Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει ότι η Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας ακύρωσε μια φιλότιμη πρωτοβουλία των καθηγητών για εξοπλισμό του σχολείου με λάπτοπς και προτζέκτορες

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει για «σαμποτάζ», την Διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας, η οποία έβαλε «φρένο» στην προσπάθεια των εκπαιδευτικών να εξοπλίσουν τις αίθουσες του σχολείου με λάπτοπ και προτζέκτορες.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας είναι ένα σχολείο που εδώ και δεκατρία χρόνια αποτελείται μόνο από κοντέινερ. Έτσι, μία μερίδα καθηγητών πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από το Δήμο και την αντίστοιχη επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χρηματοδότηση, ώστε να μπουν λαπτοπ και σταθεροί προτζέκτορες σε όλες τις αίθουσες του σχολείου, με σκοπό την αναβάθμιση του μαθήματος σε ένα σχολείο που δεν διαθέτει ούτε μία ειδική αίθουσα.

Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν πρότειναν να επισκεφτεί μια ολιγομελής επιτροπή εκπαιδευτικών και μαθητών τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να καταθέσει το αίτημα. Η πρόταση έγινε από όλους αποδεκτή, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως ένσταση, παρούσης και της διευθύντριας του σχολείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελικά στις 29 Οκτωβρίου 2021 και ο αντιδήμαρχος δήλωσε, σε μια πρώτη τοποθέτηση, ότι δεν βλέπει το κόστος απαγορευτικό και ότι θα το έθετε στη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης.

Όμως, προς έκπληξη των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο ίδιος αντιδήμαρχος δήλωσε ότι σταματά κάθε διαδικασία, αφού ενημερώθηκε από την Διευθύντρια του σχολείου ότι «δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο».

Το ζήτημα συζητήθηκε αργότερα και στο σύλλογο διδασκόντων, όπου η διευθύντρια ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για τα αιτήματα αυτά στο σύλλογο διδασκόντων, πράγμα που όμως δεν έγινε δεκτό από τους εκπαιδευτικούς, ενώ με επιμονή τόνισε ότι «μηχανήματα στο σχολείο θα έρχονται είτε από τα προγράμματα Erasmus, είτε από χορηγούς».

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τη Διευθύντρια ότι με τη στάση της, ακύρωσε μια φιλότιμη πρωτοβουλία, «προκειμένου να υπηρετήσει την πολιτική ότι τίποτα δεν μπορούμε να ζητάμε από την πολιτεία, παρά μόνο να επαιτούμε από αυτούς που για χάρη τους προωθούνται τα κάθε λογής μνημόνια, από αυτούς που λένε ότι η παιδεία, η υγεία, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών είναι κόστος που πρέπει να «εξορθολογισθεί», για να διατηρηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Δηλαδή, να ανοίξουμε το δρόμο για να γίνουν τα σχολεία μαγαζιά».

Η ανακοίνωση της ΑΣΕ για το συμβάν

Στην περίοδο που διανύουμε, η κυβερνητική πολιτική θέλει να μας πείσει ότι είναι ντεμοντέ να μιλάμε για σχολεία όπου οι μαθητές θα έχουν όλα τα μαθήματα και όλους τους καθηγητές από το Σεπτέμβριο, για σύγχρονα κτήρια με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, με τις ειδικές δομές και τμήματα που χρειάζεται η εκπαίδευση.

Έτσι, έχουμε συγχωνεύσεις τμημάτων με 27 μαθητές, 15.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους φέτος, παρά τα χιλιάδες κενά, ενώ για όλα φταίνε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, που αρρωσταίνουν και παίρνουν άδειες. Κόντρα στον απεργιακό αγώνα 100.000 και πλέον εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση προωθεί τη λογική «μη ζητάς από το κράτος, ζήτα από το γονιό, βρες και κανένα χορηγό», γιατί, τέλος πάντων, δεν χρειάζεται να γίνονται όλα τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία, αφού και τα πανεπιστήμια – τα δημόσια, όχι τα ιδιωτικά – είναι «εγκλωβισμός».

Φαίνεται, μάλιστα, ότι κάποιοι διευθυντές κάνουν τα αδύνατα δυνατά όχι μόνο για να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική, αλλά και για να ακυρώσουν τον προοδευτικό, παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, ένα σχολείο που αποτελείται εδώ και δεκατρία χρόνια μόνο από κοντέινερ, με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες (θόρυβος, ζέστη και κρύο, στενότητα χώρου και φασαρία από το προαύλιο), μερίδα καθηγητών πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από το δήμο και την αντίστοιχη επιτροπή β’ βάθμιας εκπαίδευσης χρηματοδότηση, ώστε να μπουν λαπτοπ και σταθεροί προτζέκτορες σε όλες τις αίθουσες του σχολείου. Με το σκεπτικό, προφανώς, ότι η λειτουργία σύγχρονων τεχνολογικών μέσων θα συνέβαλλε στην αναβάθμιση του μαθήματος σε ένα σχολείο που δεν διαθέτει ούτε μία ειδική αίθουσα…

Σε δύο συνεδριάσεις συλλόγων, οι συνάδελφοι πρότειναν να επισκεφτεί μια ολιγομελής επιτροπή εκπαιδευτικών και μαθητών τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, και να καταθέσει το αίτημα. Η πρόταση έγινε από όλους αποδεκτή, χωρίς να υπάρξει καμία απολύτως ένσταση, παρούσης και της διευθύντριας του σχολείου.

Πράγματι, στις 29 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, όπου ο αντιδήμαρχος δήλωσε, σε μια πρώτη τοποθέτηση, ότι δεν βλέπει το κόστος απαγορευτικό και ότι θα το έθετε στη συνεδρίαση της β’ βάθμιας επιτροπής εκπαίδευσης που θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα. Αντί, λοιπόν, μια τέτοια θετική πρωτοβουλία για το καλό των μαθητών να στηριχθεί από τη διευθύντρια, ο αντιδήμαρχος δήλωσε λίγο αργότερα ότι σταματά κάθε διαδικασία, αφού ενημερώθηκε από την ίδια ότι «δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο».

Το ζήτημα συζητήθηκε στο σύλλογο διδασκόντων, όπου η διευθύντρια ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε ενημέρωση για τα αιτήματα αυτά στο σύλλογο διδασκόντων, πράγμα που φυσικά δεν έγινε δεκτό από τους συναδέλφους, ενώ με επιμονή τόνισε ότι «μηχανήματα στο σχολείο θα έρχονται είτε από τα προγράμματα Erasmus, είτε από χορηγούς».

Με λίγα λόγια, ακύρωσε μια φιλότιμη πρωτοβουλία, προκειμένου να υπηρετήσει την πολιτική ότι τίποτα δεν μπορούμε να ζητάμε από την πολιτεία, παρά μόνο να επαιτούμε από αυτούς που για χάρη τους προωθούνται τα κάθε λογής μνημόνια, από αυτούς που λένε ότι η παιδεία, η υγεία, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών είναι κόστος που πρέπει να «εξορθολογισθεί», για να διατηρηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Δηλαδή, να ανοίξουμε το δρόμο για να γίνουν τα σχολεία μαγαζιά!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διευθύντρια είχε μια τέτοια στάση. Η ίδια είχε καλέσει σύλλογο διδασκόντων μέσα στις διακοπές του Πάσχα, τον οποίο ανακάλεσε μόνο αφότου έγινε παρέμβαση στην ΕΛΜΕ για το θέμα αυτό. Την προηγούμενη περίοδο, επίσης, παρόλο που η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του σχολείου είχε καταθέσει δήλωση απεργίας-αποχής ενάντια στο κατηγοριοποιημένο σχολείο, είχε επιδιώξει να υπάρξει σύλλογος διδασκόντων για να νομιμοποιήσει τις ομάδες εργασίας της αξιολόγησης, πράγμα που φυσικά δεν προβλεπόταν. Ενώ είναι πάντα απέναντι σε κάθε διαμαρτυρία και κινητοποίηση των μαθητών που τα αιτήματα τους για ένα καλύτερο σχολείο είναι και δικά μας αιτήματα.

Συνάδελφοι, γνωρίζουμε το ρόλο των στελεχών της εκπαίδευσης, γνωρίζουμε και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, που όλο αυτό το διάστημα αναμασά την καραμέλα ότι για τη σχολική αποτυχία η λύση βρίσκεται στην ατομική ευθύνη του εκπαιδευτικού, ότι όλα θα πάνε καλύτερα με «επιμορφώσεις» και κυνήγι μορίων, με την εμπορευματοποίηση και την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί ξέρουμε πού το πάει το υπουργείο, ξέρουμε το ασφυκτικό εργασιακό και μορφωτικό πλαίσιο που θέλουν να φτιάξουν, για ένα σχολείο που θα διαχωρίζει τους μαθητές. 

Όλο αυτόν τον καιρό δείξαμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική, ότι με τη στάση μας και την ενότητα μας μπορούμε να τα καταφέρουμε να μπλοκάρουμε όλους αυτούς που θέλουν να ξεχάσουμε τη λέξη σύγχρονα δικαιώματα!

Συμμετέχουμε στο κάλεσμα των Σωματείων και των Ομοσπονδιών για τις κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στις 4/11. Μαζί με τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μαζί με τους χιλιάδες γονείς διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και στη ζωή, ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, ενάντια στην προσπάθεια να μπουν τα σωματεία στο γύψο. Προετοιμαζόμαστε για Πανεργατική Απεργιακή απάντηση.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.500 μόνιμες θέσεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ
Πότε θα γίνει ο γραπτός διαγωνισμός για τις προσλήψεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ- Όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 1.500 μόνιμες θέσεις σε Δημόσιο, ΕΣΥ και ΑΑΔΕ
koronoios-emvolio
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες
Τα εμβόλια συνεχίζουν να είναι αποτελεσματικά ως προς τον κίνδυνο για νοσηλεία ή θάνατο, ακόμα και απέναντι στην μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο Γκίκας...
Κορονοϊός: Όσοι νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν σε τρεις μήνες