ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από την τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία
Απεργία – αποχή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία προκήρυξε η ΟΛΜΕ

Απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία προκήρυξε και πάλι η ΟΛΜΕ, καταθέτοντας νέο εξώδικο.

Η Ομοσπονδία σημειώνει σχετικά: «Σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο. 

Συνεπώς ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σας ενημερώνει ότι υλοποιώντας την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων στις 25/9/2021 κατέθεσε νέο εξώδικο με το οποίο κηρύσσει απεργία-αποχή από τις διαδικασίες παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στους μαθητές/μαθήτριες στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες. 

Η απεργία-αποχή είναι πλέον σε ισχύ γιατί παρήλθε το προβλεπόμενο από την κήρυξή της χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) ημερών. Η κατάθεση νέου εξώδικου ήταν αναγκαία γιατί εκδόθηκε νέα Υπουργική Απόφαση με αριθμό 111525/ΓΔ4/09.09.221 (ΦΕΚ β΄4188/221) όπου στα άρθρα 2 και 3 επιβάλλει τις διαδικασίες της παροχής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία και την επιβολή ποινών στους μαθητές/μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτές (απουσίες, αποκλεισμός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση). 

Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο), ούτε να μετακινούνται σε άλλες σχολικές μονάδες από εκείνες που παρέχουν το διδακτικό τους έργο. 

Συνεπώς ανεξάρτητα από την κηρυχθείσα απεργία-αποχή είναι σαφές ότι δεν υποχρεούνται σε αυτές τις περιπτώσεις να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις υπό κατάληψη σχολικές μονάδες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της