Thumbnail
«Άμεση κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή με διάγνωση», ζητά η Πρωτοβουλία αναπληρωτών - ωρομισθίων και ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση

Με ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία αναπληρωτών - ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, καταγγέλλει τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη μετά την α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Τονίζουν πως η πολιτική της κυβέρνησης «να μην προσλάβει τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται και δικαιούνται οι μαθητές που έχουν διάγνωση για παράλληλη στήριξη με εξατομικευμένη διδασκαλία, δηλαδή ο κάθε μαθητής να έχει τον εκπαιδευτικό του, είναι αντιπαιδαγωγική».

Ακόμη, αναφέρουν πως συμμετέχουν στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών συλλόγων και μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας στις 7 Σεπτεμβρίου στη 13:00.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη μετά την α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών και την πίεση των διευθυντών, χωρίς να έχει έρθει εντολή από τη διεύθυνση, να μοιραστούν οι συνάδελφοι σε δύο, τρία και παραπάνω πολλές φορές παιδιά ακόμα και σε όμορα σχολεία (!), με σκοπό όπως λένε να καλύψουν με τις ώρες τους όλα τα παιδιά γιατί δε θα στείλουν άλλες παράλληλες.

Συνάδελφοι, η πολιτική της κυβέρνησης να μην προσλάβει τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται και δικαιούνται οι μαθητές που έχουν διάγνωση για παράλληλη στήριξη με εξατομικευμένη διδασκαλία, δηλαδή ο κάθε μαθητής να έχει τον εκπαιδευτικό του, είναι αντιπαιδαγωγική! Το « γύρω γύρω όλοι»  από μαθητή σε μαθητή και από τμήμα σε τμήμα κάνει αδύνατο τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μαθητή και έρχεται σε αντίφαση με την ουσία του ρόλου της παράλληλης στήριξης και της ειδικής αγωγής. Δεν είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού της παράλληλης στήριξης να καλύπτει κενά και να κάνει ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές βλέποντας τον καθένα λίγες ώρες και κάνοντας ένα πέρασμα από κάθε τάξη για να καλύψει τα κενά. Οι μαθητές μας έχουν ανάγκη ο καθένας τον εκπαιδευτικό του από την αρχή της χρονιάς,  που θα τους υποστηρίξει με βάση τις ανάγκες  τους, θα τους εντάξει στο σχολικό περιβάλλον και θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν.

Το Υπουργείο παιδείας πετά το μπαλάκι της ευθύνης στον σύλλογο διδασκόντων για το ποιο παιδί θα μείνει χωρίς παράλληλη στήριξη ή θα έχει για πολύ λιγότερες ώρες από όσες δικαιούται, αφού δεν έχει κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις! Επίσης οι διευθυντές με πρόσχημα ότι κάθε χρόνο τα κενά δεν καλύπτονται και δεν ξέρουμε πότε και αν θα γίνουν άλλες προσλήψεις στην παράλληλη στήριξη εκβιάζουν τους συναδέλφους να μοιράσουν τις ώρες τους σε πολλούς μαθητές.


Συνάδελφοι, δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα του Υπουργείου Παιδείας. Δε θα κάνουμε διακρίσεις απέναντι στους μαθητές μας, ούτε θα συναινέσουμε στην καταπάτηση των μορφωτικών τους δικαιωμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων μαζί με τους γονείς να διεκδικήσουν μέσα από τους συλλόγους τους να καλυφθούν εδώ και τώρα οι ανάγκες σε κάθε σχολείο!

Διεκδικούμε:

⦁    Άμεση κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή με διάγνωση.

⦁    Την ονομαστική πρόσληψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης από τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας με απευθείας ανάθεση σε κάθε μαθητή.

⦁    Την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με άμεση μαζική β’ φάση προσλήψεων.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών συλλόγων και μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας στις 7/9 στη 13:00

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές στο σχολείο
Όρια, ελευθερία και διάλογος: Ποιο στυλ ανατροφής βοηθά πραγματικά τα παιδιά;
Η συνεργασία ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός συνεκτικού παιδαγωγικού πλαισίου
Όρια, ελευθερία και διάλογος: Ποιο στυλ ανατροφής βοηθά πραγματικά τα παιδιά;
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Berlin 2026 το Τμήμα Τουρισμού
Το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου ενισχύει τη διεθνή του παρουσία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Berlin 2026
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ Berlin 2026 το Τμήμα Τουρισμού
Επίθεση ΗΠΑ στο Ιράν
Ιράν: Αναφορές για επίθεση Ισραήλ - ΗΠΑ κοντά σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (βίντεο)
Διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις σε κεντρικά σημεία της ιρανικής πρωτεύουσας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη διαδήλωση
Ιράν: Αναφορές για επίθεση Ισραήλ - ΗΠΑ κοντά σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (βίντεο)