foitites-aei-panepisthmia-amfitheatro3
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών μετά τα αποτελέσματα των μετεγγραφών όπου 2.000 φοιτητές «κόπηκαν», κάνουν λόγο για «σφαγή» και ζητούν να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις όλων των φοιτητών

«Από το σύνολο των αιτήσεων "κόπηκαν' πάνω από 2000 φοιτητές!! Οι χιλιάδες μετεγγραφές που είδαν την αίτηση τους να απορρίπτεται», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και συνεχίζουν αναφέροντας πως στην ουσία οι φοιτητές βγαίνουν εκτός της σχολής τους καθώς αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι φοιτητές των οποίων η αίτηση έγινε δεκτή, ουσιαστικά κινδυνεύουν να χάσουν το πρώτο εξάμηνο, γιατί ενώ πλησιάζουμε αρχές Δεκέμβρη ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις, δεν έχουν λάβει τους κωδικούς τους για τις ακαδημαϊκές υπηρεσίες, για παροχή βιβλίων, για κάρτα σίτισης, δεν μπορούν να κάνουν ούτε δήλωση μαθημάτων ή να γραφτούν στα εργαστήρια!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Να πάρουν τώρα μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές που έκαναν αίτηση!

Να μη χάσει κανένας φοιτητής το εξάμηνο!

Αυτές τις μέρες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών. Όμως τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της "σφαγής" που έγινε αφού:

- οι φοιτητές δεκάδων τμημάτων δεν δικαιούνται μετεγγραφή από την στιγμή που το τμήμα τους δεν αντιστοιχίζεται με κάποιο άλλο. Δεκάδες τμήματα που προέκυψαν από τους νόμους Γαβρόγλου δεν αντιστοιχίζονται με τα ομοειδή τμήματα που προϋπήρχαν.

- η επιβολή "ακαδημαϊκού" κριτηρίου (βάση εισαγωγής μείον 2.750 μόρια) στερεί από χιλιάδες φοιτητές τη δυνατότητα να καταθέσουν ακόμη και αίτηση μετεγγραφής! Φέτος έγιναν μόλις 6693 αιτήσεις, ενώ πριν τον "κόφτη" γίνονταν πάνω από 10.000! 

Τελικά από το σύνολο των αιτήσεων "κόπηκαν' πάνω από 2000 φοιτητές!! Οι χιλιάδες μετεγγραφέντες που είδαν την αίτηση τους να απορρίπτεται δεν χάνουν μόνο το εξάμηνο τους αλλά ουσιαστικά πετιούνται έξω από τις σχολές τους. Γιατί είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών, με πολύ χαμηλό εισόδημα και σοβαρά προβλήματα υγείας. Γεγονός που σημαίνει ότι αδυνατούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους τη στιγμή μάλιστα που οι υπάρχουσες εστίες δεν φτάνουν ούτε για ζήτω!!!
Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι "τυχεροί" των οποίων η αίτηση έγινε δεκτή, ουσιαστικά κινδυνεύουν να χάσουν το πρώτο εξάμηνο! Και αυτό γιατί ενώ πλησιάζουμε αρχές Δεκέμβρη ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις, δεν έχουν λάβει τους κωδικούς τους για τις ακαδημαϊκές υπηρεσίες, για παροχή βιβλίων, για κάρτα σίτισης, δεν μπορούν να κάνουν ούτε δήλωση μαθημάτων ή να γραφτούν στα εργαστήρια!

Κανένας φοιτητής μόνος του! Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί ο αγώνας μέσα από τους Συλλόγους, μέσα από τη συγκρότηση επιτροπών των φοιτητών που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους! Κάθε χρόνο η πίεση που ασκεί ο αγώνας μας έχει αποτελέσματα: εγκρίνονται περισσότερες αιτήσεις και πετυχαίνουμε την ομαλή ένταξη των μετεγγραφέντων φοιτητών στο νέο τους τμήμα!

Διεκδικούμε:

    • Άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σε κάθε Τμήμα, να μη χάσει κανένας φοιτητής/τρια το εξάμηνο! Να παίρνουν άμεσα όλοι οι μετεγγραφέντες κάρτα σίτισης, πάσο, κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, βιβλία, να εγγράφονται στα εργαστήρια, να δικαιούνται άμεσα να κάνουν αιτήσεις για εστία. Να αναγνωρίζονται τα μαθήματα που πέρασαν στο προηγούμενο τμήμα. 

    • Εδώ και τώρα να πάρουν μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές που την έχουν ανάγκη! Όχι στα επιπλέον κριτήρια και τους κόφτες.

    • Απαιτούμε από τα τμήματα να αυξήσουν το ποσοστό των μετεγγραφέντων φοιτητών που δέχονται! 

    • Να γίνει αναπλήρωση όσων εργαστηρίων έχουν χαθεί και όλοι οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου κανονικά!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σκακι
Παιδί θαύμα: 8χρονος έσπασε τα ρεκόρ και κέρδισε 38χρονο γκραν μετρ στο σκάκι!
Ο γεννημένος στην Ινδία Άσβαθ, ο οποίος ζει στη Σιγκαπούρη, νίκησε τον 37χρονο Στόπα για να καταρρίψει το ρεκόρ που είχε θέσει ένα
Παιδί θαύμα: 8χρονος έσπασε τα ρεκόρ και κέρδισε 38χρονο γκραν μετρ στο σκάκι!