Thumbnail
«Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου», επισημαίνει η Aντεπίθεση των εκπαιδευτικών - Καλεί στο συλλαλητήριο στις 5 Οκτωβρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου

Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών, μέσω ανακοίνωσης, καλεί τους εκπαιδευτικούς ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να συνεχίσουν τον αγώνα.

«Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί. Όμως παράλληλα χρειάζεται να υιοθετήσουμε ένα πιο μαχητικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με μαζικά συλλαλητήρια και συγκεκριμένα απεργιακά βήματα», επισημαίνει.

Παράλληλα καλεί στο συλλαλητήριο στις 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά:

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

Η απεργία – αποχή θα συνεχιστεί!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Θεσσαλονίκη: ΤΡΙΤΗ 5/10, 6μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Η συντριπτική συμμετοχή, και αυτή τη φορά, των δασκάλων και των καθηγητών στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας οδήγησε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να καταφύγουν στον αυταρχισμό. Έτσι, προσέφυγαν στην «τυφλή» δικαιοσύνη για να προσβάλλουν την απεργία – αποχή ως παράνομη και καταχρηστική, την τελευταία μέρα που προέβλεπε ο νόμος για την αξιολόγηση των σχολείων να  αναρτηθούν οι εκθέσεις αποτίμησης του προηγούμενου σχολικού έτους από τις σχολικές μονάδες.

Παράνομη η απεργία–αποχή των εκπαιδευτικών με ανήκουστο «σκεπτικό» 

Το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών(ΔΟΕ- ΟΛΜΕ – ΟΙΕΛΕ- ΠΟΣΕΕΠΕΑ) μετά την κατεπείγουσα αγωγή Κεραμέως, όχι όμως και καταχρηστική(δηλαδή στην ουσία των αιτημάτων), ούτε και προσωρινά εκτελεστέα. Επίσης, απέρριψε το αίτημα του Υ.ΠΑΙ.Θ.  περί απαγόρευσης της συνέχισης της απεργίας. Αυτό σημαίνει ότι η απεργία- αποχή μπορεί να συνεχιστεί μέχρι να τελεσιδικίσει η απόφαση και δεν μπορεί να επιφέρει καμία επίπτωση στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν.   Οι λόγοι που κρίθηκε παράνομη ήταν ότι: Α) δεν έγινε στον ΟΜΕΔ αίτημα… δημόσιου διαλόγου προτού κηρύξουν απεργία-αποχή. Β) δεν ορίστηκε προσωπικό ασφαλείας!!! Γεγονός που κυριολεκτικά προκαλεί το αίσθημα της κοινής λογικής, μιας και οι εκπαιδευτικοί εκτελούμε όλα μας τα καθήκοντα (διδακτικά και διοικητικά),  εκτός από αυτά που αφορούν την αξιολόγηση. Όμως το δικαστήριο συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου, θεώρησε την αξιολόγηση «ανάγκη της εκπαίδευσης»!!! Δηλαδή ζητά η απεργία μας να μην έχει κανένα αντίκρισμα. Το 30% προσωπικό ασφαλείας θα υλοποιεί την αξιολόγηση, αλλά το άλλο 70% θα μπορεί να λέει ότι απεργεί!!! Το δε υπουργείο στην αγωγή του θρασύτατα επικαλείται ότι αφού η αξιολόγηση ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ και αφού έχει ψηφιστεί από τη Βουλή οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παλεύουν για την κατάργησή του, γιατί αυτό συνιστά εκτροπή πολιτεύματος!!!

Αδυνατεί να πείσει και επιτίθεται

Το υπουργείο αφού δεν κατάφερε με την απεργοσπασία της ΔΑΚΕ ΔΕ(ΝΔ) και της ΠΕΚ(ΚΙΝΑΛ), με τις απειλές για «περικοπές ενός μισθού», «πειθαρχικές διώξεις», «αποκλεισμούς από μισθολογική εξέλιξη και από θέσεις ευθύνης», « μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων» κ.α. να ανακόψει το μαζικό κύμα συμμετοχής στην απεργία – αποχή, ενεργοποίησε τις διατάξεις του νόμου- έκτρωμα του Χατζηδάκη για να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Η κίνησή τους αυτή φανερώνει: α) ότι όλες οι απειλές τους ήταν καθαρός εκφοβισμός, αλλιώς θα τις υλοποιούσαν, και β) ότι η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της μέσα στον κλάδο δεν μπορούν να πείσουν για την αποτελεσματικότητα των νομοθετημάτων τους. Η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους μέσα στη δημόσια εκπαίδευση έχει πλήρως απονομιμοποιηθεί στα μάτια των συναδέλφων, για αυτό και αντιστέκονται στην αξιολόγηση, η οποία οδηγεί στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, σε ταξική κατηγοριοποίηση και κλεισίματα σχολείων,  εντείνει τους ταξικούς φραγμούς και πετά έξω από σχολεία και σχολές τους μαθητές μας, αναγκάζει τους γονείς – πελάτες να βάλουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ο φόβος πλέον είναι στο δικό τους στρατόπεδο: Για να μπορέσουν να επιβάλλουν την πολιτική τους, θα πρέπει να καταφεύγουν στα δικαστήρια, στην καταστολή με αύρες και ΜΑΤ, ακόμα και στις χρυσές εφεδρείες τους που δεν είναι άλλες από τις φασιστικές επιθέσεις μέσα σε σχολεία(βλέπε ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – Ευόσμου).

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΥΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους συναδέλφους – ίσσες που μαζικά συμμετείχαν στην απεργία -αποχή και τους καλεί ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα! Με μαζικές γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα να οργανώσουμε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί. Όμως παράλληλα χρειάζεται να υιοθετήσουμε ένα πιο μαχητικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με μαζικά συλλαλητήρια και συγκεκριμένα απεργιακά βήματα. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές έτσι ώστε να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για να μην περάσει η αξιολόγηση, η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων καθώς και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ιδιωτικοποιούν το σχολείο, που χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα