pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
sxoleia-mathites-ekpaideusi
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
«Τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν για ακόμα μια φορά, ενώ η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση», αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας

Τα ελλιπή μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση στο άνοιγμα των σχολείων τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, ενώ υπογραμμίζει πως «άνοιξαν όπως ακριβώς έκλεισαν».

Κάνει λόγο για πλήθος ζητημάτων που απασχολούν τους γονείς της επικράτειας, καθώς οι συγχωνεύσεις τμημάτων συνδυαστικά με το πρωτόκολλο του 50%+1 δυσχεραίνει την κατάσταση. Παράλληλα, επισημαίνουν πως η ενημέρωση για τον εμβολιασμό των παιδιών δεν είναι αρκετή ώστε να πείσει τον μαθητικό πληθυσμό, ενώ προτείνει πως μια καμπάνια εμβολιασμού με επιστήμονες στα σχολεία θα ήταν απαραίτητη.

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση μέσα σε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία», όπως αναφέρουν.

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας εύχεται σε όλους τους γονείς Χρόνια Πολλά, Καλή χρονιά,υγεία και δύναμη στις οικογένειές σας!

Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύ άσχημη, καθώς η πανδημία βρίσκεται σε πολύ μεγάλη έξαρση ,με τη μετάλλαξη "Όμικρον" να είναι πολύ πιο μεταδοτική. Δυστυχώς, τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν για ακόμα μια φορά. Η κυβέρνηση δεν υλοποίησε κανένα από τα αυτονόητα μέτρα που διεκδικούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές από την αρχή της πανδημίας. Αντίθετα, τα σχολεία ανοίγουν με ένα μόνο επιπλέον μέτρο...ένα self test,παραπάνω για την πρώτη εβδομάδα.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς είναι πολλά και κρίσιμα:

•  Το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50%+1. Μέτρο το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει, καθώς καθιστά τις αίθουσες των σχολείων εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Οι γονείς μετά  τα πρώτα κρούσματα μέσα στην τάξη ,δεν φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο, για να τα προστατέψουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες τμήματα πανελλαδικά να υπολειτουργούν.

• Συγχωνεύσεις τμηματων. Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε τους τελευταίους μήνες σε συγχωνεύσεις τμημάτων, αντί για αραίωσή τους. Αυτό συνέβη και στο δικό μας σχολείο, με τη συγχώνευση των τμημάτων της Γ' δημοτικού ,κίνηση στην οποία ως Σύλλογος δείξαμε έμπρακτα την αντίθεση μας. Απαιτούμε να ανακληθούν όλες οι συγχωνεύσεις που έγιναν.
• Μοναδικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας τα self test και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας. Αλήθεια τα τεστ, που γίνονται με ευθύνη των γονέων, θα συμβάλλουν στη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού; Με ευθύνη του ΕΟΔΥ πρέπει να διενεργούνται ΔΩΡΕΑΝ μοριακά τεστ σε όλους. Να καλυφθεί το κόστος για την αγορά μασκών υψηλής προστασίας και να μη χρειάζεται για ακόμα μια φορά να βάλουμε οι γονείς το χέρι στην τσέπη μας.

• Πενθήμερη καραντίνα για τους νοσούντες. Τι θα γίνει αν νοσήσει ο εκπαιδευτικός; Θα απομονωθεί για 5 μέρες, αντί για 10 ή 14 που ίσχυε ,και στη συνέχεια θα γυρίσει στην τάξη, όπως δηλαδή συμβαίνει και σε πολλούς άλλους εργασιακούς χώρους; Και αυτό ενισχύει την μετάδοση του ιού στις τάξεις και κάνει ολοφάνερη την ανάγκη για πρόσληψη εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

• Καθαριότητα του σχολείου. Εν μέσω πανδημίας ελάχιστοι υπάλληλοι καθαριότητας εργάζονται με εξαντλητικά ωράρια. Άμεση ανάγκη και απαίτηση μας είναι να ενισχυθεί η καθαριότητα των σχολείων με μόνιμο προσωπικό μέσω των Δήμων.

• Ελλιπής ενημέρωση για τον εμβολιασμό. Πόσες καμπάνιες ενημέρωσης έχουν άραγε διοργανωθεί στα σχολεία ,για να πειστούν όλοι για την αξία και την ασφάλεια του εμβολιασμού; Αναγκαία και απαραίτητη ειναι  η ενημέρωση  όλων μέσα στα σχολεία από επιστήμονες .

Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση μέσα σε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας και ζητάμε στήριξη από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Ιωνίας, τον Δήμο Νέας Ιωνίας, τον Σύλλογο εκπαιδευτικών " Γ. Σεφέρη",τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και όλους τους τοπικούς φορείς.

Συντονίζουμε τη δράση μας με Συλλόγους Γονέων  και άλλων σχολείων της περιοχής μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μαθητής Λυκείου κατηγορείται για βιασμό συμμαθητριών του

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου