ειδικη αγωγή
ekpaideutikoi kinitopoiisi
Nick Paleologos / SOOC
«Οι ελλείψεις έχουν παγώσει ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί - Καλούν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 14/2

Την λήψη μέτρων έστω και τώρα ζητά με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου - Περάματος. 

Η παράσταση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 13:00 στην 2η ΥΠΕ Πειραιά, Θηβών 196. Αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι τα δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών και η ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, οι προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και η διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας.

Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει την μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών να κρατήσουν «όρθια» τα σχολεία όσο «παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα υπερμετάδοση του κορονοϊού», όπως αναφέρει, ενώ χαρακτηρίζει ως «δικαιολογημένη» την έντονη δυσαρέσκεια των γονέων που χρεώνονται τα rapid test που πραγματοποιούν για τα παιδιά τους.

Τονίζει πως στα 59 σχολεία ευθύνης του ΣΕΠΕ Κερατσινίου - Περάματος, τα κρούσματα σε μαθητές, την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, ξεπέρασαν τα 220, ενώ οι νοσήσαντες εκπαιδευτικοί τους 30. 

Άξιο αναφοράς είναι πως υπήρχε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι με 23 κρούσματα σε μαθητές και οι 105 από τους 227 να απουσιάζουν. 

Αναλυτικά:

Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στην 2η ΥΠΕ Πειραιά (Θηβών 196) τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στη 1μ.μ.
Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων κηρύσσουμε στάση εργασίας την τελευταία ώρα του βασικού πρωινού.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι μετράμε πάνω από 23.000 νεκρούς από την πανδημία, με το ότι δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με το δημόσιο σύστημα Υγείας να έχει σχεδόν καταρρεύσει, αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική ενίσχυση των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών. 

Στα 59 σχολεία ευθύνης του Συλλόγου μας τα κρούσματα σε μαθητές/τριες ξεπέρασαν τα 220 μόλις τη δεύτερη βδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ οι νοσήσαντες εκπαιδευτικοί ξεπέρασαν τους 30. Υπήρχε δημοτικό σχολείο στο Κερατσίνι με 23 κρούσματα σε μαθητές/τριες και 105 από τους/τις 227 να απουσιάζουν.

Παρά την ηρωική προσπάθεια των εκπαιδευτικών να κρατήσουν όρθια τα σχολεία, όσο παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, όπως το απαράδεκτο 50%+1 για το κλείσιμο τμήματος ή ο περιορισμός της καραντίνας σε 5 ημέρες, τα σχολεία θα μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, εκτός και αν αυτός είναι τελικά ο στόχος της κυβέρνησης.   

Απολύτως δικαιολογημένη είναι η έντονη δυσαρέσκεια των γονιών επειδή αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας απανωτά rapid test ή στήνονται ατελείωτες ώρες στην ουρά στις λιγοστές δημόσιες δομές της ευρύτερης περιφερειακής ενότητας Πειραιά για να τα πραγματοποιήσουν (αν τα καταφέρουν τελικά).

Όλοι γνωρίζουμε πως το Κέντρο Υγείας Δραπετσώνας λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο και ότι γίνονται μοριακά τεστ και όχι rapid. Το κέντρο υγείας Κερατσινίου είναι υποστελεχωμένο, με ραντεβού σε ειδικότητες όπως του καρδιολόγου και του παθολόγου να κλείνονται μετά από έναν μήνα. Δεν υπάρχουν σχολίατροι, ενώ σημαντική έλλειψη είναι η μη διάθεση ασθενοφόρου. Αντίστοιχα, η Μονάδα Υγείας στο Πέραμα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο, είναι υποστελεχωμένη και δεν έχει συμβάλει καθόλου στην αντιμετώπιση της πανδημίας όσον αφορά τη διενέργεια τεστ.
  
Είναι ολοφάνερη η επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των ΚΥ με το απαιτούμενο προσωπικό και διενέργειας και rapid τεστ. Αναγκαιότητα είναι επίσης η πραγματοποίηση rapid test με κλιμάκια και ευθύνη του ΕΟΔΥ στα σχολεία. 

Προκαλεί οργή στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές, να υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία, να στοιβάζονται 25 παιδιά μέσα στην τάξη. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε συνδυασμό με την ελλιπή φοίτηση αυτήν την περίοδο των μαθητών, λόγω νόσησης ή λόγω ανασφάλειας των γονιών τους για τους όρους που άνοιξαν τα σχολεία, έχουν παγώσει ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στα 29 από τα 33 νηπιαγωγεία του συλλόγου μας που πήραμε στοιχεία με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές δεν προσήλθαν από φόβο ή επειδή ήταν άμεσες επαφές 418 μαθητές. 
 Κάθε μέρα η κυβέρνηση παίζει με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους, αρνείται να εφαρμόσει έστω και ένα μέτρο, ώστε τα σχολεία να μην είναι εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. 

Εδώ και τώρα απαιτούμε:
    • Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων.
    • Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Όλα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.τ.λ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.
    • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις, ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας, για να μην σμπαραλιάζεται το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. 
    • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία. 
    • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
    • Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς και για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους με πλήρεις αποδοχές.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου να συμμετέχουν μαζικά! Καλούμε και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία από τους δήμους των σχολείων ευθύνης του συλλόγου, τις αντίστοιχες Ενώσεις Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν την κινητοποίηση. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τραγική η κατάσταση στην Κέρκυρα για τους Εκπαιδευτικούς με την εξεύρεση κατοικίας

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών χωρίς Speaking - Έκθεση σε 1 ημέρα: Υπάρχει και σαρώνει το ενδιαφέρον

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδικηαγωγή
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ALFAVITA.GR συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και διεκδίκησε υποτροφία στο μοριοδοτούμενο ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και...
Το εξ αποστάσεως (με ελληνικό ΦΕΚ) ΠΜΣ στην ΕΑΕ του Παν.Λευκωσίας (ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ)
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων
ΠΑΣΑΔ: Ζητά καταγραφή των αδειών των νεοδιόριστων και προσμέτρησή τους για την Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών
ΠΑΣΑΔ: Αίτημα επικαιροποίησης κενών ώστε να προσμετρηθούν οι άδειες των νεοδιόριστων