ειδική αγωγή σεμινάριο
olme
Για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους Τομεάρχες Παιδείας

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΟΛΜΕ, αναφορικά με τη συνάντηση του ΔΣ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους τομεάρχες Παιδείας.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του ΔΣ του ΟΛΜΕ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Τομεάρχη Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, την αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη , τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον συντονιστή του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ κ Δημοσθένη Παπασταμόπουλο.

O Aλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του ανέφερε την απόλυτη διαφωνία του με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως το νόμο Χατζηδάκη, την αξιολόγηση Κεραμέως, τις αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες των ΥΣ, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κα, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά αποτελούν πολιτικές μίας άλλης φιλοσοφίας.

Παράλληλα, για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία κατέθεσε την πρόταση να αραιώσουν άμεσα τα τμήματα και να καταργηθεί το πρωτόκολλο που απαιτεί την νόσηση του 50%+1 μαθητών/τριών για να κλείσει ένα τμήμα.

Αναλυτικά:

Συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Τομεάρχη Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, την αναπλ. Τομεάρχη Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη , τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και τον συντονιστή του τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ κ Δημοσθένη Παπασταμόπουλο.

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν από πλευράς Ομοσπονδίας, όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και επισημάνθηκε το γεγονός ότι κανένα ουσιαστικό νέο μέτρο δεν ελήφθη από την κυβέρνηση. Καμία από τις προτάσεις της ΟΛΜΕ δεν έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο Παιδείας όπως: η αραίωση των τμημάτων, η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας, τα δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, η αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες κα. Αντίθετα, το ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε εκατοντάδες συμπτύξεις τμημάτων που αυξάνουν τον συνωστισμό στις σχολικές αίθουσες και επιμένει να εφαρμόζει το επικίνδυνο πρωτόκολλο που προβλέπει κλείσιμο τμήματος μόνο εφόσον νοσήσει το 50%+1 των μαθητών/τριών. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να καταγράφονται καθημερινά από 1500-2000 κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών και συνολικά πάνω από 130.000 κρούσματα παιδιών σχολικής ηλικίας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν οι ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του lockdown και οι παιδαγωγικές συνέπειες και μορφωτικές ανισότητες της τηλεκπαίδευσης, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από εγχώριες και διεθνείς έρευνες (ΚΕΜΕΤΕ, ETUCE, UNESCO κα).

Τέλος, αναφέρθηκαν οι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση στην εκπαίδευση, εν μέσω πανδημίας και χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο, που είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις της ΟΛΜΕ και σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και η απαράδεκτη αντιδημοκρατική τακτική των εκφοβισμών και των συνεχών προσφυγών στα δικαστήρια από το ΥΠΑΙΘ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του ανέφερε την απόλυτη διαφωνία του με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως το νόμο Χατζηδάκη, την αξιολόγηση Κεραμέως, τις αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες των ΥΣ, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κα, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά αποτελούν πολιτικές μίας άλλης φιλοσοφίας.

Για τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία κατέθεσε την πρόταση να αραιώσουν άμεσα τα τμήματα και να καταργηθεί το πρωτόκολλο που απαιτεί την νόσηση του 50%+1 μαθητών/τριών για να κλείσει ένα τμήμα. Αντιπρότεινε να κλείνει το τμήμα με την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος για 3 μέρες και οι μαθητές/τριες να επιστρέφουν στο σχολείο μετά τη διενέργεια δωρεάν  μοριακού τεστ. Δήλωσε τέλος, ότι απαιτείται η δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου που θα διεκδικήσει την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr