Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
«Είμαστε στα τέλη Οκτώβρη και τα χιλιάδες κενά παραμένουν, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»

«Το Υπ. Παιδείας «πετσοκόβει» εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και συμπληρώνει πως τα σχολεία παραμένουν με εκπαιδευτικά κενά, ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

«Είμαστε στα τέλη Οκτώβρη και τα χιλιάδες κενά παραμένουν, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Τα επικοινωνιακά εφέ του ΥΠΑΙΘ, πως όλα είναι έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κατέρρευσαν σύντομα σαν χάρτινος πύργος», όπως επισημαίνει.

Ακόμη, μέσω της ανακοίνωσης, καλεί σε κινητοποίηση την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, στις 13:30 στο υπουργείο Παιδείας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπ. Παιδείας «πετσοκόβει» εκατοντάδες τμήματα σε όλη την Ελλάδα, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών! Τέλος Οκτώβρη παραμένουν ακάλυπτα τα κενά!
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10 13:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά!        Να μην κλείσει κανένα τμήμα!

Το Δ.Σ. κηρύσσει 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην Κινητοποίηση.

Είμαστε στα τέλη Οκτώβρη και τα χιλιάδες κενά παραμένουν, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς. Τα επικοινωνιακά εφέ του ΥΠΑΙΘ, πως όλα είναι έτοιμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κατέρρευσαν σύντομα σαν χάρτινος πύργος. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οριακή! Χιλιάδες ακάλυπτα κενά στην παράλληλη στήριξη με εκπαιδευτικούς να μοιράζονται σε 2 και 3 παιδιά. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τις προσλήψεις ειδικοτήτων τις ψάχνουμε με το κυάλι, ενώ δυσκολίες υπάρχουν και με τα τμήματα ΖΕΠ που ενώ έχουν εγκριθεί δεν έχουν στελεχωθεί σε πολλά σχολεία. Χιλιάδες χαμένες ώρες στα μαθήματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα Ειδικά Σχολεία υπολειτουργούν μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στα πλαίσια αυτά, το ΥΠΑΙΘ ζητά να κλείσουν και ταυτόχρονα διάφορες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνουν εντολή για σύμπτυξη και κατάργηση τμημάτων. Αντίστοιχα σε διάφορες Διευθύνσεις της χώρας ζητούν να αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, για να μπαίνει εκπαιδευτικός και στα τμήματα που δεν έχουν κάνει καθόλου μάθημα από την αρχή της χρονιάς, μειώνοντας ταυτόχρονα τις εβδομαδιαίες-προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας στα τμήματα που ο ίδιος εκπαιδευτικός κάνει μάθημα μέχρι σήμερα! 

Είναι ανεπίτρεπτο! Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει ποιο παιδί θα κάνει μάθημα και ποιο δε θα κάνει, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί από τους μαθητές μας τις αναγκαίες ώρες διδασκαλίας. 

Ντροπή πια! Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά!

Να σταματήσει η κοροϊδία του υπουργείου ότι όλα «βαίνουν καλώς». Η γ΄ φάση προσλήψεων των αναπληρωτών που έγινε την Παρασκευή δείχνει πόσο αγωνιά το Υπουργείο για τις ανάγκες των σχολείων.....Μόλις 2500 προσλήψεις, ενώ τα κενά παραμένουν πάνω χιλιάδες!

Οι μαθητές, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι αριθμοί, κουτάκια και δείκτες, σαν αυτές που μας καλούν να συμπληρώσουμε στην αξιολόγησή τους. 

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ από τη μια  βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα. 

Την ίδια ώρα το Υπουργείο επιχειρεί να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αφού σε συνέντευξή της η ίδια η Υπουργός Παιδείας καταλόγισε την ευθύνη των κενών στους καρκινοπαθείς συναδέλφους και τις εγκυμονούσες συναδέλφισσες, επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται! Και από την άλλη πλευρά, στέλνει εντολές στα σχολεία, να αναμορφώσουν το πρόγραμμά τους, προκειμένου να καλυφθούν με πρόχειρο τρόπο τα εκπ/κά κενά. 

Να τι εννοούν όταν ζητούν να συμπληρωθούν δείκτες στην αξιολόγηση των σχολείων, όπως “αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού”. Να μη ζητάς, να μη διεκδικείς, να μην έχει καμιά ευθύνη το κράτος και όλα να τα λύνεις (χρηματοδότηση, εκπαιδευτικά κενά) κλείνοντας τμήματα, περιφέροντας εκπαιδευτικούς λίγο στο ένα τμήμα και λίγο στο άλλο.                 Απαιτούμε: 

    • Να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών!

    • Να καλυφθούν όλα τα κενά με άμεση Δ΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

    • Εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, για να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις-15 μαθητές ανά τμήμα.

    • Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τη λεγόμενη αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών (ν. 4823/2021, ν. 4692/2020, Υ.Α. για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση).

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ