Κεραμέως_Βουλή
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σχολεία: Την απόφαση να μην διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια ανακοίνωσε πριν από λίγο η υπουργός Παιδείας - Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά ούτε φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και τον γ.γ του υπουργείου Αλέξανδρο Κόπτση.

To alfavita.gr είχε αποκαλύψει τους σχεδιασμούς αυτούς και τις ημερομηνίες παράτασης του σχολικού έτους από τις 17 Απριλίου.

Το υπουργείο Παιδείας, μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αποφάσισε να μην διεξαχθούν οι εξετάσεις, δεδομένου ότι η φετινή σχολική χρονιά ήταν κατακερματισμένη εξαιτίας της πανδημίας.

Παράταση σχολικής χρονιάς 

Μετά την ολοκλήρωση των διακοπών του Πάσχα, οι μαθητές των Γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα επιστρέψουν στα θρανία στις 10 Μάϊου, μαζί με τους μαθητές των Λυκείων.

Η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε θετικά για το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα, υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας πως θα εφαρμοσθεί και στις υπόλοιπες βαθμίδες το υποχρεωτικό μέτρο των self test.

Δεδομένων των συνθηκών, το σχολικό έτος θα παραταθεί έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία και μέχρι τις 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. 

Οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Περισσότερα σε λίγο...

 

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτικά σχολεία
Στο επίκεντρο η σχολική στέγη: Έντονος προβληματισμός για την ασφάλεια και τις υποδομές των σχολείων
Παρέμβαση της ΑΣΓΜΕ στην ημερίδα της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ για τα σοβαρά προβλήματα των σχολικών κτιρίων και τις επιπτώσεις τους στην εκπαίδευση
Στο επίκεντρο η σχολική στέγη: Έντονος προβληματισμός για την ασφάλεια και τις υποδομές των σχολείων