Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
doe
Nick Paleologos / SOOC
«Όντως ο συνδικαλιστικός κατήφορος δε σταματά......!», σημειώνει η ΑΣΕ του ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης» για τις παρατάξεις που στήριξαν την αποστολή ενιαίων κειμένων από τη ΔΟΕ

Τις παρατάξεις με που «δεν άκουσαν την οργανωμένη φωνή του κλάδου και προτίμησαν μία μέρα πριν την απεργία στις 11/10 να πάρουν πολιτική απόφαση να μην επαναπροκηρυχθεί απεργία-αποχή» ενάντια στην αξιολόγηση, «αλλά να σταλούν ενιαία κείμενα από τη ΔΟΕ», καταγγέλλει η ΑΣΕ του ΣΕΠΕ «ο Αριστοτέλης».

«Όντως ο συνδικαλιστικός κατήφορος δε σταματά......!», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Βρισκόμαστε εν μέσω ενός αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα χωράει όλα τα παιδιά. Αυτό που έχουμε καταφέρει έως τώρα και πρέπει να το διαφυλάξουμε σαν «κόρη οφθαλμού», είναι η ενότητά μας. Η ενιαία στάση και απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο, η απόφασή μας να συγκρουστούμε μαζί τους ενάντια στα νομοσχέδια που θέλουν να δημιουργήσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων, με τους γονείς των μαθητών μας πελάτες και τους δασκάλους με σκυμμένη πλάτη.

Η μαζική μας συμμετοχή στην απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΔΟΕ, οι 100.000 απεργοί στην απεργία στις 11/10, η περήφανη στάση ενός ολόκληρου κλάδου, ανέδειξαν ότι δεν τρομοκρατούμαστε, ότι ενωμένοι μπορούμε να χαλάσουμε τα σχέδια αυτής και της κάθε κυβέρνησης, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα και συνεχίζουμε.
Στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα, την ώρα που ανάγκη κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης είναι αναγκαία, την ώρα που πρέπει με συλλογικό τρόπο να σπάσουμε στην πράξη τις απαγορεύσεις, τις άδικες δικαστικές αποφάσεις και την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη που επιδιώκει να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, βρίσκεται μια πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΔΟΕ που τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του κλάδου. 

Συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις στην Ομοσπονδία (ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) δεν άκουσαν την οργανωμένη φωνή του κλάδου και προτίμησαν μία μέρα πριν την απεργία στις 11/10 να πάρουν πολιτική απόφαση να μην επαναπροκηρυχθεί απεργία-αποχή αλλά να σταλούν ενιαία κείμενα από τη ΔΟΕ. Η παράταξη δε της ΔΗ.ΣΥ. πρότεινε να μπούμε κανονικά στην αξιολόγηση με βάση την Υπουργική Απόφαση. Η απόφαση αυτή ήταν λανθασμένη, δημιούργησε σύγχυση και ερωτηματικά στο κλάδο, αποπροσανατόλισε τους συναδέλφους. 

Οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο, ήμασταν ο μοναδικός χώρος που ενιαία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, σε Συλλόγους και ΕΛΜΕ, σε όλο τον κλάδο προτείναμε και επιμένουμε στην ανάγκη επαναπροκήρυξης εδώ και τώρα απεργίας – αποχής από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ώστε ο κλάδος να συνεχίσει να παλεύει ενωμένος και συσπειρωμένος. 

Η παράταξη της ΑΑΚ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο σύλλογο μας αντί να απολογηθεί στους συναδέλφους, αντί να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο κλάδο, ζητάει και τα ρέστα. Κυριολεκτικά, το έχουν τερματίσει.

Αποτελεί θράσος η καταγγελία των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στον Σύλλογο «Αριστοτέλης» εναντίον της ΑΣΕ ότι δήθεν βάζουμε εμπόδια στην κήρυξη της απεργίας-αποχής από το σωματείο, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση. Βάση της καταγγελίας, μάλιστα, αποτελεί το αίτημά μας για σύγκλιση του διοικητικού συμβούλιου του σωματείου για να γίνει ενημέρωση των μελών του σε σχέση με τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης!!! Μιλάμε για πρωτοφανείς καταστάσεις…

Πρέπει επιτέλους οι συνδικαλιστικές δυνάμεις να μετράνε τα λόγια και τις πράξεις τους αντί να δίνουν ρεσιτάλ αγωνιστικών κορώνων και χυδαιολογιών. Οι συνάδελφοι στα σχολεία και βλέπουν και κρίνουν…ας μην έχουν οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. 

Η ενότητα του κλάδου στηρίζεται στην πράξη και όχι με ψήφους που διευκολύνουν τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν οι δυνάμεις των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στην Ομοσπονδία. Δεν δείχνουν το ίδιο σθένος και την ίδια αγωνία να καταγγείλουν τον δικό τους κατήφορο, να καταγγείλουν δηλαδή τις δικές τους δυνάμεις, που σε σωματεία που πλειοψηφούν, συνέταξαν και αποφάσισαν την κατάθεση του ενιαίου κειμένου πριν καν το ανακοινώσει η πλειοψηφία της ΔΟΕ. Τα ενιαία κείμενα των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ κυκλοφορούν στα σχολεία και κατά τα αλλά τους φταίει το ΠΑΜΕ. Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…

Η στάση του «άλλα λέω στην πρωτοβάθμια και άλλα στη δευτεροβάθμια, άλλα ψηφίζω στην Ομοσπονδία και άλλα στα σωματεία, άλλα το ένα μέλος και άλλα άλλο» δεν συμβάλει στο να προχωράει ο κλάδος ενωμένος. Από τις δικές του ευθύνες ο συγκεκριμένος χώρος δεν μπορεί να ξεφύγει, ούτε με αγωνιστική πλειοδοσία, ούτε με ενέργειες που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια ενιαίας απάντησης του κλάδου, όπως η πρόταση να συνεχιστεί η απεργία – αποχή σε κάποια σωματεία και σε άλλα όχι!

Οι δυνάμεις της ΑΣΕ πρωτοστάτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα για την οργάνωση της πάλης και τόνισαν ότι θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο και μέσω όλων των μορφών πάλης για το τσάκισμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη. Η ΑΣΕ δεν ακροβατεί, ούτε αποπροσανατολίζει το κίνημα στις κρίσιμες στιγμές του. Αντίθετα ρίχνει όλες τις δυνάμεις της στο να δυναμώσει με ενιαίο, συλλογικό και καθαρό τρόπο! 

Πόσο γραφικό ακούγεται όταν λένε οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ότι δήθεν κάποιοι θέλουν (η ΑΣΕ βασικά) «Να ακυρώσουν κάθε δράση των πρωτοβάθμιων και να μείνουμε ως εκπαιδευτικοί απλώς οργισμένοι και απογοητευμένοι -για να βγάλουμε συμπεράσματα και να τα καταθέσουμε στις κάλπες-,  όταν σε λίγες μέρες, στις εκλογές των συλλόγων και σε λίγους μήνες στις εκλογές για την Ομοσπονδία από κοινού και όσοι λένε ότι «τα ενιαία κείμενα είναι προδοσία και αξιολόγηση» και όσοι λένε ότι «τα ενιαία κείμενα μονόδρομος για να μπλοκαριστεί η αξιολόγηση» θα είναι στα ίδια ψηφοδέλτια και θα ζητούν την ψήφο του κλάδου. Αν αυτό δεν είναι η πιο ακραία έκφραση της λογικής όλα για την κάλπη – όλα για την ψήφο τότε τι είναι; 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η μάχη συνεχίζεται! Η καθολική μας συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε ούτε ένα σχολείο στο οποίο θα κυριαρχήσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός!!! Να μην υπάρξει κανένα σχολείο που θα μπει σε διαδικασία αξιολόγησης!!!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παιχνίδια στις πλάτες του κλάδους δεν παίζουμε. Κριτήριο της στάσης μας είναι η ενότητα του κλάδου και το μέτωπο στην αντιλαϊκή πολιτική. Παλέψαμε και παλεύουμε τις συλλογικές αποφάσεις ακόμα και αν διαφωνούμε. 

Ας το ξανασκεφτούν όσοι παίξουν τυχοδιωκτικά παιχνίδια στις πλάτες του κλάδου για να λύσουν τις δικές τους αντιφάσεις. Η μάχη που δίνουμε είναι κρίσιμη και κομβική για το μέλλον του σχολείου και της δικής μας παιδαγωγική υπόστασης. 

Γιατί μόνο αν συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ο αγώνας μας θα έχει αποτέλεσμα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Τα 2 μεγάλα λάθη που κάνουν όσοι έχουν συμπτώματα της Όμικρον και μένουν σπίτι

ΕΟΦ: Οι αναμνηστικές δόσεις εξασθενούν το ανοσοποιητικό

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Μόνιμοι Διορισμοί σε Δήμους: Το  πιο εύκολο Lower - Proficiency για μόρια μέσα σε 3 ημέρες με ΤΗΛΕΞΈΤΑΣΗ - Μόνο 111 ευρώ

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Θεσσαλονίκη – 24χρονη θύμα βιασμού: «Το ευχαριστώ στον κόσμο για τη στήριξη είναι λίγο»
Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας - Αλλεπάλληλες οι καταγγελίες που σχετίζονται με τα άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στον βιασμό της...
Θεσσαλονίκη – 24χρονη θύμα βιασμού: «Το ευχαριστώ στον κόσμο για τη στήριξη είναι λίγο»