Thumbnail
Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών στη Νίσυρο που καταγγέλλουν διαρροή προσωπικών δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα - «Ποιός από τους προστάτες θα μας προστατεύσει, ποιός;»

Σε μια σοβαρή καταγγελία για την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων προχώρησε ο σύλλογος Διδασκόντων του Γ.Λ.Τ. Νισύρου, αποδεικνύοντας πως η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης οδηγεί σε νέα «παρατράγουδα» που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. 

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ομάδα μαθητών «ανεβάσε» στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες και βίντεο από την ψηφιακή τάξη!

«Μετά από μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες με την κατάρρευση του συστήματος, ήρθαμε αντιμέτωποι με φαινόμενα έκθεσης και παραβίασης των πνευματικών και ατομικών μας δικαιωμάτων, εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο της ψηφιακής μας τάξης, στα κοινωνικά δίκτυα από μερίδα μαθητών» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: 

«Διαπιστώσαμε επίσης ότι αυτές τις ημέρες βρεθήκαμε σε κοινή θέα από γονείς, συγγενείς ή και άλλους που δεν είχαν σχέση με το μάθημα. Σε αυτό το πλαίσιο διαταράσσεται το σημαντικότερο στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας που είναι η μοναδικότητα της στιγμής και η ιερότητα της τάξης».

«Ποιός από τους προστάτες θα μας προστατεύσει, ποιός;» καταλήγουν. 

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Η στιγμή που .. «Από το ολότελα , καλή και η Παναγιώταινα» συναντάει στο Webex την … «Όλα τα ΄χε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε»

Με αφορμή τη μερική διακοπή ρεύματος που έγινε στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού μας, που έτσι κι αλλιώς δεν θα επέτρεπε στο σύνολο των μαθητών να παρακολουθήσουν την τηλεκπαίδευση, αποφασίσαμε να προβούμε σε συνολική αποχή από τα μαθήματα μας, για την χτεσινή ημέρα, Πέμπτη 12/11/2020.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας μας είναι ότι, αφού, μετά από μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες με την κατάρρευση του συστήματος, ήρθαμε αντιμέτωποι με φαινόμενα έκθεσης και παραβίασης των πνευματικών και ατομικών μας δικαιωμάτων, εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο της ψηφιακής μας τάξης, στα κοινωνικά δίκτυα από μερίδα μαθητών.

Διαπιστώσαμε επίσης ότι αυτές τις ημέρες βρεθήκαμε σε κοινή θέα από γονείς, συγγενείς ή και άλλους που δεν είχαν σχέση με το μάθημα. Σε αυτό το πλαίσιο διαταράσσεται το σημαντικότερο στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας που είναι η μοναδικότητα της στιγμής και η ιερότητα της τάξης.

Αυτά τα λυπηρά φαινόμενα που πήραν τέτοια έκταση στο μικρό νησί μας, φανταζόμαστε ποιες διαστάσεις θα έχουν πάρει σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς να μπορούν να ελεγχθούν από τους εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς.

Ποιός από τους προστάτες θα μας προστατεύσει, ποιός;

Σύλλογος Διδασκόντων Γ.Λ.Τ. Νισύρου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπρας
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Να γράψει βιβλίο για το πώς κατέρρευσε το κράτος δικαίου»
Ευθείες βολές για Predator, ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη – «Δεν βλέπω τρίτη τετραετία, ας αρχίσει να προετοιμάζεται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή...
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Να γράψει βιβλίο για το πώς κατέρρευσε το κράτος δικαίου»
πατρα
Προχωρά ο νέος αυτοκινητόδρομος Λαμία-Πάτρα - Μείωση του χρόνου διαδρομής στην 1,5 ώρα
Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται κομβικής σημασίας για τη σύγχρονη οδική υποδομή της χώρας, καθώς περιλαμβάνει παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας
Προχωρά ο νέος αυτοκινητόδρομος Λαμία-Πάτρα - Μείωση του χρόνου διαδρομής στην 1,5 ώρα
Σοφία Ζαχαράκη
«Γραμματισμός στις Ειδήσεις για Νέους» - Ποια σχολεία συμμετέχουν
Η υπουργός Παιδείας καθόρισε τα 35 σχολεία που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα: «Γραμματισμός στις Ειδήσεις για Νέους»
«Γραμματισμός στις Ειδήσεις για Νέους» - Ποια σχολεία συμμετέχουν
Νίκος Βουρδουμπάς
ΑΔΕΔΥ: Ο εκπαιδευτικός Νίκος Βουρδουμπάς νέος Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου
Ο νέος πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ είναι εκπαιδευτικός, με μακρά συνδικαλιστική διαδρομή στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης
ΑΔΕΔΥ: Ο εκπαιδευτικός Νίκος Βουρδουμπάς νέος Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου