golearn-engl_970-250
Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στηρίξει τη θέση για απόσυρση των «εκλεγέντων» αιρετών ΠΥΣΕΕΠ Αττικής και ΚΥΣΕΕΠ με δήλωση παραίτησής τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ) σχετικά με τις εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Ο ΣΕΕΠΕΑ καλεί τους εκπαιδευτικούς που το Υπουργείο θεωρεί «εκλεγμένους» με βάση τις «εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου να θέσουν στη διάθεση του συλλόγου την παραίτησή τους και να αναμένουν την απόφαση της Συνέλευσης. Προσυπογράφει επιπλέον τη θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για διεκδίκηση μέσω της νομικής οδού και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συγκλήθηκε τη Δευτέρα 11-1-2021 με θέμα τη στάση που θα κρατήσει ο Σύλλογος στο σοβαρότατο ζήτημα των αιρετών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ΠΥΣΕΕΠ και ΚΥΣΕΕΠ. Θεωρούμε υποχρέωσή μας προς τον κλάδο ΕΕΠ-ΕΒΠ να λάβουμε ξεκάθαρη θέση στο μείζον αυτό ζήτημα, ενόψει της συγκρότησης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μετά από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοέμβρη, καθώς και της επικείμενης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έχει συγκαλέσει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το Σάββατο 16-1-2021.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα δεδομένα:

• Την αδιαλλαξία του ΥΠΑΙΘ στη διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και την κατηγορηματική άρνησή της πρότασης της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για αναβολή των εκλογών και παράταση της θητείας των συμβουλίων
  • Τη συστηματική περιφρόνηση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με την άρνηση διαλόγου εκ μέρους του ΥΠΑΙΘ
  • Την έκκληση που απηύθυνε ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, συντασσόμενος με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, για αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που εισακούστηκε από το 98,8% των συναδέλφων ΕΕΠ-ΕΒΠ της Αττικής
  • Επίσης, την έκκληση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προς τους υποψηφίους αιρετούς του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής για παραίτηση τους, καθώς και την καθολική τους ανταπόκριση
  • Τον εμπαιγμό και την αυταρχικότητα του ΥΠΑΙΘ με την ψήφιση του άρθρου 123 στο νόμο 4763/2020, όπου καταστρατηγείται η έννοια των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια
  • Την ύψιστη σημασία που έχει  για τη δημοκρατική εκπροσώπηση των εργαζομένων ο θεσμός των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, θεσμός που έχει επισφραγιστεί διαχρονικά με νόμους του κράτους και έχει κατακτηθεί με αγώνες των εργαζομένων

Το ΔΣ του ΣΕΕΠΑ Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία να στηρίξει τη θέση για απόσυρση των «εκλεγέντων» αιρετών ΠΥΣΕΕΠ Αττικής και ΚΥΣΕΕΠ με δήλωση παραίτησής τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ως εκ τούτου, σεβόμενοι το μήνυμα της συντριπτικής αποχής των συναδέλφων μας κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας:

• Προσυπογράφουμε τη θέση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για διεκδίκηση μέσω της νομικής οδού και προσφυγή στη Δικαιοσύνη
  • Ζητάμε την ολιγόμηνη παράταση της θητείας των προηγούμενων Υπηρεσιακών Συμβουλίων και τη διεξαγωγή εκλογών με φυσική παρουσία αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε με κανένα τρόπο το αντιδημοκρατικό ολίσθημα του Υπουργείου Παιδείας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση μιας δίκαιης και δημοκρατικής εκπροσώπησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Σύβοτα - τραγωδία: Νεκρή γυναίκα που έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης - Έσπασε ο ιμάντας

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ