golearn-engl_970-250
εκπαιδευτικοί στην τάξη - σεμινάρια
Να σταματήσουν οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων ζητά η ΕΛΜΕ Ηλείας

Να σταματήσουν οι σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων ζητούν οι εκπαιδευτικοί της Ηλείας, τονίζοντας ότι στόχος του Υπουργείου είναι να μπαλώσει, όπως – όπως, τα 6.000 κενά που υπάρχουν πανελλαδικά.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη και ώρα 11:30 στην κεντρική πλατεία Πύργου. 

Αναλυτικά

Το Υπουργείο Παιδείας (δια μέσω του Γ.Γ. κ. Κόπτση), εν μέσω δικαστικών προσφυγών του εναντίον των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο σχολείο για όλα τα παιδιά, προωθεί σαρωτικές συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά και στην Ηλεία σε 18 σχολεία.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπ/σης και ο προσωρινός αναπληρωτής Διευθυντής Δ.Ε στην Ηλεία δεν υπολείπονται ευθύνης για ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα σχολεία. Ο δεύτερος με προφορικές τηλεφωνικές εντολές ζητούσε σήμερα να «στριμωχτούν» τουλάχιστον 25-26-27 παιδιά ανά αίθουσα.

Ο στόχος του Υπουργείου είναι να μπαλώσει, όπως – όπως, τα 6.000 κενά που υπάρχουν πανελλαδικά και για τα οποία η Κεραμέως δήλωνε σε τηλεοπτικό κανάλι χθες, ανερυθρίαστα και με περισσό θράσος, ότι οφείλονται στις άδειες που έχουν πάρει οι εκπαιδευτικοί!!! 

Από τα σχολεία της Ηλείας (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, Ειδικής Αγωγής, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης), λείπουν  60 εκπαιδευτικοί. 

Την ίδια στιγμή που: 

-Οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία προσπαθούμε, κάτω από αντίξοες συνθήκες,  να συμμαζέψουμε τα «ασυμμάζευτα» των μορφωτικών και ψυχολογικών επιπτώσεων που προέκυψαν από τον  τρόπο διαχείρισης της πανδημίας (κλείσιμο σχολείων, τηλεκπαίδευση κ.λ.π.). 

-Οι 20 μήνες πανδημίας ανέδειξαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την αναγκαιότητα μείωσης των μαθητών ανά τμήμα για λόγους υγιεινής-ασφάλειας  αλλά και την 
ανάγκη για  κάλυψη   των μαθησιακών κενών που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας. 

Το Υπουργείο Παιδείας επιλέγει να  κηρύξει γενικευμένο πόλεμο με  το σύνολο της 
εκπαιδευτικής κοινότητας!! 

Υποκριτικά διατυμπανίζει ότι κόπτεται και προωθεί την “Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις.”  Οι μάσκες έχουν πέσει! 

Πρέπει να πάρει την απάντηση από την κοινωνία της Ηλείας.

Πρωτοβάθμια Σωματεία, Συλλόγους Γονέων, Μαθητικές Κοινότητες, και Δήμους.  
      
Σας καλούμε όλους και όλες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη και ώρα 11:30 στην κεντρική πλατεία Πύργου. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ποιος ήταν ο Διον. Σιμόπουλος που πέθανε: Η πορεία του «από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»
Ο εμβληματικός και επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου ήταν ένας άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση...
Ποιος ήταν ο Διον. Σιμόπουλος που πέθανε: Η πορεία του «από τα Ψηλαλώνια στο Φεγγάρι»
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης των διορισθέντων με κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ)
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού-Που μπορούν να δουν τα στοιχεία τους οι νεοδιορισθέντες