foto-memaska
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Δεύτερη φάση εγγραφών για όλα τα τμήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ χωρίς καμία εξαίρεση ζητούν η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

«Η μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων σημαίνει και την κατάργηση χιλιάδων τμημάτων πανελλαδικά με αντίστοιχη διόγκωση όσων λειτουργήσουν και πλαστή μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό» επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής.

«Φέτος λόγω και της ανώμαλης κατάστασης στη λειτουργία των σχολείων, που δημιουργήθηκε λόγω κορονοϊού,πολλοί μαθητές δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία επανεγγραφής τους με αποτέλεσμα πολλά τμήματα, κυρίως σε τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ, αλλά και στα ΓΕΛ να μην συμπληρώσουν τον κατώτερο αριθμό μαθητών που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία τους» προσθέτουν.

«Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν περισσότερα ολιγομελή τμήματα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στοιχεία και πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αττική φέτος τα ολιγομελή τμήματα είναι σχεδόν διπλάσια απ’ τα περσινά» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί

Στη συνέχεια, απαιτούν να υπάρξει για όλα τα τμήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ δεύτερη φάση εγγραφών χωρίς καμία εξαίρεση.

Τέλος, ζητούν να επιτραπούν εγγραφές μαθητών όταν αριθμητικά οι εγγραφές είναι περισσότερες από τη σχετική πρόβλεψη του αριθμού των τμημάτων που έχουν κάνει τα σχολεία.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η κοινή ανακοίνωσωση των  Α’ ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής (Ελευσίνας – Μάνδρας – Ειδυλλίας) και ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής:

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την ΕΓΚΡΙΣΗ  ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ για ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Κατά πάγια τακτική των τελευταίων χρόνων το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει τις διατάξεις που ορίζουν το πέρας των εγγραφών των ΕΠΑΛ και την οριστικοποίηση των τμημάτων γενικής παιδείας, τομέων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, καθώς και ομάδων προσανατολισμού και κατευθύνσεων στα ΓΕΛ, μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Ο κύριος στόχος είναι να συνεχιστούν οι εγγραφές τον Σεπτέμβρη μόνο στα εγκεκριμένα τμήματα, που σημαίνει ότι χιλιάδες τμήματα πανελλαδικά με μικρότερο αριθμό μαθητών απ’ τον προβλεπόμενο είναι στον αέρα και στο έλεος των προθέσεων της Υπουργού Παιδείας. Φέτος λόγω και της ανώμαλης κατάστασης στη λειτουργία των σχολείων, που δημιουργήθηκε λόγω κορονοϊού, πολλοί μαθητές δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία επανεγγραφής τους με αποτέλεσμα πολλά τμήματα, κυρίως σε τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ, αλλά και στα ΓΕΛ να μην συμπληρώσουν τον κατώτερο αριθμό μαθητών που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία τους.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν περισσότερα ολιγομελή τμήματα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στοιχεία και πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αττική φέτος τα ολιγομελή τμήματα είναι σχεδόν διπλάσια απ’ τα περσινά. 

Ειδικότερα, στην Δυτική Αττική υπάρχουν 26 ολιγομελή τμήματα στα πέντε ΕΠΑΛ της περιοχής!...Αν δεν εγκριθούν τα τμήματα εκατοντάδες μαθητές πανελλαδικά θα μείνουν στον αέρα και θα πρέπει το Σεπτέμβρη να βρουν άλλο σχολείο για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα τομέα, ειδικότητας ή και ομάδας προσανατολισμού, που επιθυμούν, γιατί με βάση τον ισχύοντα νόμο οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μόνο τα λειτουργούντα τμήματα.

Επιπλέον πολλοί γονείς ανήλικων μαθητών δεν είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική διαδικασία εγγραφών ή δε διαθέτουν τον  ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό, με αποτέλεσμα πολλές εγγραφές να μην έχουν πραγματοποιηθεί εντός των προθεσμιών λόγω του ότι ειδικά στα ΕΠΑΛ ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουλίου με τα σχολεία κλειστά!

Η μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων σημαίνει και την κατάργηση χιλιάδων τμημάτων πανελλαδικά με αντίστοιχη διόγκωση όσων λειτουργήσουν και πλαστή μείωση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, στόχος που είναι μέσα στις προθέσεις του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης. Επιβάλλεται οι ΔΔΕ και οι ΠΔΕ να έχουν εγκρίνει όλα τα τμήματα που στέλνονται από τα σχολεία και στη συνέχεια το Υπουργείο να κάνει κι αυτό το ίδιο!

Απαιτούμε να υπάρξει για όλα τα τμήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ δεύτερη φάση εγγραφών χωρίς καμία εξαίρεση, έτσι ώστε οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα επιλογής αυτών που επιθυμούν. Η δεύτερη φάση των εγγραφών σε όλα τα τμήματα να γίνει τον Σεπτέμβριο και να δοθεί επαρκής προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς προβλήματα.

Επίσης, να επιτραπούν εγγραφές μαθητών όταν αριθμητικά οι εγγραφές είναι περισσότερες  από τη σχετική πρόβλεψη του αριθμού των τμημάτων που έχουν κάνει τα σχολεία, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή για να υποστηριχθούν τα τμήματα.

Σε κάθε περίπτωση να υλοποιηθεί η απαίτηση του κλάδου για απόλυτη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα λόγω και της συνέχισης της πανδημίας

Μετά από την οριστικοποίηση των πρώτων τμημάτων στα ΕΠΑΛ, οι δυο ΕΛΜΕ της Δυτικής Αττικής θεωρούμε ότι άμεσα θα πρέπει να γίνει παρέμβαση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ στο υπουργείο για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Υπουργείο Παιδείας: Ο λόγος της αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία
Η Διαπιστωτική Πράξη αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία μετά από απόφαση Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου
Υπουργείο Παιδείας: Ο λόγος της αυτοδίκαιης έκπτωσης εκπαιδευτικού από την Υπηρεσία
κορινθία
«Ηomeschooling»: Τι προβλέπει ο νόμος για την κατ' οίκον διδασκαλία - Με αφορμή την περίπτωση του «παλαιοχριστιανού»
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόνο για φέτος υπάρχουν πάνω από 20 αιτήσεις από ιδιωτικά σχολεία στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου...
«Ηomeschooling»: Τι προβλέπει ο νόμος για την κατ' οίκον διδασκαλία - Με αφορμή την περίπτωση του «παλαιοχριστιανού»
kanakis_portosalte
Βολές ΣΚΑΪ στο «Ράδιο Αρβύλα» και η απάντηση του Κανάκη: «Ενοχλούνται οι ένοχοι»
«Πάλι ευχαριστούμε για την ανακοίνωση και σας παρακαλούμε μην σταματήσετε, γιατί κάθε φορά που μιλάτε κάνετε τη δουλειά μας πιο εύκολη. Ράδιο Αρβύλα»
Βολές ΣΚΑΪ στο «Ράδιο Αρβύλα» και η απάντηση του Κανάκη: «Ενοχλούνται οι ένοχοι»
agoria-paidia-epidoma.jpg
Επίδομα 300€ ετησίως σε γονείς μαθητών με χαμηλά εισοδήματα - Πώς να το πάρετε
Το επίδομα ποσού €300 ετησίως, θα λάβουν οι γονείς μαθητών που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση (Δημοτικό και Γυμνάσιο) με χαμηλά εισοδήματα,...
Επίδομα 300€ ετησίως σε γονείς μαθητών με χαμηλά εισοδήματα - Πώς να το πάρετε