

Η πολιτική ηγεσία δίνει τώρα την κατεύθυνση για περικοπή των αναρρωτικών  αδειών, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των εργαζομένων, αλλά και εφαρμόζοντας στην πράξη τη  γνωστή προτροπή «πάρε ένα ντεπόν και άιντε στη δουλειά»!

Ο στόχος τους είναι πρώτον να φοβίσουν τους εκπαιδευτικούς ακόμα και να αιτούνται αναρρωτικής αδείας, αφού δεν θα εγκρίνεται και εν συνεχεία θα γίνεται και περικοπή του μισθού, και δεύτερον να υπάρξει «εξοικονόμηση πόρων»!

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                               

Δελτίο Τύπου των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. Αμαρουσίου,  «ο Περικλής» και  «Γ. Σεφέρης» 
για την παράσταση διαμαρτυρίας των Δ. Σ. που έγινε την Παρασκευή 25 – 2 – 2022 
σχετικά με τις απορρίψεις των αναρρωτικών αδειών

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή  της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα και στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας πραγματοποίησαν οι τρεις Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Β΄ Αθήνας:  Αμαρουσίου, « ο Περικλής», και « Γ. Σεφέρης ».
Οι τρεις Σύλλογοι έχουμε καταγγείλει τις αναιτιολόγητες και αδικαιολόγητες απορρίψεις των αιτήσεων των αναρρωτικών αδειών των συναδέλφων μας παρότι έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες ιατρικές γνωματεύσεις. 

Αντίθετα, όπως έχουμε ενημερωθεί από συναδέλφους μας, συνεχίζεται να μην εγκρίνονται αναρρωτικές άδειες, αλλά και η Β/θμια Υγειονομική επιτροπή απορρίπτει ενστάσεις των εκπαιδευτικών.

Τα αρμόδια διοικητικά όργανα που προΐστανται της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής δεν ανταποκρίνονται, παρότι οι αποφάσεις της υγειονομικής επιτροπής είναι αναιτιολόγητες και ως εκ τούτου αντιβαίνουν στο  ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και ταυτόχρονα δεν ακολουθείται ούτε η προβλεπόμενη διαδικασία ενημέρωσης των συναδέλφων μας από την υγειονομική επιτροπή.
Τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής δεν μας έδωσαν καμιά απάντηση: α) γιατί ενώ απορρίπτουν αιτήσεις αδειών δεν αναφέρουν συγκεκριμένα ποια δικαιολογητικά λείπουν(;), β) πώς γίνεται ενώ μέχρι πριν πέντε μήνες δεν απορρίπτονταν οι άδειες, τώρα να απορρίπτονται σωρηδόν(;), γ) γιατί  δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία από τον ν. 3528/2007 άρθρο 165 παρ.4  για την ενημέρωση των αρνητικών αποφάσεων που πρέπει να κοινοποιούνται απευθείας και στον ενδιαφερόμενο;  
Οι συγκεκριμένες απορριπτικές αποφάσεις των υγειονομικών επιτροπών είναι επιστημονικά αβάσιμες  και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται αντίκειται και στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. 
Οι αποφάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής.
Είναι γνωστές οι δηλώσεις τόσο της Υπουργού Παιδείας όσο και του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας ότι «για τα χιλιάδες κενά και ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας ευθύνονται οι άδειες των εκπαιδευτικών όπως μητρότητας, ασθενειών…».
Η πολιτική ηγεσία δίνει τώρα την κατεύθυνση για περικοπή των αναρρωτικών  αδειών, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των εργαζομένων, αλλά και εφαρμόζοντας στην πράξη τη  γνωστή προτροπή «πάρε ένα ντεπόν και άιντε στη δουλειά»!

Ο στόχος τους είναι πρώτον να φοβίσουν τους συναδέλφους ακόμα και να αιτούνται αναρρωτικής αδείας, αφού δεν θα εγκρίνεται και εν συνεχεία θα γίνεται και περικοπή του μισθού, και δεύτερον να υπάρξει «εξοικονόμηση πόρων»!

Η παράσταση διαμαρτυρίας  συνεχίστηκε στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας όπου είχαμε συνάντηση με την αναπληρώτρια Διευθύντρια Π.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Νίνου, η οποία ουσιαστικά εκπληρώνει χρέη Διευθυντή.

Ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας:
1.    Να διαμαρτυρηθεί για τις ενέργειες της  Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής  στην προϊστάμενη υπηρεσίας της. 
Η απάντηση της Δ/νσης ήταν ότι έχουν προγραμματίσει συνάντηση για να εκθέσουν το πρόβλημα.  
2.    Να μην προχωρήσει ο Δ/ντής Π.Ε. Β΄ Αθήνας, που είναι και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ,  και τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΠΕ σε περικοπή μισθού. Το ΠΥΣΠΕ είναι αρμόδιο  να κρίνει τις ενστάσεις που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί σε περίπτωση που ενημερωθούν εγγράφως για την πρόθεση της υπηρεσίας για περικοπή μισθού. 
Η εκπρόσωπος της Δ/νσης δε δεσμεύτηκε ότι  η Διεύθυνση δε θα προχωρήσει στην περικοπή του μισθού.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας καλούμε να ενημερώνετε τον Σύλλογο στον οποίο ανήκετε εφόσον υπάρχουν απορριπτικές αποφάσεις αναρρωτικών σας αδειών.
Οι Σύλλογοί μας  θα στηρίξουν  τους συναδέλφους με όποιον τρόπο και ενέργεια χρειαστεί προκειμένου να ικανοποιηθούν.
Καλούμε τη Δ.Ο.Ε. να πάρει θέση, αλλά και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για το πρόβλημα  που έχει δημιουργηθεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

myschool
Myschool: Τα 10 στοιχεία που θα διαβιβάζει στον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Τα στοιχεία θα μεταβιβάζονται στον Κόμβο Επιδόσεων δύο (2) φορές για κάθε διδακτικό έτος: εντός τριάντα (30) ημερών από την έναρξη αυτού και εντός...
Myschool: Τα 10 στοιχεία που θα διαβιβάζει στον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Απόστολος Λύτρας
Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Λύτρα: Ζητά άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και παραπομπή σε δίκη
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης κατ’ απόλυτη προτεραιότητα
Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Λύτρα: Ζητά άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και παραπομπή σε δίκη
ΑΣΕΠ
Μητσοτάκης: Σύσκεψη το απόγευμα για το ΑΣΕΠ – Οι αλλαγές που εξετάζονται
Εξετάζεται η δημιουργία και επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, δηλαδή ενός “μίνι- ΑΣΕΠ” εκτός ΑΣΕΠ
Μητσοτάκης: Σύσκεψη το απόγευμα για το ΑΣΕΠ – Οι αλλαγές που εξετάζονται