Eκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Συνεχίζουμε τον αγώνα με απεργία -αποχή
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME NEWS
Η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με απόφαση της γενικής συνέλευσης συνεχίζει την απεργία - αποχή

Με ανακοίνωση της η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί την απόφαση που προέκυψε από την γενική συνέλευση, που πραγματοποίησε, για τη συνέχιση της απεργίας-αποχής και την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ.

«Κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα, μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των συλλόγων στην απεργία αποχή, τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 11 Οκτωβρίου, να αγνοήσει τη συλλογική θέληση του κλάδου να συνεχίσουμε την απεργία αποχή με την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ», τονίζει στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης (13/10/2021)

⦁    Συνεχίζουμε τον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου

⦁    Συνεχίζουμε την απεργία αποχή – Επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ

⦁    Οι Διευθυντές να αναμένουν τις αποφάσεις ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ, να μην προχωρήσουν  σε συνεδριάσεις και συγκρότηση ομάδων

Η Γενική Συνέλευση της Ε΄ ΕΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε στις 13/10 χαιρετίζει τους συναδέλφους για τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία που έφτασε το 65% στη Δυτική Θεσσαλονίκη και στα σχολεία  που ανήκουν στη δύναμη της Ε΄ ΕΛΜΕ, καθώς και για τη μαζική συμμετοχή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια των τελευταίων χρόνων. Χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων (65 σύλλογοι στα σχολεία που ανήκουν στην Ε’ ΕΛΜΕ) που όλο το προηγούμενο διάστημα διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους και υπερασπίστηκαν το δημόσιο σχολείο, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις.
Με τον αγώνα αυτό οι εκπαιδευτικοί και τα σωματεία μας δώσαμε ένα σημαντικό αγωνιστικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, στους γονείς και στους μαθητές. Φέραμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Η κ. Κεραμέως για να σταματήσει το μεγάλο αγώνα των εκπαιδευτικών μέσα σε δέκα μέρες έστειλε τα σωματεία μας τρεις φορές στα δικαστήρια.   Αξιοποιώντας τις αντεργατικές – αντισυνδικαλιστικές διατάξεις του ν. Χατζηδάκη στην  πρώτη του εφαρμογή ενάντια στην απεργία-αποχή στην εκπαίδευση βγάζουν την απεργία που συμμετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών παράνομη για έναν μόνο λόγο στην τελική απόφαση «την έλλειψη δημόσιου διαλόγου» αφαιρώντας όλες τις προηγούμενες αιτιολογίες. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα υποταχθούμε στο νόμο Χατζηδάκη. Η απόφαση, με βάση την εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, αποτελεί πρόκληση για το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος που πρέπει άμεσα να απαντήσει δυναμικά. Στη μάχη αυτή πρέπει να πρωτοστατήσουν τα σωματεία μας, οι ΕΛΜΕ και  οι ΣΕΠΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ.

1). Η απάντησή μας στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας είναι η σύσσωμη αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου με συνέχιση της απεργίας αποχής και επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ.

2). Η ΕΛΜΕ σε συντονισμό με τις άλλες ΕΛΜΕ θα πάρει όλα τα μέτρα για τη συνέχιση και υλοποίησης της απεργίας αποχής. Παίρνουμε όλα τα μέτρα (καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας, συμβόλαιο υπογραφών ανυποχώρητου αγώνα από ΕΛΜΕ και συλλόγους διδασκόντων, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, κ.ά.)  συνέχισης του αγώνα και μετά την εκδίκαση της προσφυγής της Κεραμέως στο εφετείο, στο οποίο με βάση ανακοίνωση νομικών και της ΟΙΕΛΕ έχουμε πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για προειλημμένες  αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές.

3). Προκηρύσσουμε μονόωρες, δίωρες, τρίωρες στάσεις διαρκείας που η εφαρμογή τους ξεκινάει με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ΕΛΜΕ  και καλούμε να προκηρυχθούν και από ΟΛΜΕ. Οι συνάδελφοι μπορούν να τις εφαρμόζουν με την κοινοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης και θα τις χρησιμοποιούν κάθε φορά που θα καλούνται να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης.

4). Να προχωρήσουμε στις 15/10 με απεργία και συγκεντρώσεις σε όλους τους νομούς. Στη Θεσσαλονίκη να οργανωθεί πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ  και ΣΕΠΕ το μεσημέρι ή το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου με βάση αντίστοιχη απόφαση της ΟΛΜΕ. Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι με αφίσα και ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

5). Στα πλαίσια του αγώνα διαρκείας προτείνουμε νέο απεργιακό βήμα την κρίσιμη επόμενη εβδομάδα με 48ωρη απεργία στις 21 και 22/10 (απόφαση Γενικής Συνέλευσης 4/10/2021)  και την οργάνωση την πρώτη μέρα συγκεντρώσεων σε όλους τους νομούς και τη δεύτερη μέρα πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα με έξοδα μετακίνησης που θα καλυφθούν από την ΟΛΜΕ.

6). Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων στα πλαίσια της παραπάνω πρότασης είναι αναγκαίο να ψηφιστεί 24ωρη απεργία στις 21/10 με αιτήματα αιχμής: την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών - παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κ.ά. –, την υπεράσπιση του αγώνα των εκπαιδευτικών και των διεκδικήσεων των σωματείων μας, την κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.  Σε κάθε περίπτωση συμμετέχουμε με τρίωρη στάση στην κινητοποίηση των σωματείων των υγειονομικών και μετά από συνεννόηση με τα σωματεία στην υγεία να οργανωθεί συλλαλητήριο στις 1.00 μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

7). Αποφασίζουμε πολύμορφες δραστηριότητες των ΕΛΜΕ μαζί με τους συλλόγους διδασκόντων για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και των γονιών για τα προβλήματα της εκπαίδευσης που πρόβαλε ο απεργιακός μας αγώνας. Τις επόμενες μέρες προχωράμε σε σχετικές ενημερώσεις.

8). Συγκροτούμε Επιτροπή Αγώνα στην ΕΛΜΕ και καλούμε σε συνάντηση τους συναδέλφους μετά τη Γ.Σ. των προέδρων ΕΛΜΕ την Δευτέρα 18/10, στις 2.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

9). Για την υλοποίηση του προγράμματος δράσης καλούμε σε συνάντηση συντονισμού ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ την Δευτέρα 18/10, στις 6.30 μ.μ., στη μεγάλη αίθουσα της  ΕΔΟΘ.

Καλούμε τους Διευθυντές να σεβαστούν την τεράστια συμμετοχή του κλάδου στην απεργία και τα συλλαλητήρια και να συνταχθούν με τις αποφάσεις των σωματείων, να μην προχωρήσουν  σε καμία συνεδρίαση και στη συγκρότηση ομάδων στα σχολεία τους. Να αναμένουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ.

Η Γ.Σ. καλεί την  ΟΛΜΕ να προκηρύξει νέες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ μέσα στη βδομάδα για να αποφασίσουν ανυποχώρητο και πολύμορφο αγώνα διαρκείας.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η Δημόσια δωρεάν παιδεία δε θα επιτρέψουμε να διαλυθεί!

Συνεχίζουμε συλλογικά, μαζικά, αποφασιστικά!

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (13/10/2021) για τη συνέχιση της απεργίας αποχής και την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, όπως εκφράστηκε με τη μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών στην απεργία αποχή, την απεργία και τα μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11/10 έχει καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα:

⦁    Ήρθαν στο προσκήνιο μέσα από τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σωματείων μας τα μεγάλα προβλήματα του δημόσιου σχολείου και η ανάγκη να δοθούν άμεσες λύσεις.

⦁    Η «αξιολόγηση» που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με τον παραπλανητικό τίτλο «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» απονομιμοποιήθηκε και απορρίφθηκε μαζικά από την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

⦁    Η συντεταγμένη δράση μας μέσα από τις συλλογικές αποφάσεις των σωματείων είναι η μοναδική ασπίδα προστασίας του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα και τη δικαίωσή του.

⦁    Αποκαλύφθηκαν πλήρως οι επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας για την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου, αλλά και ο αυταρχισμός του με τις συνεχείς προσφυγές στα δικαστήρια για να σταματήσει τον αγώνα μας.

⦁    Η απεργία αποχή δεν αμφισβητήθηκε ως νόμιμη μορφή απεργίας και μπορούμε να τη συνεχίσουμε.

⦁    Η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει ουσιαστικά κάθε μορφή απεργίας μετά την ψήφιση του νόμου Χατζηδάκη βρίσκεται αντιμέτωπη με το σύνολο των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κανείς δεν έχει πλέον το δικαίωμα, μετά τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των συλλόγων στην απεργία αποχή, τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία και στα συλλαλητήρια στις 11/10, να αγνοήσει τη συλλογική θέληση του κλάδου να συνεχίσουμε την απεργία αποχή με την επαναπροκήρυξή της από την ΟΛΜΕ.

Με δεδομένη την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο έκρινε την απεργία παράνομη με μοναδική αιτιολογία «την έλλειψη δημόσιου διαλόγου» και όχι καταχρηστική, προτείνουμε η ΟΛΜΕ να καλέσει σε διάλογο το Υπουργείο Παιδείας με την προϋπόθεση να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση.

Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς να συμπαραταχθούν με τις διεκδικήσεις των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και των σωματείων μας και να απαιτήσουν με τη δράση τους λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει πρωτοβουλίες τώρα στην κατεύθυνση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4