Εκπαιδευτικοί: Αποκλείουν τα σωματεία μας από εκδήλωση με την Κεραμέως
Όπως καταγγέλλου οι εκπαιδευτικοί της παράταξης «Διέξοδος- Η Αγωνιστική Συσπείρωση», τόσο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «ο Περικλής» όσο και η Β' ΕΛΜΕ Αθήνας αποκλείστηκαν από διαδικτυακή εκδήλωση του δήμου Χολαργού-Παπάγου με τη συμμετοχή της Νίκης Κεραμέως

Τη διοργάνωση διαδικτυακής εκδήλωσης από το δήμο Χολαργού-Παπάγου, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και ταυτόχρονο αποκλεισμό των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών καταγγέλλει η «Διέξοδος- Η Αγωνιστική Συσπείρωση του Συλλόγου ΠΕ ο Περικλής».

Μάλιστα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ζητήθηκε από τους προσκεκλημένους να υποβάλει τις ερωτήσεις προς την υπουργό δύο ημέρες πριν τη συζήτηση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Ντροπή!

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση της «σχολικής κοινότητας» με την υπουργό Παιδείας αποκλείοντας τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και ζητώντας δύο μέρες πριν τα ερωτήματα που θα γίνουν στην υπουργό!

Στις 11 Ιανουαρίου οι σχολικές μονάδες του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ενημερώθηκαν ότι ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση της σχολικής κοινότητας της πόλης  με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Νίκη Κεραμέως, την Παρασκευή 15 Ιανουάριου και ώρα 18.00, για θέματα Παιδείας. Στην ενημέρωση αναφέρεται ότι στη συζήτηση θα συμμετέχουν: Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τεχνικών Έργων και Ποιότητας Ζωής, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, εκπρόσωποι από τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εκπρόσωποι από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι από  τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, εκπρόσωποι από τα 15μελή συμβούλια των Γυμνασίων και Λυκείων.

Από την πρόσκληση απουσίαζαν προκλητικά τα σωματεία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Π.Ε. «Ο Περικλής» και η Β΄ΕΛΜΕ. Με λίγα λόγια, από τη συζήτηση με την Υπουργό Παιδείας η δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού αποκλείει τους εκπροσώπους του οργανωμένου εκπαιδευτικού κινήματος που εκφράζουν και θεσμικά, και στην τάξη και στους δρόμους του αγώνα, την αγωνία και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών για το  δημόσιο σχολείο, που υπερασπίζονται το μορφωτικό αγαθό για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και που απαιτούν να είναι ανοιχτό και να λειτουργεί με ασφάλεια σε όλους τους καιρούς και πολύ περισσότερο στη συγκυρία της πανδημίας.

Η αντιδημοκρατική στάση του Δημάρχου που αποκλείει από τη συνάντηση τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών έχει υπαγορευτεί από την ίδια την υπουργό Παιδείας, η οποία δε δέχεται το διάλογο με τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι  στο μέιλ που έστειλε ο ίδιος ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού αναφέρει επί λέξει: «Προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια γόνιμη συζήτηση, παρακαλούμε όπως μας στείλετε τα ερωτήματά σας προς την Υπουργό το αργότερο έως την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου».

Σας στέλνουμε λοιπόν το ερώτημα:

«Εσείς οι “άριστοι”, ΝΤΡΟΠΗ δε νιώθετε ποτέ;»

 Ζητά η υπουργός, δια μέσω του Δημάρχου, να σταλούν εκ των προτέρων τα ερωτήματα των συμμετεχόντων! Φοβάται η υπουργός Παιδείας μη βρεθεί προ εκπλήξεως. Η υπουργός Παιδείας που έχει γυρίσει  κυνικά την πλάτη εδώ και εννέα μήνες που διαρκεί η πανδημία στα αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων ώστε τα  σχολεία να είναι ανοιχτά και οχυρωμένα απέναντι στην πανδημία.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχουν   για τη μορφωτική απώλεια που κινδυνεύουν να υποστούν οι μαθητές μας για δυο συνεχόμενες σχολικές χρονιές.

Η υπουργός Παιδείας επειδή γνωρίζει ότι δε μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στοιχειωδώς σε ένα ζωντανό διάλογο με τους εκπροσώπους του εκπαιδευτικού κινήματος προσπαθεί εκτός από να τους αποκλείσει, να γνωρίζει τα ερωτήματα για να έχει προετοιμάσει τις υποκριτικές δικαιολογίες της για την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο της και η κυβέρνησή της.  

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «Ο Περικλής», με απόφασή του,  ζητά τη συμμετοχή του στη διαδικτυακή συνάντηση και αναμένει τη θετική ανταπόκριση της δημοτικής αρχής ως ένδειξη προθέσεων για μια ειλικρινή και καθαρή συζήτηση.

Επισυνάπτουμε το μέιλ που έστειλε ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού προς τις σχολικές μονάδες:

Αγαπητή  ...........,

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, διοργανώνει διαδικτυακή συνάντηση της σχολικής κοινότητας της πόλης μας με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, την Παρασκευή 15 Ιανουάριου και ώρα 18.00, για θέματα παιδείας.

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Κουκής.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Τεχνικών Έργων και Ποιότητας Ζωής, κ. Μιχάλης Τράκας.

Οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών, κ.κ. Κατερίνα Γκούμα και Λίλα Σουρανή.

Εκπρόσωποι από τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Εκπρόσωποι από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.

Εκπρόσωποι από  τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Εκπρόσωποι από τα 15μελή συμβούλια των Γυμνασίων και Λυκείων.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρόεδρος της Κοινότητας Χολαργού, κα Κατερίνα Γκούμα.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια γόνιμη συζήτηση, παρακαλούμε όπως μας στείλετε τα ερωτήματά σας προς την Υπουργό το αργότερο έως την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Επίσης παρακαλούμε όπως ορίσετε έως δύο εκπροσώπους από το σχολείο σας και μας αποστείλετε τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, email), έως την Τετάρτη 13/1/2021, στο email : [email protected]

Η διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας e:Presence.gov.gr , για την οποία σας στέλνουμε σχετικές οδηγίες.

Οδηγίες πρόσβασης χρήστη

Θα σταλεί σε όλους τους χρήστες/συμμετέχοντες email από το e: Presence, στο οποίο θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην τηλεδιάσκεψη.

Στη συνέχεια θα πρέπει να πατήσουν τον σύνδεσμο για συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη.

Η διαδικασία εγγραφής για όλους τους χρήστες είναι πολύ απλή. Πατώντας τον σύνδεσμο Είσοδος στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής, ο χρήστης ανακατευθύνεται στην υπηρεσία αυθεντικοποίησης του TaxisNet, στην οποία θα πρέπει να εισάγει τα διαπιστευτήρια που διαθέτει εκεί.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη, είναι οι χρήστες να έχουν κατεβάσει την εφαρμογή “Zoom Client for Meetings”.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Αποστολόπουλος

Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

Μέλος Δ.Σ.  Κ.Ε.Δ.Ε.

Πρόεδρος Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με πανεπιστημιακούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κατά της ίδρυσης σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο
Πρόταση για άνοιγμα των Γυμνασίων, Λυκείων με ταυτόχρονα περιοριστικά μέτρα για το λιανεμπόριο
Να ανοίξουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείνει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αρκεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα για το...
Άνοιγμα Γυμνασίων, Λυκείων με περιοριστικά μέτρα στο εμπόριο