Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
olme
Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους Τομεάρχες Παιδείας

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΟΛΜΕ, αναφορικά με τη συνάντηση του ΔΣ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους τομεάρχες Παιδείας.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ΔΣ του ΟΛΜΕ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Τομεάρχη Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, την αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη , τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον συντονιστή του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ κ Δημοσθένη Παπασταμόπουλο.

O Aλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του ανέφερε την απόλυτη διαφωνία του με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως το νόμο Χατζηδάκη, την αξιολόγηση Κεραμέως, τις αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες των ΥΣ, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κα, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά αποτελούν πολιτικές μίας άλλης φιλοσοφίας.

Παράλληλα, για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία κατέθεσε την πρόταση να αραιώσουν άμεσα τα τμήματα και να καταργηθεί το πρωτόκολλο που απαιτεί την νόσηση του 50%+1 μαθητών/τριών για να κλείσει ένα τμήμα. 

Αναλυτικά:

Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους Τομεάρχες Παιδείας

Συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Τομεάρχη Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, την αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη , τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον συντονιστή του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ κ Δημοσθένη Παπασταμόπουλο.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από πλευράς Ομοσπονδίας, όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και επισημάνθηκε το γεγονός ότι κανένα ουσιαστικό νέο μέτρο δεν ελήφθη από την κυβέρνηση. Καμία από τις προτάσεις της ΟΛΜΕ δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας όπως: η αραίωση των τμημάτων, η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, τα δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, η αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες κα. Αντίθετα, το ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε εκατοντάδες συμπτύξεις τμημάτων που αυξάνουν τον συνωστισμό στις σχολικές αίθουσες και επιμένει να εφαρμόζει το επικίνδυνο πρωτόκολλο που προβλέπει κλείσιμο τμήματος μόνο εφόσον νοσήσει το 50%+1 των μαθητών/τριών. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να καταγράφονται καθημερινά από 1500-2000 κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών και συνολικά πάνω από 130.000 κρούσματα παιδιών σχολικής ηλικίας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του lockdown και οι παιδαγωγικές συνέπειες και μορφωτικές ανισότητες της τηλεκπαίδευσης, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από εγχώριες και διεθνείς έρευνες (ΚΕΜΕΤΕ, ETUCE, UNESCO κα). 

Τέλος, αναφέρθηκαν οι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση στην εκπαίδευση, εν μέσω πανδημίας και χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο, που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της ΟΛΜΕ και σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και η απαράδεκτη αντιδημοκρατική τακτική των εκφοβισμών και των συνεχών προσφυγών στα δικαστήρια από το ΥΠΑΙΘ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του ανέφερε την απόλυτη διαφωνία του με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως το νόμο Χατζηδάκη, την αξιολόγηση Κεραμέως, τις αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες των ΥΣ, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κα, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά αποτελούν πολιτικές μίας άλλης φιλοσοφίας.

Για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία κατέθεσε την πρόταση να αραιώσουν άμεσα τα τμήματα και να καταργηθεί το πρωτόκολλο που απαιτεί την νόσηση του 50%+1 μαθητών/τριών για να κλείσει ένα τμήμα. Αντιπρότεινε να κλείνει το τμήμα με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος για 3 μέρες και οι μαθητές/τριες να επιστρέφουν στο σχολείο μετά τη διενέργεια δωρεάν  μοριακού τεστ. Δήλωσε τέλος, ότι απαιτείται η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που θα διεκδικήσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλείνουν τα σχολεία στην Αττική - Τι αποφασίστηκε

Κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ: Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα - Ανανεώνεται συνεχώς

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

kakokairia xioni kryo
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μήνυμα του 112 σε Αττική και Εύβοια για επικίνδυνες χιονοπτώσεις
Μήνυμα του 112 στην Ανατολική και Βόρεια Αττική αλλά και στην Εύβοια για επικίνδυνες χιονοπτώσεις
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μήνυμα του 112 σε Αττική και Εύβοια για επικίνδυνες χιονοπτώσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας - Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης