Πανελλήνιες - Γονείς: Να καταργηθεί το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME NEWS
Να καταργηθούν το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η τράπεζα θεμάτων ζητούν οι γονείς μαθητών που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις

Την κατάργηση του νέου συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και της τράπεζας θεμάτων ζητούν οι γονείς μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς πλησιάζουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Επιπλέον, ζητούν να παρθεί άμεσα απόφαση για την ύπαρξη περιθωρίου 14ων ημερών μετά το κλείσιμο των σχολείων έως τις εξετάσεις, για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

«Όσο πλησιάζουμε προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις διαπιστώνουμε όλο και πιο πολύ την ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης προς τους μαθητές που φέτος δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις» τονίζουν οι γονείς μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών.

«Χωρίς την παραμικρή ευαισθησία,  προχωρούν στην υλοποίηση του Νόμου που  ψήφισαν  τον Γενάρη του 2021 για την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια» προσθέτουν.

Αναφερόμενοι στην εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ισχυρίζονται ότι αντί να διευκολυνθούν  και να στηριχθούν οι μαθητές,  έχουν να αντιμετωπίσουν νέους ανυπέρβλητους φραγμούς. Πάνω από 20.000 θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, λόγω της επιμήκυνσης του διδακτικού έτους ως τις 11 Ιουνίου, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν έχουν κανένα περιθώριο ξεκούρασης όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι εξετάσεις ξεκινάνε στις 14 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση των γονέων μαθητών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών με την οποία οι γονείς ζητούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις:

Όσο πλησιάζουμε προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις διαπιστώνουμε όλο και πιο πολύ την ανάλγητη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας και της  κυβέρνησης προς τους μαθητές που φέτος δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις κάτω από αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Χωρίς την παραμικρή ευαισθησία,  προχωρούν στην υλοποίηση του Νόμου που  ψήφισαν  τον Γενάρη του 2021 για την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ρύθμιση που συνάντησε την καθολική αντίθεση γονέων- εκπαιδευτικών-μαθητών, όπως αυτή εκφράστηκε με τις αποφάσεις όλων των σωματείων και των ομοσπονδιών του εκπαιδευτικού χώρου.

Οι συνθήκες που καλούνται οι μαθητές της φετινής Γ’ Λυκείου να δώσουν εξετάσεις, είναι οι χειρότερες δυνατές, αποτέλεσμα  της εγκληματικής διαχείρισης  της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στον τομέα της εκπαίδευσης σε γνωστικό και ψυχολογικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των  μαθητών έχουν κάνει δια ζώσης μάθημα τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες από τον Μάρτη του 2020 και έχουν προετοιμαστεί για τις πανελλαδικές πίσω από έναν υπολογιστή. 

Με την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης, αντί να διευκολυνθούν  και να στηριχθούν,  έχουν να αντιμετωπίσουν νέους ανυπέρβλητους φραγμούς. Πάνω από 20.000 θα μείνουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, λόγω της επιμήκυνσης του διδακτικού έτους ως τις 11 Ιουνίου, οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου δεν έχουν κανένα περιθώριο ξεκούρασης όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, καθώς οι εξετάσεις ξεκινάνε στις 14 Ιουνίου. Με τις ημερομηνίες που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο,  είναι απόλυτα βέβαιο ότι  εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) μαθητές δεν θα καταφέρουν να συμμετάσχον στις πανελλαδικές εξετάσεις, όχι μόνο όσοι πιθανόν να  νοσήσουν εκείνες τις μέρες από τον covid, αλλά και ολόκληρα τμήματα νοσούντων, επειδή θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Ακόμα και η υποψία ότι μπορούν να νοσήσουν τις τελευταίες κρίσιμες μέρες, δημιουργεί ανασφάλεια, φόβο και αγωνία επηρεάζοντας την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική τους κατάσταση.

Θεωρούμε  ότι είναι επιτακτική ανάγκη  και ζητάμε:

Κατάργηση του νέου συστήματος πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και της Τράπεζας θεμάτων.

Άμεσα να παρθεί απόφαση για την ύπαρξη  περιθωρίου 14ων ημερών  μετά το κλείσιμο των σχολείων έως τις εξετάσεις,  για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου,  ώστε να διασφαλιστεί η σωματική υγεία και ψυχική τους ισορροπία, παράγοντες απαραίτητοι για τη δοκιμασία των εξετάσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
Η δρομέας υποστηρίζει πως μεταφέρθηκε δίχως τη θέλησή της στο αεροδρόμιο Χανέντα με προορισμό το Μινσκ - Το Μινσκ ζητεί επίσημη ενημέρωση από τις...
Θρίλερ στο Τόκιο: Ζητά άσυλο από Πολωνία η λευκορωσίδα αθλήτρια που καταγγέλλει απόπειρα απαγωγής
paideia-ypaith
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των ονομάτων στη γενική εκπαίδευση
«Στο κόκκινο» η αγωνία των εκπαιδευτικών - Αναμένεται η ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών εντός της επόμενης ώρας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση των ονομάτων στη γενική εκπαίδευση