sxoleia-mathites-ekpaideusi
Menelaos Myrillas / SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου καλεί σε διαμαρτυρία ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων και στα εκπαιδευτικά κενά

«To σχολικό έτος έχει αρχίσει εδώ και ένα μήνα, ωστόσο τα εκπαιδευτικά κενά παραμένουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου.

Στην ανακοίνωση τονίζουν πως οι προσλήψεις αναπληρωτών που εξαγγέλθηκαν δεν θα καλύψουν τα κενά καθώς «τα καταγεγραμμένα κενά είναι πάνω από 6.000 και ο αριθμός των προσλήψεων δεν θα ξεπερνά τις 2.500». 

«Οι αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης καταδικάζουν το δημόσιο σχολείο στην υποβάθμιση φαλκιδεύοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και δεν πρέπει να τις αφήσουμε να υλοποιοηθούν», υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση – διαμαρτυρία ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ στο ΥΠΑΙΘ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 – 10 – 2021 στις 13:30 έξω από το ΥΠΑΙΘ στην οποία συμμετέχουν οι ΑΣΓΜΕ και πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία. 

Λέμε όχι στις συμπτύξεις – καταργήσεις τμημάτων και στα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό που υπάρχουν στα σχολεία ενώ το σχολικό έτος 2021 – 2022 έχει αρχίσει εδώ κι ένα μήνα. Ήδη στα σχολεία της χώρας υπάρχουν καταγεγραμμένα πάνω από 6.000 κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και οι προσλήψεις αναπληρωτών που εξαγγέλθηκαν δεν ξεπερνούν τις 2.500. 

Οι αντιλαϊκές – αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης καταδικάζουν το δημόσιο σχολείο στην υποβάθμιση φαλκιδεύοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και δεν πρέπει να τις αφήσουμε να υλοποιοηθούν.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 13:30 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
Πώς το EduPlan αλλάζει τους διορισμούς εκπαιδευτικών - Η επίσημη απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Το πλάνο διορισμών εκπαιδευτικών 2026-2027 και η εφαρμογή του EduPlan
panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί