pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να "χρυσώσει το χάπι" θεσπίζοντας τη δυνατότητα μετακίνησης σε 5 τμήματα άσχετου όμως αντικειμένου, αποτελεί κοροϊδία και ομολογία της ανύπαρκτης στήριξης στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη!» τονίζει η ανακοίνωση

Να πάρουν άμεσα μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές που την έχουν ανάγκη, ζητά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να διεκδικήσουν να παρθεί πίσω η βάση μετεγγραφής και τονίζει: «Η εφαρμογή για ακόμα μια χρονιά, της απαράδεκτης "βάση μετεγγραφής", που προσδιορίζεται στα 2.750 μόρια κάτω από τη βάση εισαγωγής, θέτει φραγμούς για τους αιτούντες, ενώ μη αντιστοίχιση ανάμεσα στα παλιά τμήματα και τα νέα που πανεπιστημιοποιήθηκαν, ακόμη και με το ίδιο αντικείμενο, αφήνει χιλιάδες φοιτητές «στον αέρα», χωρίς δικαίωμα μετεγγραφής».

Η ανακοίνωση

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Τα κριτήρια που ανακοινώθηκαν επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών, αλλά και ότι έχει στόχο να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στην προσπάθεια μας να σπουδάσουμε. Είναι τα ίδια κριτήρια-κόφτες που πέρσι άφησαν πάνω από 2.000 φοιτητές χωρίς την μετεγγραφή τους.

Η κυβέρνηση, αφού συνέχισε την εγκατάλειψη των φοιτητικών εστιών, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, αφού άφησε δεκάδες τμήματα χωρίς εισακτέους, τώρα χτυπά και την τελευταία ελπίδα των φοιτητών να σπουδάσουν στο αντικείμενο που επέλεξαν! Βάσει των κριτηρίων, ο αριθμός των φοιτητών που θα πάρουν την μετεγγραφή τους θα είναι πολύ πιο μικρός συγκριτικά με αυτούς που τη δικαιούνται και την έχουν ανάγκη!! Ακόμα, η εφαρμογή για ακόμα μια χρονιά, της απαράδεκτης «βάση μετεγγραφής», που προσδιορίζεται στα 2.750 μόρια κάτω από τη βάση εισαγωγής, θέτει φραγμούς για τους αιτούντες, ενώ μη αντιστοίχιση ανάμεσα στα παλιά τμήματα και τα νέα που πανεπιστημιοποιήθηκαν, ακόμη και με το ίδιο αντικείμενο, αφήνει χιλιάδες φοιτητές «στον αέρα», χωρίς δικαίωμα μετεγγραφής.

Την ίδια ώρα, η αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της κυβέρνησης που δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη φοιτητική μέριμνα, αλλά εκτοξεύει και αυτή με την σειρά της το κόστος σπουδών, αφήνει σε πλήρη εγκατάλειψη τις φοιτητικές εστίες,  φορτώνει τα βάρη της ακρίβειας στις οικογένειες μας, μετατρέπουν σε «άφταστο όνειρο» τις σπουδές σε άλλη πόλη για πολλούς περισσότερους φοιτητές.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης «χρυσώσει το χάπι» θεσπίζοντας τη δυνατότητα μετακίνησης σε 5 τμήματα άσχετου όμως αντικειμένου, αποτελεί κοροϊδία και ομολογία της ανύπαρκτης στήριξης στους φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλη πόλη!
Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους να στηρίξουν τον αγώνα των μετεγγραφέντων φοιτητών. Να τους στηρίξουν στη συγκρότηση δικών τους επιτροπών, να τους δεχτούν ως μέλη τους, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις και να διεκδικήσουν:

  • Άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετεγγραφής, να μη χάσει κανένας φοιτητής/τρια το εξάμηνο! Να παίρνουν άμεσα όλοι κάρτα σίτισης, πάσο, κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, βιβλία, να εγγράφονται στα εργαστήρια, να δικαιούνται άμεσα να κάνουν αιτήσεις για εστία. Να αναγνωρίζονται τα μαθήματα που πέρασαν στο προηγούμενο τμήμα.
  • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη «βάση μετεγγραφής» !
  • Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα σε παλιά και νέα Τμήματα.

Εδώ και τώρα να πάρουν μετεγγραφή όλοι οι φοιτητές:
· με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά παιδί
· των μονογονεϊκών, τρίτεκνων ή πολύτεκνων οικογενειών
· που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων ειδικών αναγκών με αναπηρία 67% και άνω
· που τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς τους είναι άνεργο το τελευταίο 6μηνο
· που βρίσκονται μέχρι το 5ο έτος των σπουδών τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Αρετή Γεωργιλή: Συνελήφθη άνδρας για τον ξυλοδαρμό της αρχαιολόγου
«Έζησα για 5' αυτό που πολλές γυναίκες τραβούν πιθανά κάθε μέρα. Έδειρε γιατί μπορούσε. Τόσο απλά» κατήγγειλε η αρχαιολόγος Αρετή Γεωργιλή
Αρετή Γεωργιλή: Συνελήφθη άνδρας για τον ξυλοδαρμό της αρχαιολόγου
foititis_traumatias_apth
ΑΠΘ: Την αστυνομική βία και τον τραυματισμό φοιτητή καταδικάζει το ΕΚΑ
«Η πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι η αμφισβήτηση του φοιτητικού κινήματος και οι αγώνες του»,...
ΑΠΘ: Την αστυνομική βία και τον τραυματισμό φοιτητή καταδικάζει το ΕΚΑ