Υπηρεσιακά συμβούλια: Οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της ΑΣΕ
Στο ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής οι φερόμενοι ως εκλεγμένοι αιρετοί παραιτήθηκαν. Οι εκπαιδευτικοί που διορίστηκαν δήλωσαν τις παραιτήσεις τους, χωρίς όμως αυτές να γίνουν δεκτές, οπότε το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής ξεκίνησε και συνεχίζει να συνεδριάζει μόνο με τα διορισμένα μέλη, χωρίς αιρετούς

Οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Π.Ε. Αν. Αττικής, Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος) και Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος), δηλώνουν με ανακοίνωση τους ότι «ως οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί με την ΑΣΕ θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής και θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς».

Παρά την τεράστια αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, για τα υπηρεσιακά συμβούλια, με ποσοστό πάνω από 95% στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας, έσπευσε να νομοθετήσει στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση άρθρο με το οποίο μπορεί να ορίζει μόνο του τους «αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής οι φερόμενοι ως εκλεγμένοι αιρετοί παραιτήθηκαν και κανένας εκπαιδευτικός από αυτούς που διορίστηκαν δεν έκανε αίτηση για ορισμό μέλους του ΠΥΣΠΕ ως υπηρεσιακού συμβουλίου. Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν που διορίστηκαν δήλωσαν τις παραιτήσεις τους, χωρίς όμως αυτές να γίνουν δεκτές, οπότε το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής ξεκίνησε και συνεχίζει να συνεδριάζει μόνο με τα διορισμένα μέλη, χωρίς αιρετούς.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι εκπαιδευτικοί της ΑΣΕ, καλούν τη ΔΟΕ να πάρει θέση για τα διορισμένα μέλη που δήλωσαν και εμμένουν στην παραίτησή τους, να τους καλύψει συνδικαλιστικά και νομικά ώστε να απέχουν από τις συνεδριάσεις.

Η ανακοίνωση

Συνάδελφοι,

Στις «ψευδο-εκλογές» παρωδία της 7ης Νοέμβρη για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια η αποχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών από την ηλεκτρονική ψηφοφορία  με ποσοστό πάνω από 95% στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί μια μεγάλη νίκη που δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους!

Από αυτή την διαδικασία αποδείξαμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο ότι, όταν θέλουν οι εργαζόμενοι, μπορούν να επιβάλουν το δίκιο τους, να κουρελιάσουν τους σχεδιασμούς κάθε κυβέρνησης. Αυτή η μάχη είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ακυρώσαμε κάθε προσπάθεια να εισαχθούν τέτοιες νόθες διαδικασίες στα σωματεία μας, συνολικά στο υπόλοιπο Δημόσιο.

Παρά το μάθημα που πήρε το Υπουργείο Παιδείας και χωρίς να παίρνει υπόψη του τις καθολικές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων συνέχισε τη φαρσοκωμωδία που είχε στήσει με αφορμή την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αφού προχώρησε σε κληρώσεις δήθεν εκλεγμένων για να καθοριστεί η σειρά εκλογής τους, ανακοίνωσε αποτελέσματα σε μια προσπάθεια να επιβάλει «με το έτσι θέλω» την πολιτική του.

Έσπευσε μάλιστα να νομοθετήσει στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση το κατάπτυστο άρθρο 123 το οποίο του λύνει τα χέρια αφού δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να ορίζει μόνο του τους «αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια «εφόσον δεν είναι η δυνατή η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του  διορισμού τους ή παραίτησής τους».

Στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής οι φερόμενοι ως εκλεγμένοι αιρετοί παραιτήθηκαν. Επίσης κανένας συνάδελφος από αυτούς που διορίστηκαν δεν έκανε αίτηση για ορισμό μέλους του ΠΥΣΠΕ ως υπηρεσιακού συμβουλίου. Οι συνάδελφοι που διορίστηκαν δήλωσαν τις παραιτήσεις τους, χωρίς όμως αυτές να γίνουν δεκτές, οπότε το ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής ξεκίνησε και συνεχίζει να συνεδριάζει μόνο με τα διορισμένα μέλη, χωρίς αιρετούς!

Μετά από αυτές τις εξελίξεις καλούμε τη ΔΟΕ να πάρει θέση για τα διορισμένα μέλη που δήλωσαν και εμμένουν στην παραίτησή τους, να τους καλύψει συνδικαλιστικά και νομικά ώστε να απέχουν από τις συνεδριάσεις.

Έχουμε τη δύναμη, συλλογικά, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, να αφήσουμε ανενεργή άλλη μια αντιεκπαιδευτική Υπουργική Απόφαση, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Ως οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί με την ΑΣΕ Π.Ε. Αν. Αττικής δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους.

Οι τελευταίοι εκλεγμένοι αιρετοί της ΑΣΕ Π.Ε. Αν. Αττικής

• Μαρία Σφυρή (τακτικό μέλος)
  • Γιώργος Γεωργίου (αναπλ. μέλος)

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών