Αξιολόγηση - Ηλεία: «Αντιδημοκρατική η ανάρτηση της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης από Διευθυντές»
H ΕΛΜΕ Ηλείας χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που με τη συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία εξέφρασαν την οργή τους

Η ΕΛΜΕ Ηλείας καταγγέλλει ως πράξη εξαιρετικά αντιδημοκρατική την ανάρτηση της αποτίμησης του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας του έτους 2020-21 και της συνοπτικής Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης από ορισμένους Διευθυντές ενώ οι Σ. Διδασκόντων των σχολείων τους είχαν δηλώσει αποχή από αυτές τις διαδικασίες.

Επιπλέον, χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που με τη συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία εξέφρασαν την οργή τους για την πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, επισημαίνει ότι έχει ήδη προγραμματιστεί συνάντηση γονέων, εκπαιδευτικών και του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον Δήμαρχο  Αρχαίας Ολυμπίας, σήμερα στις 17:00, για το ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία.

Επίσης, καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τις μαθητικές κοινότητες  των σχολείων που συγχωνεύονται τμήματά τους να διοργανώσουν αντίστοιχες συσκέψεις.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηλείας:

Οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που με τη συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία και με την παρουσία τους στα ογκώδη συλλαλητήρια στις πόλεις εξέφρασαν την οργή τους για την πολιτική της κυβέρνησης και την αντίδραση τους στην επιχειρούμενη αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Στην Ηλεία η πολυπληθής συγκέντρωση στην πλατεία του Πύργου από τα εκπαιδευτικά σωματεία του νομού μαζί με εκπροσώπους μαθητικών κοινοτήτων έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στις επιδιώξεις της κυβέρνησης και στον τρόπο που επιχειρεί να σταματήσει τις απεργιακές δράσεις ενάντια στην αξιολόγηση με δικαστικά μέτρα. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε  μετά από πορεία που για συμβολικούς λόγους κατέληξε στο Δικαστικό μέγαρο  Πύργου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το ΔΣ της ΕΛΜΕ  σε συνεργασία με την ομοσπονδία θα σας ενημερώσει ΑΜΕΣΑ για τα επόμενα βήματα.

Η συλλογική αντίδραση των εκπαιδευτικών θα ανατρέψει τα σχέδια Μητσοτάκη- Κεραμέως.

Αναβολή των προγραμματισμένων συνεδριάσεων  Σ.Δ.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει ως πράξη εξαιρετικά αντιδημοκρατική την ανάρτηση της αποτίμησης του έργου και των λειτουργιών της σχολικής μονάδας του έτους 2020-21 και της συνοπτικής Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης από ορισμένους Διευθυντές ενώ οι Σ. Διδασκόντων των σχολείων τους είχαν δηλώσει αποχή από αυτές τις διαδικασίες.

Επισημαίνει επίσης ότι η προσαγωγή των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών(ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ), αλλά και της ΑΔΕΔΥ, η ποινικοποίηση των συλλογικών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων είναι θέματα που οι διευθυντές ως μέλη της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ όχι μόνο δε μπορούν να παρακάμψουν και να υποβαθμίσουν, αλλά αντιθέτως έχουν υποχρέωση να λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Δεν είναι δυνατόν, αυτή τη χρονική στιγμή, να συνεδριάζουν οι σύλλογοι ενώ οι ομοσπονδίες προσάγονται, οι εκπαιδευτικοί , οι μαθητές και γονείς διαμαρτύρονται και διοργανώνουν συλλογικούς αγώνες.

Στη βάση αυτή, λόγοι δημοκρατικής  δεοντολογίας και συλλογικής ευθύνης επιτάσσουν την ΑΝΑΒΟΛΗ των προγραμματισμένων συνεδριάσεων των συλλόγων αυτήν την εβδομάδα, για να γίνουν ΓΣ και ΓΣ προέδρων, που θα καθορίσει τη στάση  της ΟΛΜΕ. Στις περιπτώσεις που ορίζονται συνεδριάσεις  ΣΔ οι συνάδελφοι να επικοινωνούν με το σωματείο.

Να σταματήσουμε τις σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας μαζί με εκπαιδευτικούς από τα σχολεία που συγχωνεύονται τμήματά τους επισκεφθήκαμε το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας του να μεταφέρει  τις έντονες αντιδράσεις μας σε αυτή την επιλογή του Υπουργείου. Αναφέροντας παράλληλα ότι οι 20 μήνες πανδημίας ανέδειξαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την αναγκαιότητα μείωσης των μαθητών ανά τμήμα για λόγους υγιεινής-ασφάλειας  αλλά και την ανάγκη για  κάλυψη   των μαθησιακών κενών που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Ήδη έχει  προγραμματιστεί για το θέμα των συγχωνεύσεων συνάντηση γονέων, εκπαιδευτικών και του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον Δήμαρχο  Αρχαίας Ολυμπίας   (την Τρίτη 12/10/2021 και ώρα 17:00) στο Δημαρχείο. Στόχος της σύσκεψης  είναι η οργάνωση των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας ενάντια στα σχέδια  κατάργησης   τμημάτων στα Γυμνάσια Πελοπίου και  Λάλα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα πιο πάνω σχολεία βρίσκονται στον πυρήνα των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητικές κοινότητες  των σχολείων που συγχωνεύονται τμήματά τους να διοργανώσουν  αντίστοιχες συσκέψεις με στόχο να αποτρέψουμε το «στοίβαγμα» των παιδιών μας σε 26-27 ανά αίθουσα.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3