Μαθητές-τηλεκπαίδευση: Πάρτε μέτρα μπας και κάνουμε μάθημα!
Οι μαθητές αναφορικά με την τηλεκπαίδευση

Οι μαθητές που κατηγορήσατε πως το μόνο που τους νοιάζει είναι να χάνουν μάθημα σας λένε: Παρτε μέτρα μπας και κάνουμε μάθημα ! Μάλλον εμάς μας νοιάζει περισσότερο

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 29/11 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Η συνεδρίαση προβλήθηκε live μέσω του λογαριασμού μας στο instagram με συμμετοχή (ερωτήματα, γνώμες) εκατοντάδων μαθητών. Λαμβάνοντας υπόψιν μας τη συζήτηση και τα δεκάδες μηνύματα που μας έστειλαν μαθητές, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε:

 • Συλλογή υπογραφών από μαθητικά συμβούλια (15μελών- 5μελών) αλλά και ατομικά μαθητών για τις επόμενες 10 μέρες (έως και την Πέμπτη 10/12). Οι υπογραφές αφορούν το παρακάτω κείμενο και τα αιτήματα που πιστεύουμε πως εκφράζουν όλους τους μαθητές αυτή την περίοδο. Οι υπογραφές να στέλνονται είτε στο e-mail μας ([email protected]), είτε στον λογαριασμό μας στο instagram (@mathitesgr).
 • Άμεσα θα ανακοινώσουμε με ποια πρωτοβουλία (ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας τις επόμενες μέρες) αυτές οι υπογραφές θα φτάσουν στην Υπουργό Παιδείας για να της ξεκαθαρίσουμε πως η φωνή μας δεν έχει σταματήσει- είμαστε εδώ και θέλουμε μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή!
 • Στις 6 Δεκέμβρη, μέρα δολοφονίας του συμμαθητή μας Αλέξη Γρηγορόπουλου από όπλο αστυνομικού, διοργανώνουμε δράσεις (γκράφιτι, πανό, αφίσες) στις γειτονιές και στα σχολεία μας. Γιατί οι μαθητές δε ξεχνάμε! Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και την καταστολή! Δε φοβόμαστε να αγωνιστούμε όσο και αν το θέλουν. Είναι δίκαιο και σωστό να αγωνίζεται κανείς για τα δικαιώματά του!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ:

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα: Τα σχολεία μας να λειτουργούν και να είναι ασφαλή.

Τα σχολεία μας είναι κλειστά γιατί δεν έγιναν πράξη τα αιτήματα μας. Ακόμα και τώρα η κυβέρνηση συνεχίζει να μην ακούει τους χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα που με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικήσαμε καθηγητές, αίθουσες και αραίωση των τμημάτων. Ο χρόνος κυλά αλλά δεν αξιοποιείται για να ανοίξουν πιο ασφαλή τα σχολεία σε σχέση με τον Σεπτέμβρη. Πιστεύουμε πως οι καταλήψεις και οι πορείες μας έχουν νικήσει, γιατί η ίδια η ζωή επιβεβαίωσε πως έχουμε δίκιο και η κυβέρνηση εκτέθηκε και αναγκάστηκε να το παραδεχθεί, να κάνει έστω κάποια από τα αιτήματά μας πράξη.

Ένα μήνα σχεδόν τώρα που κάνουμε τηλεκπαίδευση έχουμε να πούμε πως:

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ! Εκατοντάδες μαθητές έστειλαν βίντεο και εικόνες από το πως προσπαθούν να κάνουν μάθημα με το σύστημα να σέρνεται. Πολλοί κατήγγειλαν πως όντως δεν έχουν τα μέσα να κάνουν μάθημα. Η πλειοψηφία είμαστε όλη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή (σχολείο- φροντιστήριο), δεν προλαβαίνουμε να βγουμε (λόγω απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 21:00) ούτε μια βόλτα να ξεσκάσουμε!

Οι μαθητές της Γ Λυκείου αγωνιούν για το τι θα γίνει με την ύλη, την οποία δεν διδάχθηκαν από κοντά και παλεύουν να τη μάθουν μέσα από μια οθόνη. Οι μαθητές της Α Λυκείου ρωτούν: Θα δώσουμε φέτος με Τράπεζα Θεμάτων όταν όλα είναι στον αέρα; Όλοι οι μαθητές φωνάζουν: Δε θέλουμε μια ακόμα χαμένη σχολική χρονιά! Ακούστε μας!

Δεν πιστεύουμε πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Πως αυτή είναι η κατάσταση και δεν αλλάζει. Γιατί ξέρουμε πως: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μετράει τις ανάγκες των μαθητών ως κόστος.

Έχει επιλέξει την ώρα που η πανδημία συνεχίζεται να «πετάει» λεφτά στους μεγαλοκλινικάρχες, και να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με περισσότερες προσλήψεις και ΜΕΘ.

Έχει επιλέξει ενώ στους χώρους δουλειάς των γονιών μας και στα ΜΜΜ να γίνεται του συνωστισμού το “κάγκελο”… να μην ελέγχει τους εργοδότες για την τήρηση των μέτρων, να μη βάζει επιπλέον δρομολόγια στα ΜΜΜ.

Έχει επιλέξει τα χρήματα που μαζεύει από τη φορολογία των γονιών μας να τα δίνει αλλού… στις μεγάλες επιχειρήσεις, στους τραπεζίτες, στους καναλάρχες, στους πολέμους του ΝΑΤΟ.

Η μόνη λύση που προτείνει είναι να μείνουμε σπίτι! Θέλει κανένας να μην αντιδρά, να μη διαμαρτύρεται. Την ενοχλεί πιο πολύ και από τον κορονοϊό, το “μικρόβιο” του αγώνα:

 • γι’ αυτό απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου
 • γι’ αυτό μας υποδέχτηκαν με ΜΑΤ και χημικά τους προηγούμενους μήνες, μας εκβίασαν με τις τηλε-απουσίες.
 • γι’ αυτό απειλεί με εισαγγελείς και συλλαμβάνει τους μαθητές που αγωνιζόμαστε.

Όσα εμπόδια κι αν βάλουν, οι αγώνες δεν απαγορεύονται, ούτε αναβάλλονται!

Μόνο αν αγωνιστούμε μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και την υγεία!

Απαιτούμε:

 • Να γίνουν πράξη όσα διεκδικούμε τόσο καιρό, για να ανοίξουν και να είναι ασφαλή τα σχολεία μας. Να προσληφθούν καθηγητές με βάση τις ανάγκες και να ανοίξουν νέες αίθουσες στα ίδια τα σχολεία ή σε άλλα δημόσια κτήρια, ώστε να είμαστε 15 μαθητές ανά τάξη. Να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας με βάση τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας. Δωρεάν και συνέχεια τεστ σε μαθητές για να μην εξαπλώνεται ο ιός στο σχολείο. ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ!
 • Να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην τηλε-εκπαίδευση, με παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού (πρόσβαση στο διαδίκτυο, tablet, laptop). Καμία απουσία σε μαθητή, που είτε τον “πετούσε έξω” το σύστημα, είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν για οικονομικούς λόγους. Διευκόλυνση των καθηγητών να έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν και άλλα προγράμματα για να ελαφρυνθεί το σύστημα.
 • Να μειωθεί ΑΜΕΣΑ και με σαφή τρόπο η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
 • Να ανακοινωθεί εδώ και τώρα η απόσυρση της Τράπεζας Θεμάτων. Θα είναι απαράδεκτο να μας διαλύσετε με δύσκολα θέματα ειδικά φέτος που η σχολική χρονιά έχει τόσες δυσκολίες.

 

 • ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
Υποβολή ενστάσεων από το Σάββατο 2-3-2024 και ώρα 13:00 έως την Πέμπτη 7-3-2024 και ώρα 13:00
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
γιατρός
Απογευματινά χειρουργεία: Ανατροπή με τις αμοιβές των γιατρών - Προς αυτοτελή φορολόγηση 20%

Μειωμένη φορολόγηση αναμένεται να έχουν τα απογευματινά χειρουργεία για τους γιατρούς...

Απογευματινά χειρουργεία: Ανατροπή με τις αμοιβές των γιατρών - Προς αυτοτελή φορολόγηση 20%
pinakas
Σχετικά με τη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21/3 στις 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά, που έχει υπάρξει...
Σχετικά με τη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις