ειδική αγωγή σεμινάριο
ανοικτά σχολεία αίθουσα
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., κατέθεσε τις παραιτήσεις των υποψηφιοτήτων στη ΔΙΠΕ Λασιθίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» έπειτα από σχετική απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Κρήτης με Αρ. Πρωτ. : Φ.30/12832 /29-12-2020 και θέμα : «Διορισμός αιρετών μελών στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Κρήτης δηλώνει τα παρακάτω: 

Δεν αποδεχόμαστε τους αιρετούς που προέκυψαν από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020, όπου ήταν ηχηρή η απουσία του 95% των συναδέλφων και εγείρονται ζητήματα νομιμότητας σχετικά με τη διαδικασία. Η διαδικασία έλαβε χώρα ύστερα από την επιμονή του Υπουργείου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, με ψηφοδέλτια που είχαν ήδη αποσυρθεί από το σύνολο των παρατάξεων. Η διαδικασία αποτελεί προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και είναι δείγμα αυταρχισμού από την πλευρά του Υπουργείου.

Σε ανακοίνωσή της με αρ. πρωτ.1142/9-11-2020, η Δ.Ο.Ε. καλεί «τους «εκλεγμένους» και τους αναπληρωτές τους σύμφωνα με τις άνω αποφάσεις που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., κατέθεσε τις παραιτήσεις των υποψηφιοτήτων στη ΔΙΠΕ Λασιθίου.»
Το Υπουργείο συνεχίζει με αυταρχισμό να προσβάλλει τη βούληση του συνόλου των εκπαιδευτικών, με το άρθρο 123 στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική κατάρτιση, όπου στην ουσία αντικαθιστά τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από μέλη διορισμένα από τη διοίκηση. Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι στον παραλογισμό του Υπουργείου στην προσπάθειά του να περιστείλει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

  1. Καλούμε τους «εκλεγμένους» σύμφωνα με την απόφαση της Δ.Ο.Ε. να μην αποδεχτούν τον διορισμό τους.

  2. Καλούμε και τους αναπληρωτές τους να κάνουν  το ίδιο.

  3. Καλούμε τους συναδέλφους που είναι διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ να παραιτηθούν.

  4. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχτεί διορισμό στα Υπηρεσιακά Συμβούλια νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Υπουργείου.

Ο Σύλλογό μας  για το σοβαρό αυτό θέμα θα αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ακύρωσης των αντιδημοκρατικών επιδιώξεων του υπουργείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Δ/νσης Π.Ε. Λασιθίου να κάνουν αίτηση διορισμού για την συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ. Είναι χρέος μας η μαζική αντίσταση κατά της προσπάθειας καταπάτησης των ελευθεριών μας και των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Αίτηση παραίτησης

Δήλωση μη εκδήλωσης πρόθεσης για διορισμένο μέλος του ΠΥΣΠΕ


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία «Bogdan»: Μήνυμα από το 112 - «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γαϊδουράκια Χαμόγελο του Παιδιού
Αναλγησία: Έκλεψαν τα γαϊδουράκια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα
Επιτήδειοι έκλεψαν δύο γαϊδουράκια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα - «Είναι η δεύτερη φορά, τα τελευταία δύο χρόνια, που τα αγαπημένα...
Αναλγησία: Έκλεψαν τα γαϊδουράκια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κέρκυρα
Θανάσης Άλιμος
Συναγερμός για την εξαφάνιση του Θανάση από τον Άλιμο
Συναγερμό σήμανε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση του Θανάση, 25 ετών, από τον Άλιμο - «Ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη...
Συναγερμός για την εξαφάνιση του Θανάση από τον Άλιμο
teacher 1280
Εκπαιδευτικοί: Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων - Τοποθετήσεις με διαφάνεια
Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων ζητούν οι Παρεμβάσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης - «Όλες οι τοποθετήσεις με διαφάνεια – αιτήσεις – μόρια»
Εκπαιδευτικοί: Να καλυφθούν όλα τα κενά στη Β' φάση προσλήψεων - Τοποθετήσεις με διαφάνεια
ekpaideutikoi kinitopoiisi
Κενά, τοποθετήσεις: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη
Παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ των ΣΕΠΕ Αμαρουσίου και «ο Περικλής» στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη, με αφορμή σειρά ζητημάτων, όπως η κάλυψη των...
Κενά, τοποθετήσεις: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β' Αθήνας αύριο, Τρίτη