Σχολεία: Το Υπουργείο Παιδείας «εμπαίζει» γονείς και εκπαιδευτικούς
Την Πέμπτη 14 Γενάρη πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικούς και γονείς - Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής

Την Πέμπτη 14 Γενάρη, πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας, με κύρια αιτήματα την λήψη μέτρων για την Ασφάλεια και την Υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων αλλά και την ισοτιμία στην Μόρφωση σε αυτά που είναι ακόμα κλειστά.

Αντιπροσωπείες της ΑΣΓΜΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων και 29 Ενώσεων της Αττικής και Συλλόγων Εκπαιδευτικών, ζητήσαμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να θέσουμε τα αιτήματά μας, για να πάρουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανυπαρξία πρόσθετων μέτρων το 2μηνο που τα σχολεία ήταν κλειστά αλλά και από την αδιαφορία για την ισότιμη πρόσβαση στην λεγόμενη «τηλεκπαίδευση». Για μια ακόμα φορά, βρήκαμε την πόρτα του Υπουργείου κλειστή.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή για τους μαθητές αλλά και το σύνολο της σχολικής κοινότητας, δεν έχει χρόνο να συζητήσει μαζί μας, αλλά έχει άπλετο χρόνο για να φέρνει και να ψηφίζει στην Βουλή νομοσχέδια, την ίδια στιγμή που μας καλεί να μένουμε σπίτια μας!

Ε λοιπόν κύριοι, Όχι! Δεν θα μείνουμε απαθείς να βλέπουμε την Κυβέρνηση να περνάει το ένα επαχθές μέτρο μετά το άλλο, κάτω από την δαμόκλεια σπάθη της πανδημίας και προφασιζόμενη πως όλα βαίνουν καλώς. Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας! Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού αύριο 15 Γενάρη, στις 2:00 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας και καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Αττικής να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες τους σε τοπικό επίπεδο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη Σοφία, Μαρινάκης Κώστας
1ο Alitheia Forum: Σήμερα η ομιλία της Σοφίας Ζαχαράκη για την παραπληροφόρηση
Η Υπουργός Παιδείας μιλά σήμερα Τετάρτη 1:10μμ στη θεματική ενότητα «Εντοπίζοντας το ψέμα: Θέμα Παιδείας» – Το πλαίσιο του συνεδρίου
1ο Alitheia Forum: Σήμερα η ομιλία της Σοφίας Ζαχαράκη για την παραπληροφόρηση
περιπολ
Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές που πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο
Κατασκεύασαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με οδηγίες από βίντεο στα social media – Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας
Κρήτη: Συνελήφθησαν τρεις μαθητές που πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε σχολείο
θρανία καρέκλες σχολική τάξη σχολείο
Πάνω από 230 κενά στα σχολεία του Πειραιά – Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας
Καταγγελίες για ελλείψεις σε γενική και ειδική αγωγή, εκατοντάδες ώρες υποχρεωτικών υπερωριών και μετακινήσεις εκπαιδευτικών στη μέση της χρονιάς.
Πάνω από 230 κενά στα σχολεία του Πειραιά – Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας