Αξιολόγηση: Αισιόδοξα τα μηνύματα από την απεργία - αποχή
Αισιόδοξα τα μηνύματα για την αξιολόγηση αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Σωκράτης» αφού 31 Δημοτικά και 39 Νηπιαγωγεία του συλλόγου συμμετέχουν στην απεργία - αποχή

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ο Σωκράτης» αναφέρει στην ανακοίνωση του πως τα μηνύματα που στέλνει μέχρι στιγμής ή εκπαιδευτική κοινότητα για την αξιολόγηση είναι αισιόδοξα αφού μέχρι στιγμής 31 Δημοτικά Σχολεία και 39 Νηπιαγωγεία του συλλόγου πήραν απόφαση για απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τη «μάχη» ενάντια στην αξιολόγηση του υπουργείου Παιδείας με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Συνάδελφοι,

παρά τον αναγκαστικό εγκλεισμό, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έκαναν υπόθεση δική τους τη στήριξη της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση και μέχρι τώρα δήλωσαν την αποχή τους 70 σχολικές μονάδες.

Σε όσα σχολεία κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν σύλλογο διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση, με αποφάσεις τους (ομόφωνες ή κατά πλειοψηφία) υπέρ της απεργίας  - αποχής, ακύρωσαν τον εν λόγω σύλλογο στην πράξη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

1. Να  προσέλθουν  στα  σχολεία  τους  και  να  υπογράψουν τη δήλωση της ΔΟΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο  Σύλλογος Διδασκόντων δε  συγκαλείται  γιατί δεν υπάρχει απαρτία.  Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα  σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.
  2. Ειδικά στα νηπιαγωγεία και στις μικρές σχολικές μονάδες οι υπογραφές μπορούν συγκεντρωθούν άμεσα.
  3. Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν  σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων  με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης,  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν.
  4. Να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της  ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.  Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε  ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε»  κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο Δ.Σ. τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ