Ο Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας και το δήμο για τη δίχρονη προσχολική αγωγή
ΟΣύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου καταγγέλλει υπουργείο Παιδείας και του δήμους Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης - Πεύκης αναφορικά με τις ενέργειές τους για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Αμαρουσίου με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας, τον δήμο Αμαρουσίου και τον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης τον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης, τους καταγγέλλει αναφορικά με τις ενέργειές τους για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στους παραπάνω Δήμους από το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Η επιστολή:

Προς: ΥΠΑΙΘ, Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, Δήμο Αμαρουσίου, Δήμο Πεύκης

Κοινοποίηση: Δ.Ο.Ε., Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε., Ενώσεις Γονέων των Δήμων Αμαρουσίου & Πεύκης, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

των ενεργειών του ΥΠΑΙΘ, του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας, των Δήμων Αμαρουσίου & Πεύκης αναφορικά με τις ενέργειές τους για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στους ομώνυμους Δήμους από το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζοντας τα έντονα συναισθήματα αγανάκτησης και οργής των συναδέλφων – μελών του ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ και ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες αντιλαϊκές – και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ σε ό,τι αφορά την απόλυτη ανυπαρξία ενεργειών και κονδυλίων για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης σε ολόκληρη τη χώρα στη βάση της εφαρμογής του νόμου 4521/2018. 

Συγκεκριμένα αν και η παρούσα κυβέρνηση της Ν. Δ. δεν είχε ψηφίσει, όταν ήταν αντιπολίτευση, τον νόμο 4521/2018 για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης εδώ και ένα χρόνο που ανέλαβε την κυβέρνηση δηλώνει ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου 4521/2018 με συνεχείς όμως αναβολές και εξαιρέσεις Δήμων που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή & Εκπ/ση εύκολα αν υπήρχε πολιτική βούληση και επαρκή χρηματικά κονδύλια από την πολιτεία.  Ιδιαίτερα στους Δήμους της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με περυσινή (2019) νομοθετική ρύθμιση εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης οι Δήμοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Πεντέλης (Μελισσίων) με το αιτιολογική της μη επαρκούς προετοιμασίας (έλλειψη αιθουσών και κτηριακών υποδομών) για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπ/σης. 

Παρά το γεγονός ότι κατά τη χρονιά που μας πέρασε (2019 – 2020) όλοι οι παραπάνω Δήμοι εντάχθηκαν στην εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης, με εξαίρεση το Δήμο Κηφισιάς που βρήκε και εξασφάλισε τις απαραίτητες αίθουσες για την εφαρμογή της Δ.Υ.Π.Α.Ε. από το σχολικό έτος 2020 – 2021, σε όλους τους υπόλοιπους Δήμους της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας (Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης & Πεντέλης) η υπόθεση της εφαρμογής της Δ.Υ.Π.Α.Ε. καρκινοβατεί αντιμετωπίζοντας ανυπέρβλητα προβλήματα.

Συγκεκριμένα και ενώ, όπως μας ενημέρωναν από το Δήμο Αμαρουσίου μέσω του Προέδρου της ΔΕΠ Αμαρουσίου κου Παναγιώτη Σαγρή, είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής προέκυψαν προβλήματα με την παράδοση και εγκατάσταση των αιθουσών ελαφράς προκατασκευής με αποτέλεσμα εξαιτίας της καθυστέρησης αυτής να χρειάζονται άμεσα δύο αίθουσες για προσωρινή φιλοξενία αντίστοιχων τμημάτων νηπίων μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2020. Η λύση που επιλέχθηκε με τη συνεργασία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ήταν να αναζητηθεί η πρόσκαιρη λύση της παραχώρησης των αιθουσών τελετών των Δημοτικών Σχολείων 8ου και 18ου Αμαρουσίου και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας του ιού covid 19!!! 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ως απαράδεκτες τις ενέργειες αυτές του Δήμου Αμαρουσίου και καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΠ Αμαρουσίου να πάψουν να παίζουν με την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών εν μέσω πανδημίας αναζητώντας αμέσως πρόσφορη λύση για την άρση των όποιων προβλημάτων για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Αμαρουσίου χωρίς την περαιτέρω επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων και υπερπλήρων κτηρίων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης του Αμαρουσίου. Ας αφήσει ο Δήμος Αμαρουσίου την ικανοποίηση προεκλογικού χαρακτήρα αιτημάτων  και ας φροντίσει έγκαιρα και άμεσα να βρει όλες τις απαιτούμενες αίθουσες για τη στέγαση των νηπίων και προνηπίων των Δημόσιων Νηπιαγωγείων όπως μας διαβεβαίωνε μέχρι τώρα ότι έχει κάνει. 

Η ίδια ακριβώς και χειρότερη κατάσταση επικρατεί στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης όπου η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου κου Μαυρίδη και η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου με πρόεδρο τον κο Γεώργιο Τσόλα από το 2018 δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης αρνούμενοι οποιαδήποτε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘ, τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και το Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του ν. 4521/2108 με αποτέλεσμα να προβαίνουν σε παράνομες έγγραφες απαιτήσεις για παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, ενός από τα πλέον πολυάνθρωπα και επιβαρυμένα κτηριακά σχολεία της Πεύκης, με στόχο να στεγάσουν τμήμα νηπιαγωγείου. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη Δημοτική Αρχή και τη σχολική επιτροπή Π. Ε. Πεύκης για τις απαράδεκτες και μη σύννομες αυτές ενέργειές τους με τις οποίες εμπαίζουν ουσιαστικά τους γονείς νηπίων και προνηπίων για άλλη μια φορά αναφορικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε από το 2018 να έχουν κάνει για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. 

Τέλος επισημαίνουμε ότι ο Διευθυντής Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας κος Μπαμπαρούτσης Χαράλαμπος οφείλει να γνωρίζει ότι οι όποιες προφορικές οδηγίες – εντολές προς τις/τους Διευθύντριες/Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου και της Πεύκης δίνονται από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για παραχώρηση των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων για στέγαση τμημάτων νηπιαγωγείων εντός των συγκεκριμένων σχολείων εν μέσω πανδημίας, αποτελούν κορυφαία στοιχεία έλλειψης υπευθυνότητας και στοιχειώδους γνώσεων γύρω από θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης, αφού την ανάληψη της ευθύνης δεν την πετάει ποτέ η κεφαλή της Διοίκησης στους υφιστάμενους με προφορικές, μη ενυπόγραφες, προφορικές εντολές. Πολλώ δε μάλλον δεν είναι δυνατόν υπάλληλοι της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας απαντώντας σε ερωτήματα Δ/ντών Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου σχετικά με την προέλευση της προφορικής εντολής για παραχώρηση των αιθουσών πολλαπλών χρήσεων των σχολείων για τη στέγαση αιθουσών των Νηπιαγωγείων να παραπέμπουν τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων στον Πρόεδρο της ΔΕΠ Αμαρουσίου κο Παν. Σαγρή. Ας μάθει ο κος Δ/ντής Π. Ε. Εκπ/σης Β΄ Αθήνας ότι Προΐσταται ο ίδιος της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και όχι ο Πρόεδρος της ΔΕΠ Αμαρουσίου, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει εκχωρηθεί η διοίκηση της Δημόσιας Εκπ/σης και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημόσιων Σχολείων στους Δήμους κάτι το οποίο δεν θα επιτρέψει ο κλάδος των εκπαιδευτικών της Π. Ε. και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ΠΟΤΕ!!!! 

Καλούμε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τους συλλόγους των διδασκόντων να μην εφαρμόζουν καμία προφορική εντολή και να επιμένουν στην αποστολή έγγραφων και ενυπόγραφων εντολών – οδηγιών. 

Καλούμε τις/τους συναδέλφους μας του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να επιληφθούν όλων των παραπάνω θεμάτων – καταγγελιών που θέτουμε υπόψη τους και να σταθούν αρωγοί στον αγώνα του Συλλόγου μας και των μελών του για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης στη βάση των αποφάσεων του κλάδου μας. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ. 

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας

Φωτεινή Καββαδία               Γ. Κοκκινομηλιώτης

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Μήνυμα του Γραφείου Αρωγής Χρηστών «Ζευς» προς τα διορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις εκλογές αιρετών 
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Με αφορμή τη κα Νίκη Κεραμέως και τον Κορονοϊο, λίγα λόγια για τα τεστ Covid-19 στους μαθητές και στα σχολεία - Τι αναφέρει πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κριτική της «Εκπαιδευτικής Λέσχης» για τους χειρισμούς της Νίκης Κεραμεώς στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου...
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στη χώρα - Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και στην Περιφερειακή...
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας