Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
sxoleioaigaleo
«Η σχολική στέγη στον Δήμο Αιγάλεω οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για τους διοικούντες, όχι στα λόγια, αλλά κυρίως στην πράξη», τονίζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγάλεω

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγάλεω, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τo ιδιοκτησιακό ζήτημα στέγασης του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την στάση της διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω που ενώ εκκρεμούσε δικαστική αγωγή από το 2020 απέκρυψαν το τόσο σοβαρό θέμα με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει τίποτα.

Οι γονείς απαιτούν, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, την οριστική διευθέτηση του ζητήματος στέγασης του σχολείου και σημειώνουν πως το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε να προσκαλέσει τους ιδιοκτήτες για συνεργασία εκ νέου αλλά και να χαρακτηρίσει τον χώρο ως σχολική στέγη.

«Δεδομένου ότι ο Δήμος Αιγάλεω βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη  με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και εκκρεμεί το Εφετείο που έχει οριστεί για 1/3/2022 , θεωρούμε ότι πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι γονείς δεν θα δεχτούμε , όποιοι και εάν είναι οι χειρισμοί, καμία συγχώνευση και κατάργηση του σχολείου», αναφέρει.

aigaleo sxoleio

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο Αιγάλεω σχετικά με τo ιδιοκτησιακό ζήτημα στέγασης του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω,  μετά την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού σχολείου, με την στήριξη της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω την προηγούμενη Πέμπτη 18/11 στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι επισημάνσεις μας έχουν ως εξής :

 Απαράδεκτη χαρακτηρίζουμε την στάση της διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω που ενώ εκκρεμούσε δικαστική αγωγή από το 2020, 
και πριν από αυτό: 

  • μη διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες, 
  • μη ανανέωση του συμβολαίου, μη καταβολή των μισθωμάτων, πλήθος εγγράφων από τους ιδιοκτήτες, κοινοποιημενες αποφάσεις από τον Συνήγορο του Πολίτη και το Υπουργείο Εσωτερικών, 

απέκρυψαν το τόσο σοβαρό θέμα με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει τίποτα, ούτε οι επικεφαλείς παρατάξεων και το δημοτικό συμβούλιο, πολύ περισσότερο δε,  οι άμεσα ενδιαφερόμενοι , γονείς του σχολείου.

  • Μεγάλη ευθύνη της διοίκησης του Δήμου γιατί ήταν επιλογή τους οι χειρισμοί που έφεραν το αποτέλεσμα της απόφασης πρωτόδικα για έξωση του σχολείου. 
  • Μεγάλη ευθύνη της Διοίκησης και διαχρονικά, καθώς δεν αναλήφθηκε καμία πρωτοβουλία για οριστική διευθέτηση για ιδιόκτητο κτήριο, με όποια διαδικασία θα ήταν προσφορότερη.

Εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι γονείς απαιτούμε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος στέγασης του σχολείου , δεσμεύτηκε το δημοτικό συμβούλιο για επόμενες κινήσεις , 
Α' Πρόσκλησης στους ιδιοκτήτες για συνεργασία εκ νέου.
Β' Χαρακτηρισμός του χώρου ως σχολική στέγη. 

Δεδομένου ότι ο Δήμος Αιγάλεω βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη  με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και εκρεμμει το Εφετείο που έχει οριστεί για 1/3/2022 , 
θεωρούμε ότι πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι ΓΟΝΕΊΣ δεν θα δεχτούμε  , όποιοι και εάν είναι οι χειρισμοί, ΚΑΜΊΑ ΣΥΓΧΩΝΕΎΣΗ , ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΊΟΥ .

Αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών του σχολείου, και κάθε σχολείου, η σχολική στέγη, σύγχρονα, εξοπλισμένα, συντηρημένα,  λειτουργικά,  σχολικά κτίρια που να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών και την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

  • Οριστική , διαχρονική λύση στέγασης του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω.
  • Επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων μας .

( Σήμερα 23/11/2022 δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων του 7ου και 17ου δημοτικών σχολείων, παρότι "πανηγυρικά" στις 3/11 ανακοινώθηκε η υπογραφή σύμβασης.)

  • Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από πλευράς Δήμου, για κάποια εξέλιξη σχετικά με την ένταξη του 1ου γυμνασίου Αιγάλεω στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, όπως επίσης για την ένταξη του 11ου δημοτικού σχολείου με χρονοδιάγραμμα , σε πρόγραμμα της ΚΤΥΠ.

Η σχολική στέγη στον Δήμο Αιγάλεω οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για τους διοικούντες, όχι στα λόγια, αλλά κυρίως στην πράξη.
Και αυτό έως τώρα δυστυχώς δεν το έχουμε δει !

Τέλος και προς πολλούς αποδέκτες,  ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, γιατί το σύνθημα "φταίνε όλοι οι άλλοι πλην ημών", δεν προσφέρει καμία ενίσχυση στον "αγώνα" που επικαλούνται.

aigaleo sxoleio
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Αίγιο
Το επίκεντρο εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα βόρεια του Αιγίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 11 χιλιόμετρα
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στο Αίγιο
mpourla-koronoios
Μετάλλαξη Όμικρον: Εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί δηλώνει ο Μπουρλά
«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή, όπως η Όμικρον. Από τις μελέτες που έχουμε κάνει για τις Βήτα και Δέλτα, έχουμε θεσπίσει...
Μετάλλαξη Όμικρον: Εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί δηλώνει ο Μπουρλά
gaga
Γκάγκα για νέα μέτρα: Να ανακόψουμε την πανδημία, τρομακτική η πίεση στο ΕΣΥ
«Είναι τρομακτική η πίεση που υφίσταται το σύστημα. Είναι τρομακτικός ο κίνδυνος για τον καθέναν από αυτούς τους ασθενείς και το προσωπικό», δήλωσε η...
Γκάγκα για νέα μέτρα: Να ανακόψουμε την πανδημία, τρομακτική η πίεση στο ΕΣΥ