Erasmus+
Το πρόγραμμα Erasmus+ KA229 “Exploring and Enjoying the Natural and Cultural Heritage” επεκτείνει την προσπάθεια των εκπαιδευτικών να βελτιώσουν το επίπεδο μόρφωσης των μαθητών στην Σικελία της Ιταλίας - Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πέντε χώρες που συνεργάζονται για να επιτελέσουν τον κοινό σκοπό του προγράμματος

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ KA229 “Exploring and Enjoying the Natural and Cultural Heritage” τέσσερις μαθητές και δύο καθηγήτριες του Λυκείου Μελεσών ταξίδεψαν στην Σικελία της Ιταλίας από 17/10-22/10 και συγκεκριμένα στο σχολείο Istituto Istruzione Superiore Liceo Medi της Barcellona_Pozzo_di_Gotto.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια σύμπραξη 5 ευρωπαϊκών χωρών, με συντονίστρια χώρα την Τσεχία και συνεργάτες σχολεία στην Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, Ιταλία και το Γενικό Λύκειο Μελεσών, ως εταίρο από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ικανοποίησε πλήρως το σκοπό του ο οποίος είναι η καλλιέργεια του σεβασμού στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά στους συμμετέχοντες μαθητές, καθηγητές αλλά και στην ευρύτερη κοινότητα.

Οι μαθητές δούλεψαν σε ομάδες, με συνεργασία, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και παρουσίασαν τις εργασίες τους συζητώντας στην ολομέλεια για ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των χωρών. Έγιναν δεχτοί από εκπρόσωπο του Δημαρχείου της περιοχής και συζήτησαν ζητήματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος .

Επίσης όλα τα μέλη των ευρωπαϊκών αποστολών πραγματοποίησαν επισκέψεις σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως είναι το Αρχαίο Ελληνικό θέατρο της Taormina και της Τindaris το δημοτικό θέατρο της περιοχής καθώς και στην πόλη Milazzo.

Επιπλέον, η συνεργασία με μαθητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσέφερε την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στις ξένες γλώσσες και να γνωρίσουν από κοντά την καθημερινότητα των συμμαθητών τους στην Ιταλία .

Επομένως, η μαθητική κινητικότητα, η οποία βρίσκεται στην καρδιά των προγραμμάτων ΚΑ229 κατάφερε να καλλιεργήσει την ανεκτικότητα, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη ενώ ενισχύθηκε και το αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας στους συμμετέχοντες.

Τέλος, εκπαιδευόμενοι σε θέματα διατήρησης και ανάδειξης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μαθητές και οι καθηγητές του Λυκείου Μελεσών είναι έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο κοινωνικό σύνολο, από την οικογένεια, στο σχολείο και στην ευρύτερη κοινότητα στην οποία βιώνουν την καθημερινότητά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι μπορώ να τρώω το βράδυ για να χάσω κιλά: 5 & 1 φαγητά

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές
Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;

Χθες και προχθές κατέρρευσε το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων και όλα τα σχολεία της χώρας καθυστέρησαν για ώρες τις εξετάσεις τους. Οι μαθητές...

Μαθηματικά ή διαγωνίσματα μαθηματικών διαβάζουν οι μαθητές που προετοιμάζονται για την Τράπεζα Θεμάτων ή για τις Πανελλήνιες;
υπουργειο Παιδείας
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Πίνακες κατάταξης: Επιτέλους τι θα γίνει με τα προβλήματα του ΟΠΣΥΔ;
Εδώ το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να επικαλεστεί τις κυβερνοεπιθέσεις, όπως έκανε με την Τράπεζα Θεμάτων...
Προσλήψεις εκπαιδευτικών - Πίνακες κατάταξης: Επιτέλους τι θα γίνει με τα προβλήματα του ΟΠΣΥΔ;
ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΣ
Για την ταινία “Shower Boys” και τον ηθικό πανικό περί του κινηματογράφου στην εκπαίδευση
Δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) σε σχέση με τις αντιδράσεις που πυροδότησε η προβολή της σουηδικής ταινίας Αγόρια στο...
Για την ταινία “Shower Boys” και τον ηθικό πανικό περί του κινηματογράφου στην εκπαίδευση