Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
sillalitirio-ekpaideutikoi
Nick Paleologos / SOOC
Σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση καλούν οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ καλούν οι εκλεγμένοι με την ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά τις αντίστοιχες αποφάσεις 32 ΕΛΜΕ από όλη την χώρα.

«Εδώ και 3 εβδομάδες περιμένει ο κλάδος την απόφαση της Ομοσπονδίας για τους περιβόητους άλλους τρόπους!!! "Σφυρίζουν" αδιάφορα για το πως θα συνεχίσει ο κλάδος τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και αυτή η στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων δεν είναι προϊόν αδυναμίας προτάσεων ή συγκλίσεων αλλά πολιτικής στόχευσης να εφαρμοστεί η αξιολόγηση δια της "διολισθήσεως"», σημειώνεται σε σχετική δήλωση.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προκηρύξει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση Προέδρων.

Αναλυτικά η δήλωση των εκλεγμένων με την ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ:

Εδώ και τώρα η συνέχιση του αγώνα στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο κλάδος να πάρει θέση με τη μαζική συμμετοχή του στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ ώστε να άρει το αδιέξοδο στο οποίο μας έχει οδηγήσει η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Είναι απαράδεκτο αυτός ο μεγαλειώδης αγώνας που δίνουμε εδώ και 2 χρόνια ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που κατηγοριοποιεί τα σχολεία, υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, επιτίθεται στα εργασιακά δικαιώματα μας, να αναστέλλεται με ευθύνη των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι που μαζί δώσαμε τη μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα, νοιώθουν ξεκρέμαστοι, εγκαταλελειμμένοι απέναντι στη διοίκηση και τις αφόρητες πιέσεις που ασκεί το Υπουργείο Παιδείας καθημερινά βομβαρδίζουν τόσο τις ΕΛΜΕ όσο και την ΟΛΜΕ με το ερώτημα: «δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό το έκτρωμα της λεγόμενης αξιολόγησης, τι να κάνουμε?»

ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ αφού πρώτα συμμάχησαν προκειμένου να σταματήσουν την Απεργία – Αποχή, την πιο κρίσιμη ώρα της μάχης τότε που ήταν πραγματικά στριμωγμένη η κυβέρνηση, δεν σεβάστηκαν ούτε καν το 54% των ΕΛΜΕ που ψήφισαν τη συνέχεια της στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της 16ης Οκτωβρίου, κορόιδεψαν τον κλάδο λέγοντας του ψέματα ότι «…θα συνεχιστεί ο αγώνας κατά της αξιολόγησης με άλλους τρόπους…» με βάση την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 17 Οκτωβρίου.

Εδώ και 3 εβδομάδες περιμένει ο κλάδος την απόφαση της Ομοσπονδίας για τους περιβόητους άλλους τρόπους!!! «Σφυρίζουν» αδιάφορα για το πως θα συνεχίσει ο κλάδος τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και αυτή η στάση των συγκεκριμένων παρατάξεων δεν είναι προϊόν αδυναμίας προτάσεων ή συγκλίσεων αλλά πολιτικής στόχευσης να εφαρμοστεί η αξιολόγηση δια της «διολισθήσεως».

Η πιο τρανή απόδειξη για τις προθέσεις τους είναι η κάθετη άρνηση των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ επι 3 συνεχόμενα Διοικητικά Συμβούλια στην πρόταση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για σύγκλιση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Προέδρων για να αρθεί το αδιέξοδο.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι συνάδελφοι και οι ΕΛΜΕ. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στηρίζει με όλες τις δυνάμεις την πρωτοβουλία πάνω από 30 ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα που καλούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ με βάση το άρθρο 34 του καταστατικού της Ομοσπονδίας και με θέμα: «τον καθορισμό της στάσης του κλάδου και τα αγωνιστικά βήματα απέναντι στην αξιολόγηση».

Μέχρι στιγμής έχουν πάρει απόφαση: 1)Πειραιάς, 2)Κέρκυρα, 3)Λευκάδα, 4)Λάρισας, 5)Περιστέρι, 6)Φωκίδα, 7)Χανιά, 8)Καβάλα, 9)Γ’ Θεσ/νικης, 10)Δ’ Θεσ/νικης, 11)Ελευσίνα, 12)Πρέβεζα, 13)Γ’ Αθήνας, 14)Ε’ Θεσ/νίκης, 15)Δ’ Ανατολικής Αττικής, 16)Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, 17)Καλλιθέας, 18)Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, 19)Ηλείας, 20)Κεφαλονιά, 21)Ικαρίας, 22)Β’ Αχαΐας, 23)Β’ Δωδ/σνου, 24)Φθιώτιδας, 25)Ρέθυμνο, 26)Εύβοια, 27)Νότιας Αθήνας, 28)Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, 29)Β’ Έβρου, 30)Λήμνος, 31)Ζάκυνθος, 32)Σάμος

Καλούμε και τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχη απόφαση για τη συνέχεια του αγώνα.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προκηρύξει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση Προέδρων!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Αυτά είναι τα 5 επαγγέλματα με μισθό πάνω από 87000 ευρώ

8 επιδόματα που δε γνώριζες ότι δικαιούσαι - Πώς θα λάβεις τα χρήματα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η πρώτη ετήσια Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών στον Αυτισμό στην Ελλάδα