Erasmus+
Το πρόγραμμα Erasmus+ KA229 “Exploring and Enjoying the Natural and Cultural Heritage” επεκτείνει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών να βελτιώσουν το επίπεδο μόρφωσης των μαθητών στην Σικελία της Ιταλίας - Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες που συνεργάζονται για να επιτελέσουν τον κοινό σκοπό του προγράμματος

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 “Exploring and Enjoying the Natural and Cultural Heritage” τέσσερις μαθητές και δύο καθηγήτριες του Λυκείου Μελεσών ταξίδεψαν στην Σικελία της Ιταλίας από 17/10-22/10 και συγκεκριμένα στο σχολείο Istituto Istruzione Superiore Liceo Medi της Barcellona_Pozzo_di_Gotto.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια σύμπραξη 5 ευρωπαϊκών χωρών, με συντονίστρια χώρα την Τσεχία και συνεργάτες σχολεία στην Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, Ιταλία και το Γενικό Λύκειο Μελεσών, ως εταίρο από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ικανοποίησε πλήρως το σκοπό του ο οποίος είναι η καλλιέργεια του σεβασμού στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά στους συμμετέχοντες μαθητές, καθηγητές αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.

Οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες, με συνεργασία, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και παρουσίασαν τις εργασίες τους συζητώντας στην ολομέλεια για ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των χωρών. Έγιναν δεχτοί από εκπρόσωπο του Δημαρχείου της περιοχής και συζήτησαν ζητήματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος .

Επίσης όλα τα μέλη των ευρωπαϊκών αποστολών πραγματοποίησαν επισκέψεις σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως είναι το Αρχαίο Ελληνικό θέατρο της Taormina και της Τindaris το δημοτικό θέατρο της περιοχής καθώς και στην πόλη Milazzo.

Επιπλέον, η συνεργασία με μαθητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσέφερε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στις ξένες γλώσσες και να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα των συμμαθητών τους στην Ιταλία .

Επομένως, η μαθητική κινητικότητα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των προγραμμάτων ΚΑ229 κατάφερε να καλλιεργήσει την ανεκτικότητα, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη ενώ ενισχύθηκε και το αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας στους συμμετέχοντες.

Τέλος, εκπαιδευόμενοι σε θέματα διατήρησης και ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου Μελεσών είναι έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο κοινωνικό σύνολο, από την οικογένεια, στο σχολείο και στην ευρύτερη κοινότητα στην οποία βιώνουν την καθημερινότητά τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελληνιες
Πανελλαδικές 2024: Εξετάσεις - υπερπαραγωγή με γονείς να κουβαλούν ανεμιστήρες για τον καύσωνα και «μπάχαλο» σε 4 μαθήματα
Τα προβλήματα δεν περιορίστηκαν στη χτεσινή ημέρα και στα μαθήματα της Φυσικής και Ιστορίας, αλλά επεκτάθηκαν και στη Βιολογία ΓΕΛ και τα Μαθηματικά...
Πανελλαδικές 2024: Εξετάσεις - υπερπαραγωγή με γονείς να κουβαλούν ανεμιστήρες για τον καύσωνα και «μπάχαλο» σε 4 μαθήματα
papaioannou.jpg
ΑΣΕΠ: Ερχεται βελτίωση της διαδικασίας ενστάσεων εκπαιδευτικών - Εξετάζονται 6.300 ενστάσεις για τους πίνακες κατάταξης
Πρόεδρος ΑΣΕΠ Αθ.Παπαϊωάννου: Το ΑΣΕΠ εκδικάζει αυτούς τους μήνες 6.300 ενστάσεις εκπαιδευτικών που αφορούν στην κατάταξη 150.000 εκπαιδευτικών...
ΑΣΕΠ: Ερχεται βελτίωση της διαδικασίας ενστάσεων εκπαιδευτικών - Εξετάζονται 6.300 ενστάσεις για τους πίνακες κατάταξης
panelladikes
Πανελλήνιες 2024: Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία και Αρχαία με δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους κάτω από τη βάση
Εκτιμήσεις των βαθμολογητών για τις βαθμολογίες των υποψηφίων
Πανελλήνιες 2024: Φυσική, Μαθηματικά, Ιστορία και Αρχαία με δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους κάτω από τη βάση