Γονείς-Αγία Παρασκευή: Εξελίξεις γύρω από την ανέγερση του 12ου δημοτικού σχολείου
«Είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα και να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης αυτής» τονίζουν γονείς από την Αγία Παρασκευή

Αναγκαίo, μοναδικό και κατάλληλο για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου και τις ανάγκες της σχολικής στέγης χαρακτηρίζουν το κτίριο των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή που απαλλοτριώνεται (Yπόθεση απαλλοτρίωσης Ο.Τ. 119) οι γονείς των Σχολείων Αγ. Παρασκευής & του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού.   

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ομόθυμα και ομόφωνα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγ. Παρασκευής, προχωρά αταλάντευτα στην ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης αυτής, η οποία είναι καθοριστική για το μέλλον των σχολείων και των παιδιών της πόλης μας. Η ανάγκη απόκτησης του οικοπέδου είναι επιτακτική διότι το οικόπεδο είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην περιοχή.

Στο πλευρό του Δήμου, με όλες της τις δυνάμεις παραστέκεται η Ένωση , οι Σύλλογοι Γονέων όλων των σχολείων , ολόκληρη η σχολική κοινότητα αλλά και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής.

Ορόσημο αποτελεί η εκδίκαση της προσφυγής της ιδιοκτήτριας για την άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 στην οποία η Ένωση παρίσταται ως διάδικος υπέρ του καθ΄ου (υπέρ του Δήμου μας) υπογραμμίζοντας την ανάγκη απόκτησης του οικοπέδου .

Οι υπηρεσίες του Δήμου (Νομική, Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία) έχουν να επιτελέσουν κρίσιμο έργο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης αυτής.

Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό μας Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε την λήψη δανείου ύψους 2.750.000 Ευρώ για την απόκτηση του ΟΤ 119. Το ποσό αυτό έχει καθοριστεί ως η αξία του ακινήτου αυτού από ανεξάρτητο ορκωτό εκτιμητή ακινήτων. Η ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης θα επιτευχθεί με την καταβολή της αποζημίωσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στην ιδιοκτήτρια.

Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι οι πολιτικές που επιβάλλονται σύμφωνα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις όπως δρομολογούνται και αποτυπώνονται στις νέες διατάξεις του σχεδίου νόμου που έχει ήδη υπερψηφιστεί από τη Βουλή επί της αρχής, επιβάλλουν πολύ προσεκτικούς χειρισμούς καθώς καμία χρονοτριβή δεν συγχωρείται και κανένα λάθος δεν επιτρέπεται.

Με αίσθημα ευθύνης, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να προστατεύσει το συμφέρον της πόλης και να προβεί στις δέουσες βελτιώσεις που έχουν προταθεί . Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό , ο Δήμος καλείται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεπεραστούν οι έντονες ανησυχίες που έχουν προκληθεί από τις νέες διατάξεις σε όλους τους δήμους της χώρας.

Είναι χρέος όλων μας να συνεχίσουμε τον κοινό αγώνα και να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε μέχρι την ολοκλήρωση της υπόθεσης αυτής.

Τα Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής & του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού   

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φαγητό
Τροφές που πρέπει να περιορίσετε αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου
Επιστήμονες προειδοποιούν για ορισμένα τρόφιμα που, παρότι ιδιαίτερα δημοφιλή, μπορεί να επιβαρύνουν σοβαρά τον οργανισμό.
Τροφές που πρέπει να περιορίσετε αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου
bluetooth
Bluetooth εκτός σπιτιού: Γιατί καλό είναι να το απενεργοποιείτε
Όταν παραμένει ενεργοποιημένο ενώ βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους που συχνά περνούν απαρατήρητοι.
Bluetooth εκτός σπιτιού: Γιατί καλό είναι να το απενεργοποιείτε
αστυνομικοί με ΕΚΑΒ
Ανοίγουν οι φάκελοι 10 δολοφονιών γυναικών: Ψάχνουν για serial killers στη Θεσσαλονίκη
Εφιαλτικά σενάρια για δράση κατά συρροή δολοφόνων στη Θεσσαλονίκη – Οι ομοιότητες με ανεξιχνίαστες υποθέσεις, ο στραγγαλισμός ως «υπογραφή» και το...
Ανοίγουν οι φάκελοι 10 δολοφονιών γυναικών: Ψάχνουν για serial killers στη Θεσσαλονίκη