Καταγγελία κατά του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Χίου για ΠΥΣΠΕ και πρότυπα
George Vitsaras / SOOC
Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού «προεδρεύει σε ένα ΠΥΣΠΕ χωρίς αιρετούς», «ψεύδεται για το δικαίωμα παραίτησης» και «αποφασίζει με το "έτσι θέλω" να προτείνει σχολείο ως πρότυπο-πειραματικό»

Για προκλητική και αντισυναδελφική συμπεριφορά καταγγέλλει τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «O Αδαμάντιος Κοραής», με αφορμή τη στάση και τις πρακτικές που ακολουθεί αναφορικά με το ΠΥΣΠΕ και τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «συμμετέχει και προεδρεύει χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε ένα ΠΥΣΠΕ χωρίς αιρετούς», ενώ «"παραπλανά" τους δοτούς εκπροσώπους, ότι δεν έχουν δικαίωμα να παραιτηθούν».

Παράλληλα, ο διευθυντής ΠΕ Χίου καταγγέλλεται ότι «αποφασίζει με το "έτσι θέλω" και με λογική "εντέλλεσθε" να προτείνει το 8ο Δ.Σ. ως πρότυπο-πειραματικό, χωρίς να τον ενδιαφέρει η αρνητική γνωμοδότηση του Συλλόγου Διδασκόντων του 8ου και χωρίς να ενημερώσει τους γονείς για το τι σχολείο θα έχουν τα παιδιά τους».

Ακόμα, ο διευθυντής στράφηκε ενάντια στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και επιχείρησε να αποκλείσει από ενημερωτική τηλεδιάσκεψη εκπροσώπους του σωματείου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς

Αναλυτικά η καταγγελία:

Προκλητική συμπεριφορά από τον  Δ/ντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Χίου

Τον τελευταίο καιρό ο Κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με αλλεπάλληλα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα, τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ και η Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να επιβάλουν  στην εκπαίδευση.  

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου από την πρώτη στιγμή αντέδρασε με διαβήματα, ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, είχαμε να αντιμετωπίσουμε ανάμεσα στα υπόλοιπα και την απαξιωτική και συνάμα προκλητική και αντισυναδελφική συμπεριφορά του Δ/ντή Π.Ε. Χίου, ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη διεύρυνση των Πρότυπων – Πειραματικών σχολείων. 

Α) Ο Δ/ντής Π.Ε. Χίου, με δική του ευθύνη, συμμετέχει και προεδρεύει χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε ένα ΠΥΣΠΕ χωρίς αιρετούς!!! Μάλιστα «παραπλανά» τους δοτούς εκπροσώπους, ότι δεν έχουν δικαίωμα να παραιτηθούν! (Επισυνάπτεται η γνωμοδότηση η οποία αναφέρει το αντίθετο, ότι δηλαδή τα μέλη ΠΥΣΠΕ μπορούν παραιτηθούν καθώς αυτό αποτελεί δημοκρατικό τους δικαίωμα!).

Β) Αποφασίζει με το «έτσι θέλω» και με λογική «εντέλλεσθε» να προτείνει το 8ο Δ.Σ. ως πρότυπο-πειραματικό, χωρίς να τον ενδιαφέρει η αρνητική γνωμοδότηση του Συλλόγου Διδασκόντων του 8ου και χωρίς να ενημερώσει τους γονείς για το τι σχολείο θα έχουν τα παιδιά τους. 

Γ) Την ίδια ώρα, ενώ το ΔΣ του συλλόγου μας είχε μεσολαβήσει και είχε πάρει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 8ου ΔΣ, «διώχνει» από αυτήν το Διοικητικό Συμβούλιο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Υπενθυμίζουμε στον Δ/ντη Π.Ε. Χίου ότι είναι και ο ίδιος εκπαιδευτικός (εκτός κι αν έχει ξεχάσει αυτήν του την ιδιότητα) και μέλος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου ομόφωνα καταγγέλλει την, κλιμακούμενα αντιεκπαιδευτική συμπεριφορά του Δ/ντή Π.Ε. Χίου, ο οποίος προτιμά να γίνεται αρεστός στους ανωτέρους του και το Υπουργείο Παιδείας παρά να συνταχθεί με τις αποφάσεις του Κλάδου του, ειδικά σε μια περίοδο που οι αποφάσεις της κυβέρνησης βρίσκουν καθολική αποδοκιμασία από τη βάση των εκπαιδευτικών. Αυτή η στάση του δεν συνάδει με την μακρόχρονη  πορεία του στον κλάδο.

- Καλούμε τον Δ/ντή Π.Ε. Χίου να  συνταχθεί με τις αποφάσεις του Κλάδου.
- Τον καλούμε να σταματήσει να δρα συστηματικά εναντίον των σκοπών του Κλάδου. 
- Τον καλούμε να σταματήσει να απαξιώνει μέλη του Δ.Σ. αλλά και τον ίδιο τον θεσμό του Συλλόγου. 

Σε αντίθετη περίπτωση, ο Σύλλογος θα εξετάσει κάθε μέσο για τη διασφάλιση του κύρους και της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού

Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Απριλίου

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

makri
Μακρή: Συγχαρητήρια για τη διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου
Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνεχάρη θερμά το Γεωργικό Σχολείο Βόλου της Κιβωτού του Κόσμου για την κατάκτηση του...
Μακρή: Συγχαρητήρια για τη διάκριση του Γεωργικού Σχολείου Βόλου