ανοικτά σχολεία αίθουσα
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., κατέθεσε τις παραιτήσεις των υποψηφιοτήτων στη ΔΙΠΕ Λασιθίου

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» έπειτα από σχετική απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Κρήτης με Αρ. Πρωτ. : Φ.30/12832 /29-12-2020 και θέμα : «Διορισμός αιρετών μελών στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Κρήτης δηλώνει τα παρακάτω: 

Δεν αποδεχόμαστε τους αιρετούς που προέκυψαν από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020, όπου ήταν ηχηρή η απουσία του 95% των συναδέλφων και εγείρονται ζητήματα νομιμότητας σχετικά με τη διαδικασία. Η διαδικασία έλαβε χώρα ύστερα από την επιμονή του Υπουργείου να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, με ψηφοδέλτια που είχαν ήδη αποσυρθεί από το σύνολο των παρατάξεων. Η διαδικασία αποτελεί προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και είναι δείγμα αυταρχισμού από την πλευρά του Υπουργείου.

Σε ανακοίνωσή της με αρ. πρωτ.1142/9-11-2020, η Δ.Ο.Ε. καλεί «τους «εκλεγμένους» και τους αναπληρωτές τους σύμφωνα με τις άνω αποφάσεις που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου στα αρμόδια όργανα του συνδικάτου (παραίτηση όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στους τοπικούς Συλλόγους για το Π.Υ.Σ.Π.Ε., με ενημέρωση στη Δ.Ο.Ε., και στη Δ.Ο.Ε. για τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και το Κ.Υ.Σ.Π.Ε.).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε., κατέθεσε τις παραιτήσεις των υποψηφιοτήτων στη ΔΙΠΕ Λασιθίου.»
Το Υπουργείο συνεχίζει με αυταρχισμό να προσβάλλει τη βούληση του συνόλου των εκπαιδευτικών, με το άρθρο 123 στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική κατάρτιση, όπου στην ουσία αντικαθιστά τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από μέλη διορισμένα από τη διοίκηση. Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι στον παραλογισμό του Υπουργείου στην προσπάθειά του να περιστείλει τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

  1. Καλούμε τους «εκλεγμένους» σύμφωνα με την απόφαση της Δ.Ο.Ε. να μην αποδεχτούν τον διορισμό τους.

  2. Καλούμε και τους αναπληρωτές τους να κάνουν  το ίδιο.

  3. Καλούμε τους συναδέλφους που είναι διορισμένα μέλη στο ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ να παραιτηθούν.

  4. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχτεί διορισμό στα Υπηρεσιακά Συμβούλια νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το αντιδημοκρατικό παραλήρημα του Υπουργείου.

Ο Σύλλογό μας  για το σοβαρό αυτό θέμα θα αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες ακύρωσης των αντιδημοκρατικών επιδιώξεων του υπουργείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Δ/νσης Π.Ε. Λασιθίου να κάνουν αίτηση διορισμού για την συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ. Είναι χρέος μας η μαζική αντίσταση κατά της προσπάθειας καταπάτησης των ελευθεριών μας και των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Αίτηση παραίτησης

Δήλωση μη εκδήλωσης πρόθεσης για διορισμένο μέλος του ΠΥΣΠΕ


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Ο κακός νόμος Κεραμέως και το παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( ΑΠΘ)
Ο κακός νόμος Κεραμέως έπαιξε ασφαλώς το ρόλο του, όμως και τα στελέχη του πανεπιστημίου δεν κατάφεραν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Ο κακός νόμος Κεραμέως και το παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ( ΑΠΘ)