Εκλογές αιρετών: Οι ΕΛΜΕ Αττικής αποσύρουν μαζικά τα ψηφοδέλτια
Σε παράταση διαμαρτυρίας προχώρησαν τα σωματεία της ΕΛΜΕ Αττικής. Αποφάσισαν να απέχουν μαζικά από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Τα σωματεία Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ, Ε΄ ΕΛΜΕ, Ζ΄ ΕΛΜΕ και ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας καλούνε με ανακοίνωση τους όλα τα μέλη τους σε μαζική αποχή από τις εκλογές - παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας Λ. Μάντζο

Η ανακοίνωση

Την Τετάρτη 21/10/2020, εκπρόσωποι των σωματείων Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ, Ε΄ ΕΛΜΕ, Ζ΄ ΕΛΜΕ και ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Α΄ Αθήνας, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας προκειμένου να αποσύρουν ταυτόχρονα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων εκείνων που συντάσσονται με την απόφαση της ΟΛΜΕ, περί μη συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία για το ΠΥΣΔΕ της Α΄ Αθήνας. Σημειώνεται ότι οι Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ, Ε΄ ΕΛΜΕ και Ζ΄ ΕΛΜΕ παρευρέθησαν με αποφάσεις των σωματείων τους, ενώ για Α΄ ΕΛΜΕ και ΣΤ΄ ΕΛΜΕ έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι των σωματείων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας Λ. Μάντζο, κατά την οποία τον ενημερώσαμε για την απόφαση των σωματείων να απέχουν μαζικά από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας με ηλεκτρονική ψηφοφορία και να αποσύρουν τα ψηφοδέλτια, να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή από τις εκλογές και να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές. Ακόμα, καταγγείλαμε  την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για αντιδημοκρατικές ενέργειες μετά την έκδοση της υπ’ άριθμ. Φ.350/52/139940 Υ.Α., που τροποποιεί την διαδικασία των εκλογών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η οποία δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ημέρα αργίας (Σάββατο) για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Υ.Σ. και ταυτόχρονα επιχειρείται μία επικίνδυνη τομή στον πυρήνα των συνδικαλιστικών διαδικασιών και του δικαιώματος του «συνέρχεσθαι», με στόχο το κτύπημα των σωματείων και των συλλογικών μαζικών αγώνων. Τέλος, τονίσαμε την πρόθεση των σωματείων να μην αναγνωρίσουν οποιοδήποτε εκλεγεί παραβιάζοντας την απόφαση της ΟΛΜΕ περί μη συμμετοχής στις εκλογές των Υ.Σ με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Σε ερώτηση προς τον κ. Μάντζο, τι προτίθεται να πράξει ο ίδιος σε αυτήν την περίπτωση δόθηκε η απάντηση ότι εφόσον εκλεγούν νόμιμα θα τους αναγνωρίσει.

Ξαναθέσαμε το σοβαρό ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων, λόγω της νέας έξαρσης του κορωναϊού, για τη δημιουργία μικρότερων τμημάτων, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα ένας μαθητής ανά θρανίο με στόχο την μείωση του αριθμού ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15, με την χρησιμοποίηση διαθέσιμων σχολικών χώρων ή άλλων δημόσιων ή δημοτικών κτιρίων, προσλήψεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, μόνιμο επαρκές προσωπικό καθαριότητας, επαναλαμβανόμενα tests χωρίς χρηματική επιβάρυνση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Σε επίμονες ερωτήσεις, φέρνοντάς τον, για άλλη μια φορά, προ των ευθυνών του, ως εκπρόσωπο της πολιτείας, γιατί δεν δίνεται η εντολή για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, τουλάχιστον στις σχολικές μονάδες όπου εντοπίζεται επιβεβαιωμένο κρούσμα, απάντησε ότι τηρεί τις εντολές που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ και ότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός.

Ακόμα, αναφέραμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν διαθέσιμες αίθουσες με στόχο την αποφυγή του συγχρωτισμού μαθητών και εκπαιδευτικών και καταγγείλαμε ότι αντιθέτως υπάρχουν αποφάσεις για συμπτύξεις τμημάτων που μέχρι σήμερα λειτουργούσαν με λιγότερο από 20 μαθητές (49ο ΓΕ.Λ. Αθήνας κ.α). Για άλλη μια φορά, δεν πήραμε καμία απάντηση.

Απαιτήσαμε, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, διότι συνεχίζουν να χάνονται διδακτικές ώρες. Τον θέσαμε προ των ευθυνών του για την καθυστέρηση δημιουργίας τμημάτων που αφορούν μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στη συνέχεια, τον ενημερώσαμε για τα δύο εξώδικα της ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ που αναφέρονται τόσο στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, όσο και στην ταυτόχρονη on-line αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη. Τέλος, τον καλέσαμε να απόσχει από την έκδοση πράξεων περικοπής αποδοχών των συναδέλφων που απέχουν από κάθε διαδικασία που συνδέεται με την υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, τον αποκλεισμό μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές από την υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την επιβολή στους μαθητές αυτούς απουσιών. Σε διαφορετική περίπτωση του δηλώσαμε ότι θα προβούμε σε άσκηση παντός ενδίκου βοηθήματος και μέσου προς αποκατάσταση της υλικής και ηθικής βλάβης που θα υποστούν οι εκπαιδευτικοί. Η απάντησή του ήταν ότι ως εκπρόσωπος του ΥΠΑΙΘ οφείλει να τηρεί τους νόμους. Αντίθετα υπεραμύνθηκε του εγγράφου που έστειλε προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με το οποίο ζητάει να καταγράφονται μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση εφόσον η λειτουργία του σχολείου παρεμποδίζεται για οποιονδήποτε λόγο και αρνήθηκε κατηγορηματικά να το αποσύρει!!

Ο προϊστάμενος της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, για άλλη μια φορά, δεν θέλησε να αναλάβει καμιά ευθύνη και να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Του τονίσαμε ότι έχει την ευθύνη για τις εξελίξεις στη σχολική κοινότητα λόγω πανδημίας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας σε μαζική αποχή από τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Συνεχίζουμε τους συλλογικούς αγώνες για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου χωρίς αποκλεισμούς.

 

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Η Μίνα Γκάγκα δήλωσε ότι στη ΜΕΘ του Σωτηρία υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι...
Κορονοϊός - Γκάγκα: Διασωληνώνουμε 20αρηδες και 30αρηδες
Δημήτρης Κουφοντίνας - Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας
Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας - Προσήχθη ο Έκτορας Κουφοντίνας
Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, για τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα
Δημήτρης Κουφοντίνας - Πορεία: Ένταση στο κέντρο της Αθήνας